跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

Teresa,

真係好sweet~ 一份好好既生日禮物

原文章由 Teresa 於 07-8-7 11:51 發表
Rita, homacarol, starry,

多謝你地呀!!!

禽日gavin梗開心啦. grandma一早話左同佢2個人一齊去食元氣!!! (食呢家野佢最開心!)

我問佢想要咩生日禮物, 你估佢點講? ............................ ...

珍珠宮

Teresa

恭喜你有左小bb.

我兩年前係贊育做產檢時都唔會排到咁後先有得做oscar,不過果時可能冇咁多大陸人啦!成個孕期都只係去左3次贊育做產檢(因我有去睇c家),每次都唔係好多大陸人.不過除左大陸人外,仲見到d少數族裔.係qm生仔就好爆.待產ward就唔太多人,但產後ward就超爆,我住果邊6個床位都有2兩個大陸人+一個賓賓.出院前一天就有警察來遞解3個大陸產婦走.話雖如此,d姑娘仍然很有耐性對d香港人,對d大陸人就有少少不耐煩語氣,但都唔係差.希望到你生時你可以住到頭等房,又唔會有咁多大陸孕婦同你爭產房吧!

大宅

Gloria 及 Gavin,

我知我真的很遲 ...不過, 我誠心祝你們, 身體健康, 一家人甜甜蜜蜜, 幸福美滿....

CarChu, CarChu 佬及CarChu 仔上:) :) :)

水晶宮

2024年龍年勳章

TERESA
噢..... 甜到漏....

多謝你地呀!!!

禽日gavin梗開心啦. grandma一早話左同佢2個人一齊去食元氣!!! (食呢家野佢最開心!)

我問佢想要咩生日禮物, 你估佢點講? ............................ ...

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

水晶宮

2024年龍年勳章

GLORIAH,
HAPPY BIRTHDAY !!!!

珍珠宮

畀面勳章

^o^

多謝. 我都預左贊育要排架喇. 而家book左胡寶星同私+做oscar先, 而贊育有贊育繼續排. 不過, 今日收到佢地call, 叫我早d返去, 因為d血唔合格. 我都一早知啦, 都講左比佢地聽, 係佢地乜都要跟procedure. 而家仲好, 唔洗等月尾喇, 今個fri就返去. 佢地仲好似好緊張咁, 問我有冇睇開c+, 我梗係話冇啦. (費事乜都叫我自己去搵c+!

我都想住私家房架, 不過都係冇得book, 睇下好唔好彩. 之前生gavin時, 就入到贊育單人私家房, 加埋住左10+日 (因為我血壓高, 天氣又熱, 要求醫生比我一路住到生), 埋單都係千幾蚊. 我覺得當年好"抵"住, 一日5餐, 我又開刀, gavin又入埋icu住左幾日觀察.... 如果我去c+, 真係要5-6萬.

carchu, rita,

多謝你既祝福. 我個仔耐唔耐就口甜舌滑. 所以我都有d擔心第時d女仔湧埋黎呀!!!!(真係擔心, 唔係講笑!)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Happy Birthday to Gloria and Gavin!

侯爵府

Teresa,

What is OSCAR?

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 kittylock 於 07-8-7 17:05 發表
Teresa,

What is OSCAR?

一站式早期唐氏綜合證測試, 即係用ULTRA SOUND度頸皮+BLOOD TEST, 要O係WK 11-13做. 可以知道BB有DOWN'S既%有幾高, 個準確性高過淨係做BLOOD TEST.

如果係HIGH RISK至要抽羊水.

侯爵府

OIC! Tks!

原文章由 Teresa 於 07-8-7 17:11 發表

一站式早期唐氏綜合證測試, 即係用ULTRA SOUND度頸皮+BLOOD TEST, 要O係WK 11-13做. 可以知道BB有DOWN'S既%有幾高, 個準確性高過淨係做BLOOD TEST.

如果係HIGH RISK至要抽羊水.

男爵府

Teresa,

今個星期五我都要返贊育喎....不過我唔係產檢, 係定期抽血, 我會一早 9:00am 去到, 差唔多中午先至走得.....
唔知會唔會見到你呢 ?
原文章由 Teresa 於 07-8-7 16:06 發表
^o^

多謝. 我都預左贊育要排架喇. 而家book左胡寶星同私+做oscar先, 而贊育有贊育繼續排. 不過, 今日收到佢地call, 叫我早d返去, 因為d血唔合格. 我都一早知啦, 都講左比佢地聽, 係佢地乜都要跟procedur ...

男爵府

teresa,

gavin 咁識氹你開心, 真係sweet 勒 ^^

多謝你地呀!!!

珍珠宮

畀面勳章

homacarol,

我地緣慳一面喇, 我個booking係pm架.

點解贊育咁好同你定期抽血既 ?

原文章由 homacarol 於 07-8-7 19:26 發表
Teresa,

今個星期五我都要返贊育喎....不過我唔係產檢, 係定期抽血, 我會一早 9:00am 去到, 差唔多中午先至走得.....
唔知會唔會見到你呢 ?

男爵府

Teresa,

ICIC ~
我以前駝住呀仔時有妊娠糖尿, 而咁啱佢地做緊research, 所以我咪有份每年返去抽血比佢地收集資料lor ~

好彩, 我呢幾年都仲未發現有糖尿病既傾向
原文章由 Teresa 於 07-8-7 19:47 發表
homacarol,

我地緣慳一面喇, 我個booking係pm架.

點解贊育咁好同你定期抽血既 ?

[ 本文章最後由 homacarol 於 07-8-8 11:55 編輯 ]

伯爵府

Rita,

頭先你樓下見到你, 你又唔識得我啦 , 你同你好朋友拖住matthew去邊呀?? :lol

大宅

hahaa........ 多謝各位祝福!今年生日雖然又老一歲但超開心同難忘!hahhahahaaa......感謝主!!!!

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

珍珠宮

原文章由 Teresa 於 07-8-7 16:06 發表
^o^

多謝. 我都預左贊育要排架喇. 而家book左胡寶星同私+做oscar先, 而贊育有贊育繼續排. 不過, 今日收到佢地call, 叫我早d返去, 因為d血唔合格. 我都一早知啦, 都講左比佢地聽, 係佢地乜都要跟procedur ...

希望星期5你返贊育驗血時唔會横風横雨啦!你大肚林dum要小心d呀!尤其係果條斜路呀!

水晶宮

2024年龍年勳章

我樓下 ?? 唔.... 哦.... 我拎左D野比朋友, 佢女女在上環文娛中心跳BALLET, 我地一齊去接放學之嘛....
你... 你唔叫我 ??

原文章由 starry^.^ 於 07-8-8 12:46 發表
Rita,

頭先你樓下見到你, 你又唔識得我啦 , 你同你好朋友拖住matthew去邊呀?? :lol

[ 本文章最後由 Rita 於 07-8-8 21:40 編輯 ]

伯爵府

唔係...我打錯字tim, 係我樓下
原文章由 Rita 於 07-8-8 21:38 發表
我樓下 ?? 唔.... 哦.... 我拎左D野比朋友, 佢女女在上環文娛中心跳BALLET, 我地一齊去接放學之嘛....

伯爵府

你地咁好傾, 見到我都唔認得, 我唔敢叫你

原文章由 Rita 於 07-8-8 21:38 發表

首頁

尾頁

跳至