跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

不如我地大家係度傾啦....方便好多~

我首先同大家SAY個hi先~
我係2-2-2011....今日已經係10w6喇....

男爵府

不如開過個新囉..~
我地要搬家了......繼續吹水既話,
請大家去part2 啦...

珍珠宮

早晨!

男爵府

早晨喇...
我地都唔經唔覺傾左好多個#嚕..唔知洗唔洗開新板呢?

大宅

原帖由 ipsuki 於 10-8-30 17:24 發表
我都係第一胎Oscar响威院做,之後打俾我話高危,他們剛巧可以第二朝安排抽絨毛,第二日下午話正常冇事,安心晒!

good!!!

大宅

環保接龍勳章 陪月勳章

我都係第一胎Oscar响威院做,之後打俾我話高危,他們剛巧可以第二朝安排抽絨毛,第二日下午話正常冇事,安心晒!

大宅

原帖由 melisacat 於 10-8-30 14:07 發表

因為我係高齡又係第一胎, 抽羊水準確度100%, 所以決定抽羊水

我都係高齡第一胎, 但我只係係QE 做左OSCAR...

大宅

畀面勳章

我第一胎時食止嘔藥都唔止嘔 , 仲嘔得快o的

可能都係心理作用 , 一諗起食藥丸就會嘔o架,

家陣食維他命都係 "駁吓" 嘔唔嘔o乍 ,

不過我估我咩o野都會食落肚 , 希望盡量吸收囉

咁當然除o左"涼o野,凍o野,生o野" 唔食啦 ~

不過有時都會偷食少少辣同埋零食囉

大宅

我是在私家做的,但上星期去拎藥時順便問下,仲未有報告.
原帖由 misswen 於 10-8-30 15:43 發表
你係咪都係廣華 ? 如果係高危, 會問你想做邊樣 . 我唔想等到17-20周就做絨毛, 都係會痛,因為麻醉針唔可以落到子宮,但個e生好快+好熟手, 之後幾日都唔痛 , 放心 !
你可以諗抽羊水.

...

大宅

你係咪都係廣華 ? 如果係高危, 會問你想做邊樣 . 我唔想等到17-20周就做絨毛, 都係會痛,因為麻醉針唔可以落到子宮,但個e生好快+好熟手, 之後幾日都唔痛 , 放心 !
你可以諗抽羊水.

原帖由 釘釘 於 10-8-30 15:28 發表
我個oscar仲未有結果呀,如果有事,已經趕唔切抽絨毛lu

大宅

我個oscar仲未有結果呀,如果有事,已經趕唔切抽絨毛lu
原帖由 misswen 於 10-8-30 15:25 發表
Mic Mic 真係鄧你辛苦 ! 有無叫e生開 胃/止嘔藥?
我都有嘔, 大概一至二日一次, 我已覺得好辛苦 ! 而且沒有増磅, 都擔心小b唔大呀 !

我都抽左絨毛, 係廣華做, 我覺得唔好理係唔係高齡/高危, 如果真係好擔心會中,做 ...

大宅

Mic Mic 真係鄧你辛苦 ! 有無叫e生開 胃/止嘔藥?
我都有嘔, 大概一至二日一次, 我已覺得好辛苦 ! 而且沒有増磅, 都擔心小b唔大呀 !

我都抽左絨毛, 係廣華做, 我覺得唔好理係唔係高齡/高危, 如果真係好擔心會中,做左會安心d,仲可以快d知道性別. 我等緊做 + 結果 果段日子真係好大壓力, 成日睇唐氐bb個 forum, 而我個ratio又幾恐怖, 不過而加小b仔無事,成個人開心番, 真係開始體會到做mama既心情 !

大家要加油呀 !晴天總係在後面 !

複式洋房

你地有冇打算去嗰個孕媽媽體驗大學? (BK banner promote 梗) 我見有專車接送,仲要11am-6pm。知唔知全日流流長,有D咩活動架~?

複式洋房

wa...你真係好慘喎...聽到都覺得恐怖...都唔知點安慰你好... 一齊為BB加油啦~

原帖由 mic.mic 於 10-8-30 14:29 發表
今胎如果要我比較上一胎 ~ 真係好好多啦 ,
我上一胎 , 起身又嘔 , 未食又嘔 ,
食o左又嘔 , 飲水又嘔 , 坐車都嘔 ,
訓訓吓都起身嘔 , 可以講一 ...

大宅

畀面勳章

今胎如果要我比較上一胎 ~ 真係好好多啦 ,
我上一胎 , 起身又嘔 , 未食又嘔 ,
食o左又嘔 , 飲水又嘔 , 坐車都嘔 ,
訓訓吓都起身嘔 , 可以講一句 "無時無刻"
我今次只係 "間唔中" , 冇上胎咁密啦 ,
多謝關心 , 不過我會預o左 "嘔到尾"

原帖由 釘釘 於 10-8-30 13:55 發表
經過兩日餐餐嘔,尋日只係嘔早餐咋....好彩
mic mic,你今胎係咪好好多呀

複式洋房

原帖由 釘釘 於 2010/8/30 14:17 發表
我都係高0+第一胎喎,無諗過要抽羊水,好驚ga... ...

其實我都驚ga, 睇過d資料要用拮入肚皮抽羊水, 我怕會好痛, 但我想100%知道會吾會係唐氏, 所以決定抽羊水

大宅

我都係高0+第一胎喎,無諗過要抽羊水,好驚ga... ...
原帖由 melisacat 於 10-8-30 14:07 發表

因為我係高齡又係第一胎, 抽羊水準確度100%, 所以決定抽羊水

複式洋房

E你唐氏高危呀???RELAX一定無事GA...

大宅

經過兩日餐餐嘔,尋日只係嘔早餐咋....好彩
mic mic,你今胎係咪好好多呀

大宅

原帖由 GaileLai 於 10-8-30 12:20 發表
早晨呀~
我之前去產檢,輕咗四、五磅呀,下個禮拜去覆診,希望會肥番啦!
另外呢,我呢個禮拜(15 week)好似胃口好咗DD,你地又點呀~? 希望快d冇哂D害喜,可以有番胃口食野啦,見到D野食好好味,又食唔落,真係好慘架.... ...

過左15w 應會好d架啦...

首頁

尾頁

跳至