想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

哦~連飲奶都唔得? 我有睇鏗鏘集, 但不是說有敏感的才不要飲嗎? 咁大肚時要吸收好多鈣個喎 我上次睇, 何太淨係叫我唔好食麵, 食米粉就可以, 佢話食麵好濕熱....
唔通連奶都要戒?

原文章由 carycary804 於 07-12-20 14:13 發表
Johnnylaisma,

我第一次睇既時候,個副醫師同我講,千其唔好飲奶,連奶粉都唔好,其實奶唔係好好,仲話你冇睇鏗鏘集咩 所以如果你下次去睇不防問下醫師....其實我都有睇鏗鏘集講奶唔好,不過我又唸,幾唔好都好啦,我地咪又係咁長大:lol :lol

大宅

rainypen,
我都係呢個星期日响屯門睇, 我上星期日睇完之後本想預約, 但門口個女人話, 唔洗預約, 就咁來排隊就得, 諗落又係, 我上次在電話預約了2號籌, 但預早5分鐘去到已有幾個人, 我變成了117號籌, 所以預約個籌都冇咩意思......佢話灣仔, 佐敦咁勁多人就要預約, 屯門唔洗都得.....

原文章由 rainypen 於 07-12-21 12:19 發表
高齡產婦,

... 我預約咗佢星期日响屯門睇, 到時睇下有冇機會同佢講.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

CARY804,
老闆娘生完第2仔之後坐月去睇都俾佢話,你做咩又來呀,何ec同佢講你都沒野,老闆娘話我沒食保野,等你開野俾我保,何ec答咩都唔使食,你身體不知幾好~~~....,俾何ec吹脹左,我睇緊個個好多年架啦,係我第一胎有既時候,我個囡係好難保得住,都係佢幫我keep到出來有都有5磅,e家都3歲啦~
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

大宅

好媽媽勳章

原文章由 carycary804 於 07-12-21 23:37 發表
godloveus,

如果我同何ec講又睇西醫又睇佢,我估佢實鬧死我,你知佢平時都咁惡,仲要睇心情喎,所以我唔會問呀,勉得過當眾出醜 ...希望學你咁講西醫應該三個月後先比排卵藥我食啦,又希望未到三個月又有左啦 ; ...

我都係睇開西醫,上個月失敗了,所以今個月才開始睇中醫.
停左西醫一個月後,我諗緊下個月開始再睇番西醫,但我又驚中藥同西藥互相影響,但又唔敢問何ec,實俾佢鬧......

請問有冇sisters係睇緊何ec又睇西醫?中藥會唔會影響西藥架?

別墅

johnnylaisma,

我諗飲唔飲得奶,或者飲其他嘢,你都最好問問何醫師,因為我見人人都唔同!有次我見佢叫前面個病人唔好飲豆漿同高鈣奶,咁我問佢,佢話我飲得豆漿喎!不過我又冇問飲唔飲得奶,因為我敏感,我之前都只係飲鈣思寶。

carycary804,

你可唔可以試吓趁佢心情好嗰日,同佢講話有個朋友食緊排卵藥,介紹嚟睇佢得唔得?到時你咪知會唔會中西藥相撞囉!雖然好似講大話,但係你咪當幫呢度啲姊妹問囉!

別墅

tww,

你叫carycary804幫你問,咁咪大家都唔駛俾人鬧囉!係咪好方法?

大宅

godloveus,

哈哈哈......你好似送我上戰場喎,不過你提議都可接受,等我星期一覆診試下問啦,嗱..如果佢心情唔好,我唔問架....我唔想戰死沙埸

大宅

我想問有無人試過被何醫師調翻o岩個經期ga?我Cycle由35日至50日不等d時間好難預, 錯過左一個cycle 又要等好久, 唔知有無可能 tune返28-30日呢?

另想問你地visit何醫師 係咪要日日飲藥ga?

別墅

snoopymom,

其實我都係開始睇唔係好耐,所以答唔到你。

關於飲藥的問題,我每次睇佢都會開兩劑藥,每劑藥煲兩碗,飲兩日,所以一共飲四日。如果跟住即刻覆診咪日日飲囉,如果好似其他姊妹一個星期睇一次,咁就飲四日停三日囉。

別墅

你平安夜去睇佢,臨放假,我估佢心情會好啲啩!佢星期一好似收四點喎,你記得早啲去!

祝你凱旋而歸,唔駛戰死沙場啦!

亦祝你聖誕快樂!心想事成!

大宅

godloveus,

因為今日係平安夜,所以覆診都平安過度,何ec今日心情都幾好,不負眾望,問左佢有朋友如果一路睇西醫同食梗排卵藥可唔可以黎睇佢,佢答我"點解唔得呀,梗係可以啦"所以大家可以放心啦

祝大家Merry X'mas & Happy Bingo New Year:lol :lol

大宅

好媽媽勳章

Thanks for asking 何ec our question! You're brave!

Hope we will all BINGO in the coming year!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

各位,我星期一下午同老公去左睇何ec,佢好好人俾我問左好耐,因為我早左15分鐘,跟住唐ec幫我睇,何ec問我幾個問題,我講左俾佢知我個問題,佢問我想生仔定女,跟住同我講45歲都生到個仔,仲俾我睇張相,之後仲話原來我甲狀腺生左粒野,影響我既情緒,但我西醫之前驗唔到既,跟住話幫我攪掂佢,到唐ec睇我佢仲攪笑好之之咁細聲教我點生到仔..仲話一定幫我,再樣樣講下之後有半個hr.,原來佢misunderstand我地係未生過好恨生仔,但後來佢知道生左個女,叫我得既唔好生,但我同佢打眼色佢又叫我慢慢來,因為我老公之前係唔係生多個既,因為我既病同99既催促, 我老公即係幾想轉太呀,哈哈,不過老公話係電視見過佢,相反我呢未見佢,飲左2次藥,so far都ok喎幾易飲~希望半年可以生得出

大宅

唐ec細聲教你點生到仔呀??

原文章由 shirleyauhc 於 07-12-25 21:25 發表
各位,我星期一下午同老公去左睇何ec,佢好好人俾我問左好耐,因為我早左15分鐘,跟住唐ec幫我睇,何ec問我幾個問題,我講左俾佢知我個問題,佢問我想生仔定女,跟住同我講45歲都生到個仔,仲俾我睇張相,之後仲話原來我甲狀腺 ...

別墅

各位姊妹,

我依家'谷'緊M,應該過幾日就來M,但我又好想生BB,前己經失敗過1次IUI.請問我應該M前or M後去睇中E?

大宅

Can any tell me 何樹勛 九龍佐敦白加士街 detail address?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佐敦地址係:白加士街17-23號伯嘉士大廈3字樓c-d座
tel:2302 1606
時間只有:星期一&五 上午9:30-11:30
原文章由 mingcheng 於 07-12-26 17:58 發表
Can any tell me 何樹勛 九龍佐敦白加士街 detail address?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係,佢好攪笑同我講8月15開始,逄十五,初一都會係仔,仲叫我如果想有既3個月前叫埋老公去睇,保下老公個d野好d,咁同埋唔好係m完哂既開始再計7日咩咩,因為會好多菌囉~
原文章由 judelawfans 於 07-12-25 21:54 發表
唐ec細聲教你點生到仔呀??

大宅

hahah, 又幾好喎比d tips 你~ haha
都幾難叫老公3個月之前去睇o拉~

原文章由 shirleyauhc 於 07-12-26 22:47 發表
係,佢好攪笑同我講8月15開始,逄十五,初一都會係仔,仲叫我如果想有既3個月前叫埋老公去睇,保下老公個d野好d,咁同埋唔好係m完哂既開始再計7日咩咩,因為會好多菌囉~
...

子爵府

好媽媽勳章

我唔明咩係"唔好係m完哂既開始再計7日咩咩"??

首頁

尾頁

跳至