跳至

首頁

尾頁

大宅

個C6尋日無啦啦同我講叫我起身記得要著件外套, 我以為佢咁好死咁錫我, 點知佢再加多句:"費事凍親BB呀!".................激死我!!!!!!
佢同我去荷花SHOPPING, 買完晒BB d野就話走, 但我用既野佢就唔記得要買!!! 買個托腹帶都催住晒, 趕住去死咁..............

大宅

晚晚打則訓都好攰架, 我睇書話如果搵d野升高隻腳,(我意思係屈起滕頭哥, 唔係小腿呀) 只要個肚唔洗扯住, 就可以打平訓, 我試左好多次喇, 都幾舒服架喎, 你可以試下

原文章由 emt1314 於 08-2-23 02:01 PM 發表
我個老公都係,睌晚要我打則瞓,費事亞B倒樹沖哦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我個老公都係,睌晚要我打則瞓,費事亞B倒樹沖哦!

大宅

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-31 18:41 發表
因為我過年會去台灣99度, 唔知幾時番呀, 可能三四月先番香港, 唔想到時咁急麻, 醫生話我可能會早產喎, 所以一知道男定女就買定d必需品先囉.......

真係令人羨慕^^你就好啦,又可以去旅行...hehe!!
醫生話你有機會早產,你仲3,4月先返黎?早d返香港待產仲好啦,
腹大便便好唔方便架!!:mrgreen:

伯爵府

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-31 18:49 發表
係我老公鍾意買個方便麻, 佢唔會願意周圍同我去買架, 因為佢公司好忙, 加上呢幾個月佢好多客黎開會, 如果我叫佢去完呢度又去果度就係為左平少少, 佢會話我, 家家背景都唔同, 老公話點就點啦, 你咁識慳, 你老公實好欣 ...

老公都唔會話特別欣賞我既~佢覺得慳係一種美德~無論係咩背景~都係應該既~最主要睇下自己點諗囉~

大宅

係我老公鍾意買個方便麻, 佢唔會願意周圍同我去買架, 因為佢公司好忙, 加上呢幾個月佢好多客黎開會, 如果我叫佢去完呢度又去果度就係為左平少少, 佢會話我, 家家背景都唔同, 老公話點就點啦, 你咁識慳, 你老公實好欣賞你既:-P

原文章由 米奇BB 於 08-1-31 01:15 AM 發表

我出之前個post個重點係想講其實荷花特價咗大部分都唔夠出面平~可能你誤會咗我意思~我唔係話你買既嘢唔啱~亦都唔係要你解釋點解要買~我只係打咗d比喻同比咗小小意見你~等你參考下咁~同埋我不嬲都係慳妹一名~乜都計 ...

複式洋房

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-31 18:41 發表
因為我過年會去台灣99度, 唔知幾時番呀, 可能三四月先番香港, 唔想到時咁急麻, 醫生話我可能會早產喎, 所以一知道男定女就買定d必需品先囉.......

咁快話定比你知會早產?冇事嘛?咁你過台灣要加倍小心!

大宅

原文章由 忌廉妹 於 08-1-31 04:16 PM 發表

嘩~你咁快買定既@.@??~

大宅

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-30 16:52 發表

等我續樣數俾你地參考吓啦, 全部必須品黎架, 呢d價錢全部特價左架喇:
1. Philips既奶樽消毒殺菌器(送Philips奶樽一大一細, 仲有送兩個Philips奶咀) $641
2. 六甲村輕壓式吸乳器(好多野包) $256
3. BIBI 四格奶 ...

嘩~你咁快買定既@.@??~

伯爵府

原文章由 Yuki_licenza 於 08-1-31 01:55 發表

thanks!你哋d料好有用,哈!哈!我print晒出嚟la !咁我唔洗矇矇下去揾 ,我最怕比人扼 。唔該晒!

唔洗客氣~我見好多人初初有bb都周圍問下人邊度有平嘢買~包括我自己
隔離post有講緊間樓上鋪d嘢都ok平ga~你去8下啦~:mrgreen:

複式洋房

原文章由 米奇BB 於 08-1-31 01:34 發表

吉之島~bk媽媽話過年有bb展,確實日期未知~
永安~好似而家減緊價
千色
護協~有雀巢卡先得~都好平ga
同埋有D樓上鋪買嘢都好平ga~

thanks!你哋d料好有用,哈!哈!我print晒出嚟la !咁我唔洗矇矇下去揾 ,我最怕比人扼 。唔該晒!

伯爵府

原文章由 Yuki_licenza 於 08-1-31 01:27 發表

其實除咗荷花仲有邊度好介紹?

吉之島~bk媽媽話過年有bb展,確實日期未知~
永安~好似而家減緊價
千色
護協~有雀巢卡先得~都好平ga
同埋有D樓上鋪買嘢都好平ga~

複式洋房

原文章由 米奇BB 於 08-1-31 01:15 發表

我出之前個post個重點係想講其實荷花特價咗大部分都唔夠出面平~可能你誤會咗我意思~我唔係話你買既嘢唔啱~亦都唔係要你解釋點解要買~我只係打咗d比喻同比咗小小意見你~等你參考下咁~同埋我不嬲都係慳妹一名~乜都計 ...

其實除咗荷花仲有邊度好介紹?

伯爵府

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-31 00:06 發表

(唔會怪你多口, 大家交流下啫, 不過你話你冇用過既果d野, 我都有生過幾個細路既媽媽教我要買, 可能個個湊仔方法同價值觀都唔同啦, 我同我老公好緊張個bb, 乜都想俾最好佢, 唔係慳得就慳既心態, 第二胎可能會, 但今 ...

我出之前個post個重點係想講其實荷花特價咗大部分都唔夠出面平~可能你誤會咗我意思~我唔係話你買既嘢唔啱~亦都唔係要你解釋點解要買~我只係打咗d比喻同比咗小小意見你~等你參考下咁~同埋我不嬲都係慳妹一名~乜都計好先買~呢度慳幾蚊果度幾十可以同嚟買尿片~第一胎要預備比bb既嘢係會好多~老公一個人揾錢養我同bb好辛苦~梗係想慳得就慳ma~我明白第一胎係會緊張好多,我都經歷過~我果時乜都唔識都係周圍問下人同埋上嚟bk問下d有經驗既媽媽意見咁~8下邊d好用,邊d唔好用,邊d有用/無用,可以唔洗買咁~唔緊要啦~大家都緊張bb姐
你想試排氣樽可以試下Dr. Brown's,防風幾好,我仔頭幾個月都係用佢,因為初生bb入咗風易嘔奶d架~到大d就同我仔轉咗nuk~
濕紙巾抺狗pat pat好搞笑,你養大狗定細狗ga?
pigeon濕紙巾你可以唔洗試,超唔好用~
你揀果隻bb車都好ga~好多媽媽都話呢隻牌子好用~
我又長氣咗tim 希望你唔介意啦

大宅

我咩都無買啊!
我諗住過左年先慢慢買!
我有時都覺得自己唔係一個好媽媽

複式洋房

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-31 00:45 發表
我post出黎就係想俾d媽媽參考下麻, 起碼俾你地知道d野大約咩價錢麻, 有個預算, 我都睇左好多書先買果堆野架, 知道自己需要d咩, 果張list好齊架喇, 連入院要帶既野都係埋list入面, 我只係未買bb床同床單果d野, 希望幫 ...

當然幫到啦!thanks!

大宅

我post出黎就係想俾d媽媽參考下麻, 起碼俾你地知道d野大約咩價錢麻, 有個預算, 我都睇左好多書先買果堆野架, 知道自己需要d咩, 果張list好齊架喇, 連入院要帶既野都係埋list入面, 我只係未買bb床同床單果d野, 希望幫到你啦:-P

原文章由 Yuki_licenza 於 08-1-31 12:36 AM 發表

我都有plan,不過好似尚早,照完仔定女好似安心d,唔襯bb唔好嘛!你張list好有用。

複式洋房

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-31 00:32 發表
哈哈, 個個媽媽都會係好媽媽, 不過我係乜都唔識既好媽媽, 因為我以前自己都未照顧好呀, 宜家有左bb, 乜都要唸多d唸清楚d

我都有plan,不過好似尚早,照完仔定女好似安心d,唔襯bb唔好嘛!你張list好有用。

大宅

哈哈, 個個媽媽都會係好媽媽, 不過我係乜都唔識既好媽媽, 因為我以前自己都未照顧好呀, 宜家有左bb, 乜都要唸多d唸清楚d, 你好幸福呀, 有mami陪你行街, 你個bb有個好婆婆添

原文章由 Yuki_licenza 於 08-1-31 12:30 AM 發表

你安排得好好,應該係個好媽媽。

[ 本文章最後由 queeniechan2004 於 08-1-31 00:34 編輯 ]

複式洋房

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-31 00:11 發表
我都未執間bb房架, 不過買左一個三層既bb櫃, 唔係好大, 已經可以放晒我買果d野入去喇, 過左年再大執一次

你安排得好好,應該係個好媽媽。

首頁

尾頁

跳至