自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

囡囡個身體成日叫痕,下體又係, 醫生話係敏感, 個身體用左蘆薈查, 依家好D啦, 但下體就無改善, 有時仲叫痛TIM, 唔肯小便, 有無媽咪有經驗, 介紹D藥膏我用, THANKS!

複式洋房

原文章由 樂俊藍媽咪 於 08-4-25 20:11 發表
我囡囡幾個月大時,試過下體最前果度爆開同紅左,睇左2個月醫生都唔好,跟住去睇政府醫生,比左支藥膏佢搽,搽左2日好返晒.我女肥肥地,所以佢下體間中都會紅,我就攞果支藥膏同佢搽,夜搽左第2朝就無事,用晒就去藥房配.如果 ...

i need, can u pm me?thx

子爵府

出水痘,
醫生都係俾樽灰孟氧
用q-tip來點d水痘
會快d謝

侯爵府

ALL

我囡囡早排成身濕疹痕癢, 搞左一排, 終於叫好番, 正開心之餘, 下體又開始痕番啦, 連續2晚都叫痕, 都唔知點算? 依家暫時用茶同佢搽下面, 都WORK, 但治得半日, 又叫痕, 請問點先可以斷尾?

你地D小朋友是否都好番晒啦?

男爵府

原文章由 my005 於 08-4-27 11:12 發表

同意呀﹗
聽聞d灰孟氧係畀d野鷄e性病架﹗點用得來畀小孩﹗
喝紅莓汁啦﹗好work架﹗仲要喝多些水﹗

你聽邊個講只係比d 野雞e性病架...我早3年前做左幾個月陪診...

陪d 公公、婆婆到公立醫院覆診...有d 同醫生講皮膚痕...醫生睇完

便開1支藥水比佢浸身...有d 醫生仲加一權潤膚露...

呀仔話何b仔痕...第一次我帶佢c 家診所...第二次我帶佢去賽馬會

睇...醫生便開左e隻藥水比呀仔浸...個日我fd來我屋企坐...見呀仔

生響度浸身...問我點解禁凍比佢玩水...我話唔係...佢何b仔痕...

醫生開d 藥水浸下身囉...fd叫我比支藥水佢睇...佢一睇就話....

我哋e院都係用e 隻開水比病人浸架...我話禁e 隻咩藥水嚟架...

佢亦返中文好此叫"灰孟氧"...用來浸皮膚消毒囉...我又問佢係

咪淨係浸e d 重要位置架...佢答唔係...

例如...如果有個"糖尿病"病人係爛腳嘅...佢哋都要用e 隻藥水開

水比病人浸腳15分鍾...抹乾對腳...跟住再幫佢消毒...

所以你話比d野雞來e 性病...以下我響b k ...copy
.
.
.
winnieko1022

瑪瑙級國民

UID 69958
精華 0
積分 1654
文章 1589
閱讀權限 0
註冊 06-1-13
來自 幸福的家庭
狀態 離線
Re: 元朗安寧路珈琳媽咪入黎傾0下!

CutieSo[quote]
佢依家下體又話痕 , 我公司d亞姐教我用滴露開水同佢洗喎 , 希望得la
我以前係 全職clinic 姑娘,以家係兼職,你個仔下體痕,你可以去藥行買(x孟氧) 吾識打
我有參加個義工呀,有時間米去下囉
你'cool'牙,好犀利嗎?我吾覺禾

CutieSo
瑪瑙級國民

UID 8715
精華 0
積分 3014
文章 2939
閱讀權限 0
註冊 03-4-6
狀態 離線

原來你有做野架, 我依家先知tim
x孟氧係一支咩野黎架 , 藥膏??
你唔覺 , 但我好覺 , 仲好憎tim

仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

瑪瑙級國民

UID 69958
精華 0
積分 1654
文章 1589
閱讀權限 0
註冊 06-1-13
來自 幸福的家庭
狀態 離線

CutieSo
係灰孟氧, 係一隻藥粉,你如果 小朋友鳥鳥仲有 痕
用一粒米的份量灰孟氧開一杯水(淺紛紅色)
來浸鳥鳥~試 下得吾 得
如果仲 吾得你可以 pm個電話比我,我 直接同你 傾

[ 本文章最後由 令令 於 08-4-29 16:37 編輯 ]

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 TANGMOOMOO 於 08-4-26 21:29 發表
我會用愛滴氏洗眼葯水幫個女用棉花球沖洗

因為有一次無意之中個女被啲蚊釘都隻眼又紅又腫勿都唔用得心急到死時屋有樽愛滴氏咪試吓點知好work好快就消腫

又有一次個女話下面好"行"我心想死啦因勿解救係唔係啲底褲唔 ...

洗眼藥水用來洗陰部? 說明書有寫可以的嗎?

藥水唔可以亂用喎, 可以有d副作用你唔知。

大宅

老人家話輕微ge可以比d茶佢地洗下痕ge地方
但係唔放心都係去睇e生

[ 本文章最後由 心銘媽咪 於 08-4-28 01:32 編輯 ]
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 may22999 於 08-4-26 12:21 發表
我囡囡都有咁情況,我就會煲D去濕湯或去濕茶比佢飲和幫佢搽嫡護霜。

我爸(中醫)都係俾d去濕豆我煲...
我女2001年1月8日QE出世  

子爵府

回覆 #2 tramtram 的文章

check pm,pls

伯爵府

1. 用暖salt water浸...每日兩三次...要浸幾日...用個盤仔比佢坐嚮度連pat pat 都浸, (兒科醫生教)

2. 飲 cranberry juice 紅莓汁, d尿液好似消毒藥水咁清潔尿道 (兒科醫生教)

3. boil 洋薏米水 , 朋友教, 因為cranberry juice 較貴同唔好飲

伯爵府

我都想要呀 ? 請 pm 比我呀........

thank you

原文章由 樂俊藍媽咪 於 08-4-25 20:11 發表
我囡囡幾個月大時,試過下體最前果度爆開同紅左,睇左2個月醫生都唔好,跟住去睇政府醫生,比左支藥膏佢搽,搽左2日好返晒.我女肥肥地,所以佢下體間中都會紅,我就攞果支藥膏同佢搽,夜搽左第2朝就無事,用晒就去藥房配.如果 ...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 88328mama 於 08-4-27 10:49 發表

(灰孟氧) 太勁啦, 因為要洗係敏感部位, 大人都唔好用, 更可況係小朋友.,

同意呀﹗
聽聞d灰孟氧係畀d野鷄e性病架﹗點用得來畀小孩﹗
喝紅莓汁啦﹗好work架﹗仲要喝多些水﹗

伯爵府

原文章由 worry 於 08-4-26 20:42 發表
灰孟氧係咩野? 之前好似無人介紹BOR?

(灰孟氧) 太勁啦, 因為要洗係敏感部位, 大人都唔好用, 更可況係小朋友.,

[ 本文章最後由 88328mama 於 08-4-27 10:50 編輯 ]

子爵府

回覆 #55 worry 的文章

令令

瑪瑙級國民

UID 46362
精華 0
積分 1706
文章 1694
閱讀權限 0
註冊 05-5-21
狀態 離線

#34 回覆

QUOTE:
原文章由 worry 於 08-4-25 12:18 發表
我就係睇極醫生都只係話敏感同比CREAM搽, 所以先係呢到問, 睇吓有無良方.

你囝囝係搽咩CREAM同用咩野浸呀? 可否告知?
1.藥膏我唔記得咩名...醫生開架...搽一個療程五日...d藥膏只可放一個月唔要得架...要丟

2.藥水...好此叫"灰孟氧"...藥水倒出來係深紫色...我仔用5ml加2公升暖水來浸10分鐘倒
...我fd響醫院做...佢比病人浸就加水加到變粉红色

p.s.拿...d藥物和份量...我都是經醫生開比呀仔...唔好立亂響出便買來用呀...因又唔之點解果度會痕、痛...最好睇多次醫生...

[ 本文章最後由 令令 於 08-4-25 16:42 編輯 ]

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我呀女有時都係咁,有次睇醫生順便問埋醫生,個醫生話唔駛採藥膏,用花士靈採就得架啦...有次,呀女又話痛咪幫佢採,跟住佢又冇話痛喎...係咪多數女仔都係咁呢,我呀仔又冇試過...

另外,我想問下你地既囡囡幾多歲呀,d女性清潔液有冇分幾大用架,我個女就黎7歲呀...

原文章由 lt611 於 08-4-25 21:26 發表

如果只是普通敏感痕或比d大小便淹親,用花士靈應該是最方便簡單的方法,我有兩個女兒,由小用到大,梗有一樽看門ロ. 每逢她們叫痕叫痛,就會於每次小便抹乾後便搽,通常搽兩天就不再痕了,希望幫到大家 ...

[ 本文章最後由 nono913 於 08-4-26 22:52 編輯 ]

別墅

我會用愛滴氏洗眼葯水幫個女用棉花球沖洗

因為有一次無意之中個女被啲蚊釘都隻眼又紅又腫勿都唔用得心急到死時屋有樽愛滴氏咪試吓點知好work好快就消腫

又有一次個女話下面好"行"我心想死啦因勿解救係唔係啲底褲唔乾淨又紅,我心想不如試吓洗眼药水喇,點知又work喎囡囡話好涼同好舒服第二日就無事喇,所以我e+一定樽愛滴氏看門口

侯爵府

灰孟氧係咩野? 之前好似無人介紹BOR?
原文章由 bbfish1992 於 08-4-26 17:11 發表
灰孟氧"...cannot used without medical instruction.... serious complications

believe or not-> traditional method: use Chinese tea to rinse the "VV" -> it did work to me also my daughter

子爵府

灰孟氧"...cannot used without medical instruction.... serious complications

believe or not-> traditional method: use Chinese tea to rinse the "VV" -> it did work to me also my daughter

子爵府

回覆 #2 bb86 的文章

check pm,pls

首頁

尾頁

跳至