2013年媽媽會

跳至

首頁
34567...66

尾頁

大宅

回覆 yanbeebee 的帖子

但我有時左邊間中都痛,正常嘛?其實痛唔係小腹中間痛咩?

男爵府

引用:回覆+yanbeebee+的帖子 但我有時左邊間中

原帖由 心肝寶貝B 於 12-05-03 發表

但我有時左邊間中都痛,正常嘛?其實痛唔係小腹中間痛咩? ...
3角位痛囉

大宅

我公司要4日先算病假,產假可以當病假,兩樣都係扣1/5人工,所以我可以後補,叫佢扣返之前果d!

男爵府

引用:回覆+yanbeebee+的帖子 我公司要4日先算病

我公司要4日先算病假,產假可以當病假,兩樣都係扣1/5人工,所以我可以後補,叫佢 ...
當日都要請假,諗緊點開口

大宅

我始終擺脫唔到化學性懷孕嘅陰影,呢兩日紅d有100-110%, 頭先check cb電子棒顯示2-3,準快易要十分鐘先有30%左右,我last m係31/3,咁嘅週期咁嘅結果正常嘛?

男爵府

引用:我始終擺脫唔到化學性懷孕嘅陰影,呢兩日紅

我始終擺脫唔到化學性懷孕嘅陰影,呢兩日紅d有100-110%, 頭先check cb電子棒顯示2-3,準快易要十分鐘先有30 ...
你唔好咁緊張啦,係你始終都係你,你咁樣bb會小氣架!
已經confirm左,仲check嚟做乜?

JM12  yes 同意啊! keep住check會搞到自己好緊張!  發表於 12-5-4 09:47

大宅

引用:大家好。終於有個2013年1月的post了。我睇

原帖由 貪靚麥芽糖 於 12-05-03 發表
大家好。終於有個2013年1月的post了。我睇左普通家庭醫生先咋,5月12日才睇產科,所以未知幾時edd,不過用a ...
恭喜

大宅

引用:我返office+咋!公司福利,有薪產假,上胎

原帖由 kittytyl 於 12-05-03 發表
我返office 咋!公司福利,有薪產假,上胎都係咁,只係好忙同事搞唔掂先返去,真係幾正!下星期開始可以成 ...

大宅

引用:Quote:原帖由+macy2002+於+12-05-03+發表我

原帖由 牛仔小怡 於 12-05-03 發表
快d约啦,巫少慈已经约到七月了
明天打電話問姑娘dr so 過唔過九龍,唔過就要快啲去搵過醫生book啦。

大宅

因為上次化學性懷孕就係所有棒棒同紅綠d越黎越淺或無再加深到,所以我就成日check住囉!我呢胎係第二胎,試咗兩年半,所以今次只許成功,不許失敗!我地今次順順利利成功生個健康bb!

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

心肝寶貝B 發表於 12-5-3 22:56

因為上次化學性懷孕就係所有棒棒同紅綠d越黎越淺或無再加深到,所以我就成日check ...
無錯呀, 係你既就係你既, 你不停咁check 住搞到自己好緊張都唔係辦法架.. 對BB 係唔好架!放鬆D啦!

大宅

回覆:預產期係2013年1月的入黎傾住先~

大家好,我都黎打個招呼先,edd 係4/1, 我估好大機會開刀,因為第一胎都開刀,所以可能係12月出世。

大宅

引用:我始終擺脫唔到化學性懷孕嘅陰影,呢兩日紅

我始終擺脫唔到化學性懷孕嘅陰影,呢兩日紅d有100-110%, 頭先check cb電子棒顯示2-3,準快易要十分鐘先有30 ...
我同你一樣好大陰影,仲發生過兩次,希望大家都可以衝破,努力加油呀~

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

喬媽2010 發表於 12-5-3 23:07
大家好,我都黎打個招呼先,edd 係4/1, 我估好大機會開刀,因為第一胎都開刀,所以可能係12月出世。

...
hihi!!!!!

男爵府

回覆 心肝寶貝B 的帖子

我last period start 都係31/3呀

我都有諗過會唔會係化學...
而家都擔心, 唔敢驗任何野...
唔知下星期去醫院, 佢會唔會幫我做d 咩檢查呢...
自從知道bingo 左, 好似一日都好難過咁...

男爵府

大家有無覺得成日都肚餓呀???
我食左野兩個鐘又開始肚餓啦...點算, 咁食法, 好快肥ga wor...

大宅

回覆 喬媽2010 的帖子

咁你之前兩次化學性懷孕係M期到之後幾多日黎M呀? 我無記錯我上次係M期到無黎之後第九日晚就黎M喇! 同埋你果兩次有無去醫生度CONFIRM? 醫生有無寫紙比你? 你今胎係第一胎OR第二胎?

大宅

回覆 bubu7123 的帖子

我都覺呀! 好想快D到下個星期二去照呀! 早D見到胎"LONG"早D安心!

大宅

回覆 bubu7123 的帖子

我又無喎! 我胃口時好時差, 不過我有時會覺得眼訓, 有時又OK喎!

大宅

報到,1月5日

首頁
34567...66

尾頁

跳至