跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 2003年7月夏日bb靚媽咪快d來傾計啦!

itmum,
你嚮tst邊頭返工呀?
你做乜架,返工唔方便上網嗎?
下晝唔見你上來吹水既? :-P
份工ok啦,不過仲未上手呀,同埋成日都要遲走! :-(

mcdull,
又會咁既,又跌親而家又肚all?
好好保重身體喇,你要照顧彤彤呀!
快d好番呀!

Ivan,愷瑤,朗朗,
祝你地3劍俠生日快樂呀!
個個都要錫晒媽咪爹地,聽聽話話呀! :-P

男爵府

哎呀哎呀...
3劍俠9個月生日快樂呀....!!!
愷瑤..越大越靚呀...!!!
ivan..越大越英呀...!!!
朗朗..越大越醒呀...!!!
Yeah~~~
btw... kristymami, 我欠你D野.....:-
頭巾地址:花園街144號, 雙玉人造手飾 (最近返左新貨...頭巾帽$15.- 一頂咋...不過..快呀...靚款好快比人揀晒..好似上次我買D頭巾....兩日D款冇晒! 有買趁手呀~) :-P

男爵府

mcdull,
你好D味呀???有冇洩洩食垃雜野呀...清下腸胃先.(吃粥呀...清D既野食).看看會否好D..不要喝凍野住呀!!!

venus,
明仔看了曹醫生後如何呀?? 好點了嗎??

子爵府

晞琳,

醫生有無話點解仲有咳咳嘅?每次聽到您地病病我就會好擔心您地架啦,小朋友病病我地大人就會好心痛,要佢地咁細個就要承受苦楚,媽咪病病又唔可以照顧自己小朋友。

早兩日同生個BB的朋友傾開生完之後大家都身體弱左好多,我而家就識得擔心啦,如果自己病左就無能力照顧晞晞,而且唔再重視自己的健康,將來老左真係會更加差啦!又係到諗點解係坐月期間唔好好進補呢?而家有苦就自己知!希望而家黎補唔會太遲啦!

在此,真係好衷心祝福所有BB及媽咪身體健康!

子爵府

Sailo,

當自己為人媽咪後,深深體會到子女與父母的關係是非常深厚的。時時刻刻都會掛住BB,自己亦會經常回憶起由懷孕到而家與BB成長的一點一滴,甜酸苦辣非片語可以細說出來。只希望BB將來長大後好好做人,最緊要身心都健康成長。

大宅

今天早上得知一位曾經在學校任教的老師生了一個唐氏兒,當時的感覺真想哭!知道她會有多痛心,難過!!!

她最終還是接受事實-因爲---愛!

人生還有什麽可以計較的?平安健康!如此而已!!

願大家保重,為自己,為我們的孩子!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

小b,
對不起,我今晚不行了,明晚可以嗎?

各位,
我都想過是否需看醫生,因為我差不多每天都會all,有時成2-3次,但我又唔知看唔看好,又驚自己只是風多,你地認為呢?
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

子爵府

wilnita 寫道:
Sailo,

當自己為人媽咪後,深深體會到子女與父母的關係是非常深厚的。時時刻刻都會掛住BB,自己亦會經常回憶起由懷孕到而家與BB成長的一點一滴,甜酸苦辣非片語可以細說出來。只希望BB將來長大後好好做人,最緊要身心都健康成長。

WILNITA,
係呀,你講得好岩!
我前晚睇番阿car5個幾月大既video,真係萬分感觸!
o個時阿car既行為仲好bb,而家已經醒好多!
同埋時間真係過得好快囉!
話咁快我地既bb都就黎1歲喇!
而家個個bb陸陸續續都話識爬喇,可能下個月已經有bb識行添,你話幾快呢!唔知523會唔會有bb已經1步1步咁行黎同我say hello呢?

子爵府

summer123 寫道:
今天早上得知一位曾經在學校任教的老師生了一個唐氏兒,當時的感覺真想哭!知道她會有多痛心,難過!!!

她最終還是接受事實-因爲---愛!

人生還有什麽可以計較的?平安健康!如此而已!!

願大家保重,為自己,為我們的孩子!

真係一個難過既消息! :-(
而家產檢咁全面,點解會check唔倒既呢?

子爵府

mcdull,
你係咪經常肚痛架?
不過學sailo話齋,今日試下食清淡d,食粥,睇下好唔好d先睇e生啦!

大宅

愷瑤﹐ ivan & 朗朗
3劍俠9個月生日快樂!
快高長大﹐聽教聽話。

RACHEL﹐
我昨日放工去深水步北河街買衫﹐ITMUM
介紹的﹐多數D款都要在家著﹐出街款就
比較少。我買左3隻短衫短褲 (連埋)﹐每件
$20。

ITMUM﹐
買左3件囉﹐不過個碼細左D﹐今日要返去換。
又買左一頂帽﹐不過大左D。

MCDULL﹐
我諗你睇下醫生好D﹐你餵奶時﹐有冇用張
被蓋住個肚仔呀﹗﹗小心身體。

晞琳&IAN﹐
你地快D好番啦。

大宅

我想問下你地邊度有小朋友帽買呀﹐我
搵極都搵唔到ARM霖霖帶。

快D話我知﹐我地523去戶外要扮靚靚。

大宅

我同你一樣有'lee'個問題 :-(
...但食野清淡時就會無事,你可試試!

應該唔係入風問題.....個人認為.....係我0地餵人奶
d腸胃抗體和其他抗體過0左d比BB,所以受影響
mcdullyiu 寫道:
我唔舒服呀,個肚好唔舒服,苛左2次呀!
自從餵人奶後個肚好易唔舒服,唔知係咪餵奶是拿起件衫攪到入風呢!
媽媽的小寶貝 :-D :-D :-D

男爵府

係呀….wilnita真係講中晒! 呢到好多媽媽都好感姓..rachel, 我同您一樣, 得閒又會回顧下…諗返下, 我越來越捨不得了, BB在自己懷中的日子好短暫, 所以我地要珍惜, 我唔怕辛苦架…癡多D我好呀…好快大左之后就埋身都難lor !

子爵府

itbc 寫道:
RACHEL﹐
$20。

itbc,
我阿媽唔知嚮邊到搵倒d嚮屋企著既短衫短褲,一套先$5!超抵!

男爵府

Rachel,
呀car著住果對藍色波鞋仔係米adidas架???係邊豎買架…好難買呀…我見過一對nike, 但一係太大, 一係太細…冇岩size呀!

子爵府

各位,
我很忙,希望下午再同大家傾計!! 我正在努力中,未能報告明仔情況,一陣再談

子爵府

Sailo 寫道:
Rachel,
呀car著住果對藍色波鞋仔係米adidas架???係邊豎買架…好難買呀…我見過一對nike, 但一係太大, 一係太細…冇岩size呀!

o係元朗鞋舖買個囉!
o個到有好多nike and adidas既學行鞋架!
$139(about)
你係咪買丫?
我可以幫你買!

大宅

真係又好底喎﹐我阿媽之前都搵到D$10件長‘就’
BOBY 衫﹐不過我自己想買D比霖霖﹐話哂
我係霖霖媽咪﹐佢遲D都會幫我再買D短衫比霖霖﹐
我已經叫左佢買多D比D其他媽咪。

嘩﹗﹗咁平﹐仲咩唔同我地買番几件呀﹗﹗
rachel1230 寫道:
[quote]
itbc 寫道:
RACHEL﹐
$20。

itbc,
我阿媽唔知嚮邊到搵倒d嚮屋企著既短衫短褲,一套先$5!超抵![/quote]

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

jojolam888 寫道:
我同你一樣有'lee'個問題 :-(
...但食野清淡時就會無事,你可試試!

應該唔係入風問題.....個人認為.....係我0地餵人奶
d腸胃抗體和其他抗體過0左d比BB,所以受影響 [quote]
mcdullyiu 寫道:
我唔舒服呀,個肚好唔舒服,苛左2次呀!
自從餵人奶後個肚好易唔舒服,唔知係咪餵奶是拿起件衫攪到入風呢!
[/quote]

原來你都有這個問題,咁我無咁擔心了!
最怕係其他病呀!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

首頁

尾頁

跳至