嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 織番件衫仔比bb(II)-有用資料在最前

好呀我一定會post上o黎比大家睇o下.....不過如果到時有咩唔識,可能要請教你地啦

Nickga 寫道:
[quote]
kitty04 寫道:
hello...各位好呀, 睇o左你地織比bb d衫仔好靘呀, 所以今日就走o左去報名學織衫仔比bb, 今次係我第一次學織衫仔, 希望唔好失望啦...

Hi kitty04,
織起件衫既時候記住post 俾大家睇下! [size=medium]加油呀! [/quote]

大宅

畀面勳章

係呀!
Candy925 寫道:
fion
你真係好犀利呀
你係咪 full time mom 呀

大宅

畀面勳章

Smilesun :
我用好易織D平冷鈎嫁咋!飛馬牌10一個..........
想大隻D用粗D冷都係15個

男爵府

fion113549
我仲未有時間去好易織睇下...我估我都要暑假先可以有時間研究下點樣

我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

kitty04
你會織d乜野呢,我好八卦,好想睇人地的功課....

Lauwinnie
你click我個囡下面張相就可以去babyhome
我的編織作品溫暖牌  

大宅

fion,

收到啦!織好會上嚟交功課啦 :mrgreen: thanks!!

大宅

fion
唔怪得你可以有咁多好作品啦. 我要返工, 織一件背心都要織好耐呀.
另外, 見你本albumn有2件Marie貓作品, 我都有本書, 都好鍾意呢兩件, 不過未試過織公仔, 所以一直唔敢試, 請問你2件衫難度喺邊呢, 咁你係咪用返原裝冷呀, 我心思思想試呀, 不過刺繡部分又多, 又好需要耐性, 好驚我又試好似以前咁織埋一,二袋唔成形嘅物體但又唔捨得掉, 真係15, 16喇. ?-(

Smilesun
我見你albumn d作品好多鈎野呀, 我唔曉鈎野, 但鈎野D邊真係好靚呀, 請問你學過定自己睇書學架.

大宅

畀面勳章

candy :
兩件富貴貓粉紅會易D,因為白色嗰件有花底,又要顧個花同配色會有D難....你試粉紅嗰件啦

大宅

畀面勳章

panchu 寫道:
fion,

收到啦!織好會上嚟交功課啦 :mrgreen: thanks!!

歡迎加入,等你件功課呀!
係呢你囡囡幾大呀!

大宅

畀面勳章

Smilesun :
我無出去學呀!一拖二邊有時間自已出去學呀! :-( :-( :-( 我鈎出第一隻處女之作係多啦A夢同多啦美!唔難你都可以試e個先,,其實如果你會D鈎針嘅基本(長針&短針&細編)果D都ok嫁啦!不難!

大宅

大宅

Hello...Smilesun
我會織件背心先, 因為我諗住唔使顧咁多o野,
同埋我驚我揀個個花會好難織...
係呢...你個女條裙仔好靚呀, 難唔難織呀, 你有冇個pattern, 可唔可以send定比我先呀...唔該

Smilesun 寫道:
kitty04
你會織d乜野呢,我好八卦,好想睇人地的功課....

Lauwinnie
你click我個囡下面張相就可以去babyhome

大宅

啱啱整好相簿,請各位多多指教 :lol:

[size=medium]我的作品

整一張比大家睇吓先:

男爵府

SzeTse
你的作品好靚呀...好整齊,手工好好呀...你
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

kitty04
條裙仔唔算好難織,不過同平日織開的方法有少少唔同,係由上織向下的,pattern織出來好細,我改大了,但因為我唔pro改完唔係好
我的編織作品溫暖牌  

大宅

畀面勳章

SzeTse:
掂喎!鈎得好靚,我織就多都未試過鈎衫仔!等e個夏天鈎下線先
SzeTse好嘢

大宅

畀面勳章

[size=large]早晨呀!morning!

大宅

good morning..!!

fion113549 寫道:
[size=large]早晨呀!morning!

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

SzeTse,
你d作品真係好靚呀, 特別係d狗仔衫, 勁啊

複式洋房

smilesum,
唔該晒你, 我要放假先有時間搞,
做好就出你o地睇, 到時請指教

首頁

尾頁