2013年媽媽會

跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+gracemomo+於+12-10-18+發表

原帖由 tungtung12 於 12-10-18 發表
想問點解唔揾返霍詠儀嘅?
唔知吳崇傑or盧永傑or廖琳娜or余啟文有耐心/细心点?開刀边个好?

等待....

男爵府

引用:Quote:原帖由+tungtung12+於+12-10-18+發表

原帖由 hkcat239 於 12-10-18 發表
唔知吳崇傑or盧永傑or廖琳娜or余啟文有耐心/细心点?開刀边个好?

...
只可以講,余啟文中意用鉗,開刀就唔好擇佢啦。始終有危險同埋近期爆頭bb 咪佢接生架囉

複式洋房

我都係仁安, 你地咁快定到邊日開既?? 醫生未同我地講喎

男爵府

引用:我都係仁安,+你地咁快定到邊日開既??++醫生

原帖由 celfy99 於 12-10-22 發表
我都係仁安, 你地咁快定到邊日開既?? 醫生未同我地講喎
你睇邊個呀?其實通常咁早就話開刀既,一係怕痛一係難請假
因為開刀解決到呢d 問題
我就試順產囉。。。唔試過點知得唔得

別墅

引用:Quote:原帖由+celfy99+於+12-10-22+發表我

原帖由 meow625 於 12-10-22 發表
你睇邊個呀?其實通常咁早就話開刀既,一係怕痛一係難請假
因為開刀解決到呢d 問題
我就試順產囉。。。唔試 ...
我都想過無痛順產,不過我係超高齡第一胎。所以相信醫生都會話開刀!同孕後期才決定邊個合適吧!

男爵府

引用:Quote:原帖由+meow625+於+12-10-22+發表你

原帖由 bkoon 於 12-10-22 發表
我都想過無痛順產,不過我係超高齡第一胎。所以相信醫生都會話開刀!同孕後期才決定邊個合適吧!

...
高齡唔可以順產架?點解既?

別墅

引用:Quote:原帖由+bkoon+於+12-10-22+發表我都

原帖由 meow625 於 12-10-22 發表
高齡唔可以順產架?點解既?
氣力同心臟附荷能力係concern 之一。但如果平時有定時運動同健康飲食作息習慣。應該ok. 我噚日開始去gym 做慢行。今日11 w 1d. 快D過12 w 啦。而家身體完全無乜反應。DR 8w4d 時 叫我13 W 先返去做度頸皮,T21. 而家好無耐地等!

侯爵府

我見仁安有產后坐月餐提供,有冇人知有乜嘢食?
I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

侯爵府

meow625 發表於 12-10-11 08:04
其實我睇過2 個仁安既醫生,最後都 pick 盧永傑,佢好細心

另外個醫生係邊位﹖介意講嗎﹖

我都想試睇下盧永傑醫生或者冼世源醫生作比較,唔知甘好唔好呢﹖
I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

侯爵府

bkoon 發表於 12-10-13 17:37
我係 21/5 by date. reserved today! 冼世源醫生. detail, nice, and experience guy! 照肚ultrasound 手勢 ...
冼醫生開刀收幾多錢﹖

男爵府

引用:Quote:meow625+發表於+12-10-11+08:04+其

原帖由 多多綠茶 於 12-10-24 發表
係余啟文

多多綠茶  Thanks for telling me that.  發表於 12-10-24 11:06

別墅

引用:Quote:bkoon+發表於+12-10-13+17:37+我係+2

原帖由 多多綠茶 於 12-10-24 發表
冼醫生開刀收幾多錢﹖
18000 standard room or twin room. 25000 private room

多多綠茶  the pricing is very reasonable.  發表於 12-10-25 13:14

別墅

引用:Quote:原帖由+多多綠茶+於+12-10-24+發表冼

原帖由 bkoon 於 12-10-24 發表
18000 standard room or twin room. 25000 private room
I like DR SIN a lot after my first visit. Many nurses picked him as their doctor according to my friend whose wife is a nurse. Before I met DR SIN, I was seeing a very popular doctor @ 中健大廈 for 4 months til I bingo。DR SIN is as good as those famous doctors. He is very friendly and took his time to do the check up. But some people mentioned here he is very cool. I don\'t find him that way. well 人夾人吧!好似找hair stylist 一樣!

多多綠茶  明白﹗  發表於 12-10-25 13:14

侯爵府

下個禮拜book左盧醫生﹔
冼醫生因為會幫我做Oscar,所以我就唔打算另外再book佢檢查﹔
希望到時可以比較下邊個夾我多d同細心d~

別墅

引用:下個禮拜book左盧醫生﹔冼醫生因為會幫我做

原帖由 多多綠茶 於 12-10-25 發表
下個禮拜book左盧醫生﹔
冼醫生因為會幫我做Oscar,所以我就唔打算另外再book佢檢查﹔
希望到時可以比較下 ...
咁你咪唔可以落訂?因為deposit 跟醫生?!

侯爵府

bkoon 發表於 12-10-25 13:39
咁你咪唔可以落訂?因為deposit 跟醫生?!

喺咪??!!OMG!

男爵府

引用:Quote:bkoon+發表於+12-10-25+13:39+咁你

係架,跟醫生架。。。盧醫生好似每個月收症有quota 架,你問下好。。。
最怕有床但心儀醫生冇

侯爵府

meow625 發表於 12-10-25 14:21
係架,跟醫生架。。。盧醫生好似每個月收症有quota 架,你問下好。。。
最怕有床但心儀醫生冇
打左啦,約到下個禮拜睇............
即係訂金轉唔到去第個醫生度? Man, it sucks....

別墅

引用:Quote:meow625+發表於+12-10-25+14:21+係架

打左啦,約到下個禮拜睇............
即係訂金轉唔到去第個醫生度? Man, it sucks....
...
應該係!

大宅

引用:昨日落咗訂,但霍醫生或姑娘冇提過可能會減

原帖由 多多綠茶 於 12-10-18 發表
昨日落咗訂,但霍醫生或姑娘冇提過可能會減價。
Book咗Oscar同Structure嘅日期,11月14日同1月14日照,冼ec ...
Oscar 同结構几$$?

等待....

首頁
34567...16

尾頁

跳至