跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Ah, that's right Kaliboker! I missed the afternoon tea after nap time. Yes, they have three cooked meals within a normal school days! So good!

大宅

我想問吓, 入咗N1, 出年係咪就即係直接升K1呢?

別墅

佢地日日 tea time 都有湯飲 , 3 餐都係好健康的。 我自已都無日日有湯飲啦 !

K1 係 N1 直升嫁 !

別墅

Thanks now I have more understanding about the school. Is there any open day coming?

複式洋房

回覆 godlovestiger 的帖子

SKH do not openly 'advertise' for their open day. As far as I know, you need to call and leave your contact details. They will inform you when they have briefing session for those interested.

民房

我個女都讀緊 N 班。我非常鍾意呢間學校嘅教學模式,因為我絕對相信自理能力係要由細個開始,而且學校亦著重師生於藝術方面嘅發展,我個人認為藝術係可以培養個人的修養同耐性,以上嘅係而家大部份嘅人所欠缺嘅。

至於要瞓到出門口... 我又好似未見過.... 最多係喺門口都可以望到啫... 但細有細好,佢哋全校人唔多老師唔多,但所有人都識大家嘅,我感覺好親切。佢哋善用每個空間,我又唔係好介意。最重要都係佢學到啲咩啫 好 surprise, 下學期開始我個女識得唸各品格嘅口訣俾我聽,係大概 5 個字 x 16 句嘅口訣,N 班咋喎!

N 班係真係好多人報,我又覺得除咗係因為口碑之外,大部份原因係呢區有全日班嘅幼稚園有限,邊有咁多俾你報!

民房

回覆 Samforgetme 的帖子

唔係架,佢哋會收晒報名表約見晒先收生。

唔知會唔會答得太遲呢?

複式洋房

回覆:富東聖公會幼稚园好嗎

通常派去邊D小學

男爵府

畀面勳章

回覆 ElizaMao 的帖子

其實都無話派去邊到既小學, 主要係睇父母幫小朋友揀咩小學, 一般家長都會選東涌同愉景灣既小學, 也有出面小學同直資, 所以都係大人既決定~

首頁

尾頁

跳至