自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

各位唔好意思, 頭先錯button, 未打完就send咗.....現在從新再打一次:

睇完新聞真係火都嚟~

睇完新聞真係火都黎埋!!! 各位滯留係英國嘅留學生, 你只係幫航空公司買咗張機票咋, 唔包你生養死葬!!
倫敦唔比飛機飛降, airline都無計架, 唔係一停雪就可以即刻飛架, 人哋london都有air traffic control!! 依家咁大雪, 世界各地都有人滯留啦, 又唔係淨係得你哋班港男港女~ 航空公司派餅派水, 你哋又話人淨係識做門面野, 咁比酒店你住, 又話似集中營要返機場, 係airport又話地下凍冰冰, 咁你地想點?? 比半島你住日日食buffet好唔好?? 有機位唔通唔比你走咩??滯留你哋喺機場airline又有咩着數吖??
雖然我都明白你哋係機場好旁徨, 但絕對唔會"每一日起床都在驚恐狀態中"咁誇張掛??!! 返唔到HK過聖誕,同唔到班friend玩啫, 唔洗驚恐呀 (講到好似恐怖襲擊咁)??!! 其實你哋喺得嗰邊讀, 大多數人都有地方住啦, 只係你哋死都要返嚟啫...如果london持續大雪, 比你返倒嚟到時咪又走唔到!! 成日話做咩唔包機,唔加機, london有幾多跑道又有幾多個泊位吖.... 咁多間airline爭住飛, 就算加機, 都要排隊等下啦!!
大家要記住, 大雪係天災之一, 航空公司其實冇責任提供酒店/賠賞 (otherwise, 旅遊保險用嚟做咩呢)....比係人情, 唔比係道理, 有洒店瞓大家應該多謝呢間有heart嘅航空公司...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

不知所謂的新一代

禁止訪問

大宅

我見到呢班港童港青,真係冇野講 將自己既小小唔如意 (sorry, 連 "不幸" 都講唔上) 無限放大, 好似自己係全世界最慘嗰個咁

睇下祖國民工年年春運, 冇瓦遮頭捱凍添呀, 人地唔係人咩? 你地有得住酒店/ 訓機場已經好過人地 n 倍! 又唔係叫你無止境咁等, 航空公司已經盡力疏導緊, 早 d 遲 d 甚至返少一次香港又有幾咁大不了呀?

大宅

我見到呢班港童港青,真係冇野講 將自己既小小唔如意 (sorry, 連 "不幸" 都講唔上) 無限放大, 好似自己係全世界最慘嗰個咁

睇下祖國民工年年春運, 冇瓦遮頭捱凍添呀, 人地唔係人咩? 你地有得住酒店/ 訓機場已經好過人地 n 倍! 又唔係叫你無止境咁等, 航空公司已經盡力疏導緊, 早 d 遲 d 甚至返少一次香港又有幾咁大不了呀?

伯爵府

國泰又冇欠佢哋,要提供娛樂,社會未來的主人翁???
但我真是好proud of 國泰,不愧是香港人的航空公司,服務優質
原帖由 goldvia 於 10-12-23 17:19 發表
有當地國泰工作的朋友話, 公司已為呢班港孩安排入當地酒店, 提供無限量上網服務, 食物, 水, 任飲任食, 毛毯任用, 驚佢哋悶, 安排一d 串字比賽, 跳舞比賽, 提供可以做到的娛樂俾佢哋, 但係公司仲接到好多好多投訴, d ...

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 meian 於 10-12-23 15:02 發表
丟盡港人面....我唔要呢班公子公主做未來社會棟樑

「棟樑」就無,「廢柴」就大把。
傳媒(包括收音機)仲係咁煲,那些學生都已經回家了,仲不停投訴,聽到火都來,關機唔聽,那些傳媒為罵而罵,認真無知。

男爵府

只因為飽受溫暖, 可曾體驗過人間疾苦.

禁止訪問

大宅

畀面勳章

有當地國泰工作的朋友話, 公司已為呢班港孩安排入當地酒店, 提供無限量上網服務, 食物, 水, 任飲任食, 毛毯任用, 驚佢哋悶, 安排一d 串字比賽, 跳舞比賽, 提供可以做到的娛樂俾佢哋, 但係公司仲接到好多好多投訴, d 港孩家長真係好無理!

男爵府

畀面勳章

同意樓主講法,

佢地又無生命危險點解要用納稅人既錢charter flight 接佢地?

d錢係應該幫助貧困既人, 唔係果d食飽無憂米既學生!!!!

侯爵府

2023年兔年勳章 2018母親節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

好認同

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Smiile 於 10-12-23 09:32 發表
新聞報導說父母和子女在機場相擁而哭...還以為發生什麼事 ?

痴線!重慘過生離C 別,唉...........咩咁大件事啫又唔係以後番唔到黎

男爵府

BK Milk勳章

丟盡港人面....我唔要呢班公子公主做未來社會棟樑

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都唔贊成包機...
都唔認同小公主/小王子同佢地父母
在今次事件上”無理要求”的態度!

但一件還一件,回港見到父母” 相擁而哭”...
個人認為都唔係好過份啫,
當你做左人亞媽就知道担心兒女個份”心”嫁啦!

原帖由 Smiile 於 10-12-23 09:32 發表
新聞報導說父母和子女在機場相擁而哭...還以為發生什麼事 ?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 kkttssng 於 10-12-23 14:20 發表

佢地好似生離死別咁....

重要投訴服務不好呀 !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

佢地好似生離死別咁....

用戶要求終止服務

原帖由 mon-mon 於 10-12-22 13:41 發表
各位唔好意思, 頭先錯button, 未打完就send咗.....現在從新再打一次:

睇完新聞真係火都嚟~

睇完新聞真係火都黎埋!!! 各位滯留係英國嘅留學生, 你只係幫航空公司買咗張機票咋, 唔包你生養死葬!! ...

屯門公路, 久唔久因交通意外塞車, 唔知第時lee 班人遇到,....唔通警方要為佢地開路.....用直昇機吊出去

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

首頁
12345...7

尾頁

跳至