跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:smallworld 的帖子

很贊同你的看法!女兒剛讀小一,以前看其他人談這校,認定是好嚴,好cool同好pushy的學校,但這一個月我對主風的看法是完全相反,真的只有用家才可真正領會!老師關心學生,會主動跟家長談談學生適應事宜,功課量適中,默書考試範圍更是比想像中少,又照顧小一生的適應力,等一學期不計分,課外活動又多又專!反而覺得課程可以進取D,真的只覺越來越喜歡此校!我同意升中真的要靠個人能力,除了龍校,沒有一間可以保証什麼!

kaman710  係咪沙主? 你係邊一班? 我侄仔1A, 大家一齊交流呀 ^^  發表於 14-1-8 12:52
brian_mama  完全同意!!!!   發表於 13-11-30 18:38
kawaiiliz  SUPPORT   發表於 13-10-3 12:38

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆:89網5間小學的參觀後感想 (updated

謝謝分享

大宅

我囡囡讀緊雨川小一, 默書係每星期一次, 中英隔住, 課程唔會教早, 全部都ON SCHEDULE, 功課而家間間學校都多架喇, 剛開學可能家長小朋友都不習慣, 都有點吃力, 而家開咗學已經3個月, 就開始適應到, SO FAR囡囡就算覺得辛苦, 都話鍾意返小學

mingming112 發表於 13-10-2 18:56
謮緊雨川可否分享下!1星期默幾多次書?功課多唔多?大人小朋友壓力大唔大?課程會不會好深?讀得開心嗎? ...

別墅

醒目開學勳章

回覆 SiuKo 的帖子

其實一直真的好少馬主的家長上BK討論,反而一些不是馬主的家長卻常常憑一些外人的看法或感覺就說馬主不好,希望其他BK媽咪聽下我們用家的睇法。馬主的老師大部份都是很友善和愛鍚小朋友的,小朋友都很喜歡返學。

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章

回覆:brian_mama 的帖子

我囡是馬主小一生,她的班主任會好主動打電話給我,講囡囡的在校情況,我囡囡雖然學習進度較慢,但她很喜歡返學,亦會主動同我講學校的趣事

大宅

回覆:mingming112 的帖子

我仔仔今年在雨川讀小一,整體感覺很好,功課多但可于1小時內完成,學校有網上學習,兒子也很有興趣,而且學校注重家校合同,家長和老師有很多溝通機會,開學幾個月也面見班主任幾次,兒子也讀得很開心

大宅

請問有陳元喜的家長可以分享下嗎?

大宅

引用:我囡是馬主小一生,她的班主任會好主動打電

原帖由 kawaiiliz 於 13-12-01 發表
我囡是馬主小一生,她的班主任會好主動打電話給我,講囡囡的在校情況,我囡囡雖然學習進度較慢,但她很喜歡 ...
主風係咪所有英文堂都是外籍老師教㗎???

大宅

回覆 fennie12 的帖子

不是, funny english 先係外國人教

男爵府

引用:回覆+fennie12+的帖子不是,+funny+english+

原帖由 kawaiiliz 於 14-01-20 發表
回覆 fennie12 的帖子

不是, funny english 先係外國人教
一星期有幾多net時間?thanks

大宅

回覆 winnietingting 的帖子

一星期一次孖堂

男爵府

引用:回覆+winnietingting+的帖子一星期一次孖堂

原帖由 kawaiiliz 於 14-01-21 發表
回覆 winnietingting 的帖子

一星期一次孖堂
即幾耐?thanks

首頁

尾頁

跳至