2013年媽媽會

跳至

首頁
23456...13

尾頁

複式洋房

我預產係1月13日.奶我都係唸起就想嘔..
不過為左bb都要飲:;pppp:

大宅

回覆 2013大貓 的帖子

私家醫生都係話我預產期係1月27號呀

大宅

回覆 回覆:martin_man的帖子

醫生話要等大貓B大DD至可以確實預產期,而家我只有等... ...

大宅

其實我都係新手,都未去照閃閃確實真實預產期呀!真係好心急呀

大宅

引用:醫生話要等大貓B大DD至可以確實預產期,而

原帖由 2013大貓 於 12-06-08 發表
醫生話要等大貓B大DD至可以確實預產期,而家我只有等... ...
我都係呀,只係話M計8w1d,但照出嚟最細7w4d,最大7w6d,但因我M唔準,所以話要大d先確實預產期係幾時,依家估1月16,睇嚟都要等到下個月照埋Oscar先可以確實

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

2013大貓 發表於 12-6-8 22:41
妳生暗蒼咁妳生仔機會好大~我23.1預產期,睇私家,仲未約醫院,未決定到係邊度生好••••
飲奶個肚好攪,平時成日都想嘔,好辛苦•••••

http://www.pregnology.com/faralong.php?month=8&day=08&year=2014

大宅

回覆 回覆:雲呢拿的帖子

生瘡=生仔????? 唔會掛,哈哈哈~~
生咩都好,健全健康就ok!! ^_^

男爵府

2013大貓 發表於 12-6-9 13:43
生瘡=生仔????? 唔會掛,哈哈哈~~
生咩都好,健全健康就ok!! ^_^
因為我有朋友做護士,佢話媽媽體內有男性荷爾蒙,影響左媽媽,所以陀仔生暗蒼80%係男仔~
http://www.pregnology.com/faralong.php?month=8&day=08&year=2014

大宅

咁....我希望皮膚好D呀!!!! ^_^

大宅

新手報到~有無預產期係2013年1月尾呀, 一齊入黎傾下計啦~~~

好想開行冷氣打邊爐啊~~~^_^

男爵府

2013大貓 發表於 12-6-9 23:43
好想開行冷氣打邊爐啊~~~^_^
日日都食唔落野,妳咁好胃口!

大宅

胃口係麻麻地,但係都一定要食架嘛,打邊爐多選擇D,我又無飯"引",唔多中意食飯!! 嘻…^_^

大宅

引用:胃口係麻麻地,但係都一定要食架嘛,打邊爐

原帖由 2013大貓 於 12-06-10 發表
胃口係麻麻地,但係都一定要食架嘛,打邊爐多選擇D,我又無飯"引",唔多中意食飯!! 嘻…^_^

...
我都好想打邊爐,但完全冇左條癮!
尋晚都係盡力食多少少,再忍住唔嘔之下迫自己早訓

大宅

回覆 回覆:hfnyd的帖子

你試下蕃茄蛋白煮蟹柳呀,酸酸甜甜,正~~~^_^

大宅

引用:你試下蕃茄蛋白煮蟹柳呀,酸酸甜甜,正~~~^

原帖由 2013大貓 於 12-06-10 發表
你試下蕃茄蛋白煮蟹柳呀,酸酸甜甜,正~~~^_^
我而家成日飲蕃茄雜菜湯,又有營養又最唔會嘔既食品

大宅

新手報到~有無預產期係2013年1月尾呀, 一齊入黎傾下計啦~~~

自從知道有左之後,自自然就會對食物開始有戒心,怕食左D唔可以食嘅野,所以而家每日諗食D咩都幾頭痛!!起初唔知有左仲食西瓜當晚餐>_

男爵府

2013大貓 發表於 12-6-10 20:34
自從知道有左之後,自自然就會對食物開始有戒心,怕食左D唔可以食嘅野,所以而家每日諗食D咩都幾頭痛!!起初 ...
我都唔知自己有左既時候去左南丫島飲左一支薏米水,夏日炎炎仲食左兩碗椰汁涼粉,好彩阿B夠勁仲頂得住

大宅

呢幾日情況開始有D唔妥,好容易就喊...>_< 唔想咁,可以點做?

大宅

Hi everyone, 我都係新手媽媽,EDD 29/1,多多指教~~

大宅

可能荷爾蒙有影響啦,好似以前m到前夕,成個人會容易忟憎。做點讓自己開心的事情啦!希望好d

首頁
23456...13

尾頁

跳至