跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 2005年11月媽媽 -- 入來傾下

Hi, 我新加入你0地行列,,,好開心!!
大家要小心身體呀!!
另方面我工作上就辛苦lu, 老細日日罵, 想迫我走...
唉, 我真係怕影響個胎, 唯有死忍...
請問你0地知唔知幾時去政府醫院排期檢查呢??
大家互相鼓勵啦...保重

計預產期計法係: m 黎個月+ 9
個日+ 6

複式洋房

hello,
你好, 欢迎到十一月媽媽会.
我未去看医生, 未知凖确預產期...都应该在11月8,9,10 的日子. 我会等到两个月先看, 不知道好不好找上次个医生.
但我第一胎早了两星期...所以好难说定.

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

addfish
歡迎你呀! 你波士係咪知到你有左啦? 其實唔使理佢, 一唔開心就諗下 bb 會幾可愛, 咁你就會儍笑架, 我而家都成日無端端笑, 好似個儍婆咁.

我見 d 朋友大肚, 係正預產期既都係得一個半個, 有遲到兩個星期要去催生, 又有早產一個月, 真係估估下架咋. 不過好似話 e 生會 adjust 喎.

複式洋房

hello addfish,
歡迎您呀!又多個11月媽媽呀!好開心...
唔駛理個老細架,最緊要唔好比佢影響您同bb呀,踩佢都

公爵府

各位準媽媽:
你地呢幾日好嗎? 有無開始嘔 or 谷胸?

複式洋房

我就冇嘔,但係胸就谷

公爵府

audreyk
少少地反胃, 不過起身後就無, 仲好大食, 不過唔止無重, 仲輕左三四磅. 個胸開始谷啦. 好易眼訓.

洋房

Hello, 各位好!

w_y:

我都係準備看胡廣森,今天約了22/3 a.m. 檢查.
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10715;107/st/20020627/n/Felix/dt/12/k/7451/age.png[/img]

洋房

我上年4月及12月都驗到有BB, 不過兩次都是之後幾日就見紅, 最後都是沒有了 :cry:

今次我都好worry!
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10715;107/st/20020627/n/Felix/dt/12/k/7451/age.png[/img]

公爵府

addfish
加番你個名同資料, 我地呢度越來越熱鬧啦!

FelixMom
歡迎你呀! 你wk幾呀! update 張 list 先啦! 胡醫生俾我既感覺係好有安全感, 不過佢診所條樓梯就要小心啦.
每次都係新開始, 你要小心 d, 唔好周圍行, 今次實得既!
我 18 號去照 bb, 大家都要對 bb 有信心呀!

請各位姊妹跟預產期排列 :-P

Name ****** 預產期 ******* 醫院 ***** 醫生
audreyk..........05/11/2005.......??.............??
w_y ...............08/11/2005...... 法國 ........ 胡廣森
ang媽咪 ..........09/11/2005.......返加拿大生

複式洋房

呢几日好好,
成日想食...
上一个就由3个星期呕到5个月,
今次竟然一D事都无,
但个胸就有小小谷,
条腰D肉越喱越肥....

公爵府

ang 媽咪
咁就好啦! 開胃可以吸收多 d 營養.
我呢兩日都好似駐米大虫, 唔係食就訓, 工作進度就慢! 不過心情係越來越輕鬆囉.

洋房

我宜家6wk5days,暫時都無嘔,除了體溫高了D(38C),一切都和之前差不多.不過,我上一胎都係敢.

因為上兩次的失望,今次我都吾敢自己test下係吾係真係有BB,亦吾敢同人講(除了老公和阿媽),大家都當 作無事發生.....怕BB小氣.但是,這樣我又好吾開心...

我上一胎都係胡廣森接生的,他好好人的.

Name ****** 預產期 ******* 醫院 ***** 醫生
audreyk..........05/11/2005.......??.............??
w_y ...............08/11/2005...... 法國 ........ 胡廣森
ang媽咪 ..........09/11/2005.......返加拿大生
FelixMom.........01/11/2005.....法國/浸會... 胡廣森

公爵府

FelixMom
好多人都唔敢同人講, 上來 bk 咪得囉! 唔好唔開心啦, test 下先, 唔關呢 d 野事架.
你睇下, 你會最先生呀! 你係11 月第一個媽咪, 係咪好開心呢!

我都覺得胡醫生好好人

FelixMom.........01/11/2005.....法國/浸會... 胡廣森

洋房

w_y:

好多謝你!
你都好好人啊 !

洋房

提一提大家:
雖然你地未去醫院或私家醫生檢查,
都可以去藥房先購買鈣片和葉酸食,
特別是葉酸要頭三個月食,
BB先至會吸收的,
我依家都食緊!

大宅

各位準媽媽,

可以Join埋我嗎? 我都係呢幾日Check到有左,作天去醫生度double confirm, 不過醫生話可能我d月經個個月都是無定向出現, 可能個胎太細,所以超聲玻暫時未照到,要我下星期再照多次,如果過1排再照唔到,就是宮外孕,好擔心!

洋房

吾洗擔心,
應該只是個胎太細吧!

複式洋房

hello evac,
歡迎你呀!唔駛驚呀,如果你個肚冇單一邊劇痛,宮外孕

公爵府

evac
係呀, 你都係呢幾日先 check 到, 未有咁快既. 你 update 埋個 list 先啦!

首頁

尾頁

跳至