時事熱話

跳至

首頁

尾頁

子爵府

skwava 發表於 19-10-1 20:55

啱犯法就係犯法,

我是我仔口中的港猪,三個月來逢遊行我沒出過街。我指責暴徒搞港鐵,搞市民。我细仔在衝击立法會時衝左上前線,我自問教伛地盡心盡力。昨天我睇港台31,睇到屯門的阿叔阿伯保護青年人,好感動,决定和仔一起去荃灣遊行支持下,去到警察己開始清埸,到處是催淚彈的硝烟,我見到的全是青年人,他們是唔岩,但我見到是伛地的勇氣,我不由深思是什麼逼使這些年青人走出來,挺身维護香港的僅有價值,伛地的呐喊林鄭又聽到么,又有做的什麽?

大宅

asd06 發表於 19-10-2 10:34
90% BK 都知
和記

和記?和記電訊3?唔明你講乜?

男爵府

LongTimeAgo 發表於 19-10-2 10:20
881黃台黎架嘛
朝朝都鬧警察架啦,無警察嘅話佢地直情開唔成show tim
我朝朝搭小巴被迫要聽,好煩

我故意聽聽所謂不同聲音 可惜係梵音
te quiero mucho mi amo

男爵府

大家有沒有發現到,暴徒通常會報上自己名字和身份證,自己受傷被捉是否有獎勵?

而且只會是某一類記者會問暴徒名字?
這些記者動機是什麼?

受傷男童那間學校校長,説話技巧一流,什麼要不夠資料等……

男童襲警,警察自衛開槍。

願各界人仕清醒自己為何破坏香港,暴力解決不了問題。

伯爵府

好媽媽勳章

Tigerfufu 發表於 19-10-1 20:07
香港夠有法律啦 咁出去非法集結 打警察都係錯架啦 呢啲都係常識吧

好多人依家常識係0分架嘛!
坐係到做法官批評人,最叻!

大宅

yuenwaimami 發表於 19-10-2 11:24
大家有沒有發現到,暴徒通常會報上自己名字和身份證,自己受傷被捉是否有獎勵?

而且只會是某一類記者會問 ...

聽過有2樣野,第一係攞獎金,第二係比佢地個集團手足係警察上門前上佢屋企毀滅証據先

大宅

joetsang 發表於 19-10-1 20:20
個警察拎住支槍,隻曱甴仔仲打落警察隻手度, 個刻點諗到對準邊個位開槍?點解你唔講下隻曱甴仔瞓咗係地下,點 ...

警察前面還有個同僚被打訓咗係地下,被其他暴徒用尖杖插。警察可以點?

大宅

yuenwaimami 發表於 19-10-2 11:24

而且只會是某一類記者會問 ...

黑記係暴徒同夥,要通知其他暴徒趕在警察上門前去被捕暴徒屋企毀滅證據。

大宅

dobbybabie 發表於 19-10-2 10:49
我是我仔口中的港猪,三個月來逢遊行我沒出過街。我指責暴徒搞港鐵,搞市民。我细仔在衝击立法會時衝左上 ...

死翻去連登啦

大宅

princessally 發表於 19-10-1 19:57
當年葉繼歡持重槍械都是射下身佢簡直想攞命

都叫你哋唔好睇咁多毒果日報㗎啦.... 人哋講乜你哋都信..
葉繼歡係打佢背部近尾龍骨位置㗎!
如果警察要攞隻曱甴命, 一早打頭啦~
佢哋話要革命嘛.. 話要出嚟擋子彈.. 要破壞法治.. 要四出放火, 而家受傷怨得邊個?

子爵府

applecatcat 發表於 19-10-2 12:21
都叫你哋唔好睇咁多毒果日報㗎啦.... 人哋講乜你哋都信..
葉繼歡係打佢背部近尾龍骨位置㗎!
如果警察要攞 ...

無知真可悲-完

珍珠宮

回覆樓主:

寫到明有條例
咁暴徒又犯法
點解對暴徒可以10萬個原諒
但對警方郤話乜乜乜條例
對己寬對人嚴乃黃絲特質

珍珠宮

回覆樓主:

暴徒應該用鐵通向個天到打啦

男爵府

ZTTZ 發表於 19-10-2 10:20
你又知我響邊?

你地唔係信hk 法律 信法官㗎咩 好似只信自己喔 哈哈哈

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
te quiero mucho mi amo

珍珠宮

skwava 發表於 19-10-1 21:54
暴力升級,源於無視,濫捕。
大家都明暴力解決唔到問題,以暴制暴唔work,那又如何?
政府放任警察主持大 ...

政府回應了
黃絲要人答應啫
咁都答應
俾個官你做啦
垃圾

大宅

回覆 skwava 的帖子

警察已經用支槍對住佢, 佢仲夠膽用支棍打警察既手, 唔開槍, 一陣比班暴徒拍趺支槍, 咁點算?
唔即刻開槍, 係唔係要個警察向反方向跑100M既距離後再開槍??!!
腦殘.

子爵府

bobocheung65 發表於 19-10-2 09:15
881 鬧緊警察
話過份
d 人成日鼓吹人暴動 唔係就想咁咩 搞笑

連串吹雞 叫黃人打上去各電台 phone in!
D 建制派乜都唔做,失輿論陣地

禁止訪問

子爵府

貓狗褓姆

中五生父母去左邊呢?個仔咁大件事都唔去呀睇下, 為何只有女親友去探
https://hk.news.yahoo.com/%E4%BF%AE%E4%BE%8B%E9%A2%A8%E6%B3%A2-%E5%8F%97%E6%A7%8D%E5%82%B7%E4%B8%AD%E4%BA%94%E7%94%9F%E4%BB%8D%E7%95%99%E9%86%ABicu-%E5%BE%8B%E5%B8%AB%E5%88%B0%E9%99%A2%E6%8E%A2%E6%9C%9B-%E4%BB%96%E7%84%A1%E7%94%9F%E5%91%BD%E5%8D%B1%E9%9A%AA-050000489.html

大宅

dobbybabie 發表於 19-10-2 10:49
我是我仔口中的港猪,三個月來逢遊行我沒出過街。我指責暴徒搞港鐵,搞市民。我细仔在衝击立法會時衝左上 ...

你知道是什麼逼使他們走出來?!就系你尼種假仁假義,滿口良心ge偽君子!維護香港僅有價值?!

你錯曬!系破壞香港僅有價值!吾需要尊重法治,唯我獨尊!

好彩你都知道自己系港豬,我看左10幾年報紙新聞,儘管看看邊個更加了解時事世界新聞?你落去一次街甘有感觸?甘不如都公平地去警方那邊站一次?要有兩方ge經驗你先好出聲啊!

你以為你依家在利比亞啊?出來維護公義?香港究竟系邊個搞成甘?

首頁

尾頁

跳至