跳至

首頁

尾頁

伯爵府

good afternoon

子爵府

ch d 假期功課都好多, 頭段 chur 行都好幾日先
完成, 功課notes 足足 大半 page A4.
but 好彩只 係 christmas holiday, 因 假後考試.

伯爵府

各位新同學,請到32號課室集合~

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 芸迪 於 10-1-4 10:22 發表

今個假期, Jaykan完全無溫過書, 只係完成d假期功課都已經好辛苦啦mouth:mouth:" /> 31/12終於完成, 1/1開bd party, 2/1如常星期六課外活動, 3/1 朝早去踏單車, 下晝就同daddy一齊砌模型+睇tv, 好耐都無試過咁hea but 咁舒 ...

好在CISSY 功課5算多, 總括1.5日攪掂

子爵府

原帖由 得意媽 於 10-1-3 21:52 發表
亞媽都要收拾心情作戰

今個假期最成功係.......冇一刻冷場
最失敗係......溫書目標完全係空想, 只溫了gs 一科

今個假期, Jaykan完全無溫過書, 只係完成d假期功課都已經好辛苦啦mouth: 31/12終於完成, 1/1開bd party, 2/1如常星期六課外活動, 3/1 朝早去踏單車, 下晝就同daddy一齊砌模型+睇tv, 好耐都無試過咁hea but 咁舒服既星期天~

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 HeiMarie 於 10-1-4 00:20 發表

咁我果件又唔可以一次過溫幾粒鐘, 要斬細細件........
各c 各法........

陰公! 要將你果件斬開細細件

子爵府

原帖由 得意媽 於 10-1-4 00:08 發表

真係個個性格5同, 我果件預先張揚會魂遊太空, 5係樣功課而問題, 而係問...咁去到會玩d 咩? 有邊個去?.....
如果早一晚講定仲c......會zzzz5著.

其實有時可遲少少出發, 但佢見到我執野已經冇心經溫....故此我都係 ...

咁我果件又唔可以一次過溫幾粒鐘, 要斬細細件........
各c 各法........

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 HeiMarie 於 10-1-3 23:40 發表

哈哈, 我嘅溫書有時只有15-20mins, 比個concept 佢要玩亦要溫, 唔想2放難收, 我果件與別不同

10:00am 出發都做一陣補品先行人, 出發前0捨做得醒神d ...

真係個個性格5同, 我果件預先張揚會魂遊太空, 5係樣功課而問題, 而係問...咁去到會玩d 咩? 有邊個去?.....
如果早一晚講定仲c......會zzzz5著.

其實有時可遲少少出發, 但佢見到我執野已經冇心經溫....故此我都係冇謂嘥氣

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 M&A Mom 於 10-1-3 22:54 發表

我通常有半日用係zzzz 最叻係 1/1 去左 bbq!

係呀, 我未count 日日十粒鐘, 應該係玩足半日

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 10-1-3 22:54 發表

玩夜d 一樣啫!

子爵府

原帖由 得意媽 於 10-1-3 21:56 發表

我真係做5到每日又溫書又玩! 我地玩親都係成日

哈哈, 我嘅溫書有時只有15-20mins, 比個concept 佢要玩亦要溫, 唔想2放難收, 我果件與別不同

10:00am 出發都做一陣補品先行人, 出發前0捨做得醒神d

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 得意媽 於 10-1-3 21:56 發表

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 HeiMarie 於 10-1-2 09:29 發表
新年節目,
昨日休息1天唔溫習,

伯爵府

醒目開學勳章

亞媽都要收拾心情作戰

今個假期最成功係.......冇一刻冷場
最失敗係......溫書目標完全係空想, 只溫了gs 一科

子爵府

係時候收拾心情翻學lu.
ch 呢個假期好充實, 日日 溫書之餘仲差不多日日有特備節目.
又bbq, 又party, 睇咗2出戲,踩咗日單車,仲有 兩日 day camp, 記唔哂咁多節目.

希望2010年 個個 身體健康 開開心心!!!

男爵府

Happy New Year!!!!

1/1 -- 朝早同CC去工展會行左一個圈(有free ticket), 都不是太多人, 但一到下午就開始人群湧現. 有少少收獲, 不過最要幫婆婆買, 自己反而買了點濕星野食.

下午約埋朋友北上食豬骨煲, 5條友食左10樣餸, 肚滿腸肥

Cissyma: GS生字真係幾深, 唔使叫佢串, 但都有好多字要認.

M&AMom: 31/12放工趁早早地去左南豐食pizza, 超多人, 但意粉都好OK, 不過pizza, 我就覺得廣州個間分店好味好多.

CC BP - 自己邊整到咁多野, 梗係外賣一d, 整一d, 輕鬆好多. CC好期待下個星期日

:-D

子爵府

新年節目,
昨日休息1天唔溫習, 1早睇完tv 去上ponics, 吃完 lunch 就去咗九龍城單車公園/城寨公園玩玩玩, 嘆埋豆腐花就接daddy 收工 日本菜dinner..............
玩足一日

伯爵府

醒目開學勳章

Happy New Year !

子爵府

Happy New Year !!!!!!!!!!!!

子爵府

Happy New Year
妹妹1歲la~

首頁

尾頁

跳至