2013年媽媽會

跳至

首頁
45678...14

尾頁

別墅

上星期喺養和照完oscar,今日陳醫生比電話覆返我喇﹗(我最初以為係姑娘覆﹗)

低風險﹗yeah﹗

別墅

Fiyung 發表於 12-10-23 00:17
我都係養和生,睇私家+東區產檢!

呢排實在太忙,少左上黎,又有媽媽報到喇,你好呀!
預產期幾時呀?

別墅

賴牛太 發表於 12-10-29 19:44
上星期喺養和照完oscar,今日陳醫生比電話覆返我喇﹗(我最初以為係姑娘覆﹗)

低風險﹗yeah﹗
恭喜晒,你係咪都係睇駐院醫生呀?

別墅

koichipat 發表於 12-10-29 12:03
我星期四先足十二週,你地點坐車去養和架?打的?

我遲你一日足十二週,其實係要過埋十二週先同得人講,定係踏入十二週都已經講得架?

我住奧運站,通常都會坐到去香港站轉的士,怕係銅鑼灣截唔到的士呀....

男爵府

引用:Quote:koichipat+發表於+12-10-29+12:03+我

原帖由 happymamaTY 於 12-10-29 發表
我遲你一日足十二週,其實係要過埋十二週先同得人講,定係踏入十二週都已經講得架?

我住奧運站,通常都會 ...
其實我覺得係睇你自己點諗,我見有啲jm一有左就會同公司朋友講,我有朋友講過話要夠四個月先講得tim
而我呢,暫時都唔會高調宣佈住,只係會過兩日照oscar先同公司講,之後只會同最好朋友透露
不過我第一胎,太耐冇照u/s,都成日會擔心小b仲响唔响度,如果touchwood 佢突然冇聲咁走左,都唔知點同人交代好咋

別墅

koichipat 發表於 12-10-29 23:38
其實我覺得係睇你自己點諗,我見有啲jm一有左就會同公司朋友講,我有朋友講過話要夠四個月先講得tim
而我呢 ...

哈哈,咁橋GEI,我同你一樣咁諗,想低調D,諗住聽日照完OSCAR,一切正常先同老闆講
至於日日見的同事,就應該等見肚人地問先講,
至於朋友,我諗住知道性別先講,費事D人成日問住你係仔定女,好鬼煩

我都係第一胎,不過你又唔駛咁擔心GEI,有D野係你就係你,唔駛擔心咁多GEI

男爵府

引用:Quote:koichipat+發表於+12-10-29+23:38+其

原帖由 happymamaTY 於 12-10-29 發表
哈哈,咁橋GEI,我同你一樣咁諗,想低調D,諗住聽日照完OSCAR,一切正常先同老闆講
至於日日見的同事,就 ...
多謝你,我公司比大肚婆work from home,當我第一次work from home時就會公開至於個胎,我地兩公婆都睇得開嘅,如果真係有咩事都會接受,當然希望佢可以健健康康咁出世啦。大家加油,我就聽日照

複式洋房

回覆 Sansam 的帖子

唔該你!我是保險不cover產檢,只cover生產,我就想去公立可以把產檢費用省下咯。我查了下 養和全部產檢下來也要1萬出頭

別墅

happymamaTY 發表於 12-10-29 23:24
恭喜晒,你係咪都係睇駐院醫生呀?

係呀﹗睇駐院醫生架﹗

所以產險都幾貴,我仲要乜保險都冇包﹗

照完oscar好肉痛﹗

唔知照結構幾錢呢?

別墅

回覆:happymamaTY 的帖子

我預產期係4月27,4月媽媽會搵唔到jm喺養和生,所以過左黎

複式洋房

回覆 賴牛太 的帖子

HIHI, 我睇陳X堂醫生, 你係咪都係呀?

男爵府

引用:Quote:happymamaTY 發表於 12-10-29 23:24

原帖由 賴牛太 於 12-10-30 發表
係呀﹗睇駐院醫生架﹗

所以產險都幾貴,我仲要乜保險都冇包﹗
我頭先照完埋單$1600

複式洋房

Hihi, 我都係養和mama,我係養和檢查同順產....
我係揀駐院醫生...你揀邊位駐院醫生???

男爵府

引用:Hihi, 我都係養和mama,我係養和檢查同順產

原帖由 miuho813 於 12-11-02 發表
我係揀駐院醫生...你揀邊位駐院醫生??? ...
hihi!我係掛單醫生,要等其他媽媽覆你啦

複式洋房

回覆:養和 揮手區^_^

来报道,五月尾係養和生,各位JM好

洋房

大家好呀....我亦打算在養和開刀生bb (大房、駐院醫生) (預產期: 5月頭)。
因有以下疑問,所以仍未決定好,大家可否幫幫我呢

1) 請問budget 預$70000 是否足夠? ( 雖已看他們的package price, 但只是得住院費用、好多item 都沒有list out 出來。) 大家有沒有朋友、家人等最近在養和開刀生,而有實際出院費用呀? 可否SHARE WITH ME?

2) 所有養和駐院醫生是否收取同一價錢呢?

MANY THANKS

洋房

回覆 siuwun0511 的帖子

請問陳X堂醫生是否很難BOOK期呢? THANKS

別墅

我都係養和開刀的,預產期是5月2日,大家交了訂金嗎

別墅

引用:Hihi,+我都係養和mama,我係養和檢查同順產

原帖由 miuho813 於 12-11-02 發表
我係揀駐院醫生...你揀邊位駐院醫生??? ...
Hihi, 你好!
我睇梁子昂醫生架!

別墅

引用:大家好呀....我亦打算在養和開刀生bb+(大房

原帖由 durndurn 於 12-11-03 發表
大家好呀....我亦打算在養和開刀生bb (大房、駐院醫生) (預產期: 5月頭)。
因有以下疑問,所以仍未決定好, ...
你去產檢果陣問番d護士成個total package係幾多錢啦,我諗睇唔同醫生應該價錢有唔同

首頁
45678...14

尾頁

跳至