2013年媽媽會

跳至

首頁
34567...9

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆 Hippobb 的帖子

恭喜呀!你edd係我生日呀,哈~~我今胎開頭講真唔係幾接受到架,成日亂諗野,又大脾氣,
不過而家終於諗通左先開心D,有伴玩又開心D一家四口真係幾熱鬧的!!

大宅

回覆 天使愛美麗 的帖子

我Edd 同你一樣呀,大仔現在三歲,第一胎我無咩害喜,今胎都一樣。

大宅

Yeah!
好多FTM, 我地可以約埋出來行街SHOPPING了,
係呢, 我呢兩日開始腰骨痛了, 你地有無呢個情況,
都唔知點解決, 又唔可以去按摩

男爵府

畀面勳章

回覆 天使愛美麗 的帖子

係啊,可以約出來聚聚^^我都有腰骨痛,但唔算嚴重...!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

天使愛美麗 發表於 12-10-19 11:27
Yeah!
好多FTM, 我地可以約埋出來行街SHOPPING了,
係呢, 我呢兩日開始腰骨痛了, 你地有無呢個情況,
我有呀... 尾龍骨尾好似俾針拮, 隻左腳痛到行唔到. 上次我已經有恥骨痛, 今次唔知點捱.

複式洋房

引用:我係第三胎呀!+我已有1女1仔,+今次完全係意

原帖由 PSKwan 於 12-10-09 發表
我係第三胎呀! 我已有1女1仔, 今次完全係意外
早兩日驗到bingo左, 到而家都未接受到現實!
...
你好!我同你一模一樣呀!又係一仔一女,剛check了bingo!仲未敢同c6講

hello baby

大宅

好媽媽勳章

回覆:vicky19846619 的帖子

Yeah yeah係呀,可以出來聚聚

大宅

好媽媽勳章

回覆:patpochan 的帖子

恭喜,恭喜

大宅

好媽媽勳章

回覆:vicky19846619 的帖子

其實我都心大心細,又想亞仔多個伴
你小朋友幾大呀?

別墅

我個仔而家先6個月....剛剛綠D又CHECK到淺線呀.....未敢去醫生度CHECK...太突然啦.....

大宅

回覆 甜夢噹 的帖子

我都係第三胎呀, 我大得2歲, 細得1歲, 依家唔知點面對, 我怕好辛苦!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:第二胎媽媽揮手區

Hello!
我個仔剛剛兩歲

複式洋房

引用:回覆+甜夢噹+的帖子 我都係第三胎呀,+我大

原帖由 irisban 於 12-10-21 發表
回覆 甜夢噹 的帖子

我都係第三胎呀, 我大得2歲, 細得1歲, 依家唔知點面對, 我怕好辛苦! ...
我和c6商量了,無論經濟、住屋、照顧也未必應付到生3個,星期一打算去家計會見醫生了

hello baby

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

甜夢噹 發表於 12-10-21 13:20
我和c6商量了,無論經濟、住屋、照顧也未必應付到生3個,星期一打算去家計會見醫生了

...

我都好同意, 錢, 住屋都好緊要, 不過你地要諗清楚, 同埋個心係咪真係唔想要細 b?

早排知有位媽媽回心轉意, 要番第三個b.
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5595655&extra=page%3D1&page=3

大宅

回覆 bosch 的帖子

其實呢個唔係意外, 係C6想要多個仔, 咁佢咁堅持,我都冇辦法, 其實依家我已經冇咩時間同兩個小朋友玩, 多數都係工人照顧

複式洋房

引用:Quote:甜夢噹+發表於+12-10-21+13:20+我和c

原帖由 bosch 於 12-10-21 發表
我都好同意, 錢, 住屋都好緊要, 不過你地要諗清楚, 同埋個心係咪真係唔想要細 b?

早排知有位媽媽回心轉意 ...
因為呢次真係意外中的意外,先是condom穿了!然後我已經第二日去睇私家食事後藥,以為乜事都冇先醒起m仲未有,唯有買驗孕棒真係中左!其實我一仔一女真係收工了!如果唔係都唔會去食事後藥,而且一直食緊減肥藥,我好擔心d藥會有影響

hello baby

大宅

回覆 甜夢噹 的帖子

同老公相量下先啦, 既然BB經過咁多困難都出現到, 證明佢生命力都好強, 或者問多D醫護人員見義再考慮應該點去做啦

bosch  agree  發表於 12-10-23 07:02

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 甜夢噹 的帖子

我好明白你既感受, 我自己一直都諗住要2個, 所以生完細仔後就收工啦! 所以最初知道有左第3個, 同你一樣煩錢啦...住屋啦...照顧啦... 我都有諗過唔要. 但係C6話佢係上天送俾我地屋企既, 唔好唔要, 好多野船到橋頭自然直, 一定攪得掂既. 其實我都唔捨得, 諗諗下大女出年都升小一, 可能3個都唔係我諗得咁差呢!

你真係要諗清楚呀, 有咩唔開心上嚟呢度大家傾下!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 irisban 的帖子

Hi,

你係全職定在職媽咪呀? 你兩個小朋友都咁細可能真係辛苦d. 我要番工架, 所以而家都煩緊工人知道後, 唔知會唔會唔做? 就算佢肯都驚佢攪唔掂... 係咪要請多個工人呢? 咁又要煩錢同住既問題啦! 唉

大宅

回覆 PSKwan 的帖子

我係在職媽媽, 其實我已經有兩個工人, 因為我細女好難照顧, 細個時餐餐飲奶都要成個鐘, 飲完仲分分鐘會嘔, 而且佢由出世到依家每個月都至少病一次(因為哥哥番學成日病), 我其實真係唔想咁快要多個, 一來真係冇時間, 二來我屋企依家一個病就會變成成家一齊病, 我真係唔想咁快, 但我C6覺得兩個姐姐好得閒, 冇理由會唔掂!

bosch  你老公咁諗就錯晒, 一個湊一個都可以湊到癲.....  發表於 12-10-23 07:01

首頁
34567...9

尾頁

跳至