嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

哩位媽咪你好嘛, 好心痛聽到你的小寶貝這樣..我仔仔幾個月大時只是面部濕疹, 我已經心痛得不得了, 何況你這樣的情況...
我仔仔飲緊一隻果汁, 全天然, 含非常高的抗養化成份, 對小朋友見健康非常好的, 甚至你現在的情況! 如果你想知多d, 可以打比我, 我可以詳細講你知, 我電話96282502

洋房

回覆 Maykhera 的帖子

Mayknera, 想問下你個新帖子在哪? 阿BB近況如何?

大宅

回覆 aidalau 的帖子

My bb not much different and already try 6 times of treatment...please find below line and you may have some idea..
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3804467&page=6#pid50772424

別墅

我亞囡都係濕疹b, 而家13個月, 唔算太嚴重, 有mama介紹受當歸尾煲水浸身, 我試過, 效果好顯著, 原本成個背同chest都有紅, 浸左2次已經退晒,方法好簡單, 去藥材鋪買$15(1次用), 要粗壯個D, 清潔後煲水45分鐘後等水WARM後浸身, 可用紗巾包住當歸尾"FU"住有濕疹地方, 浸15-20分鐘後抹乾身, 唔好沖水

一定要當歸尾部, 頭同身都會令濕疹嚴重

另外, 如果小朋友6歲以上可以TRY針灸, 都幾有效

複式洋房

你好啊!我曾經都試過你的經歷,我女兒都曾經有過濕疹,手腕腳腕嘴角眼角脖子都很癢,后來我朋友介紹一個中藥的藥膏和藥粉來搽和浸浴,沒多久我女兒的皮膚就恢復了原來的8成,我也介紹了很多朋友都說很好,因為它不用吃,而且沒有類固醇,那樣對小孩子就沒有很大的傷害,不過就要化點時間來煲藥粉,你在第一次浸浴之後就可以看到效果了。那晚你的小孩肯定睡的很舒服。希望能幫到你,因為我都深有同感,如果你有興趣可以PM我的。

wing_10142000  可以PM我嗎 ? 謝謝  發表於 12-4-14 22:26
望月  我想知呀,我阿B都有嚴重濕疹THX  發表於 11-6-23 17:03

別墅

dinomama 發表於 11-1-26 17:03
我都睇唔到相。聽你咁講﹐阿仔好慘啊﹗ 佢會唔會對食物有敏感﹖不如試下我個仔做緊的Bioresonance Therap ...

Hi dinomama, I also want to check 食物過敏 with my daughter, would u tell me the details for the test (how much) and the doctor, many thanks!!!

禁止訪問

別墅

happymamabb 發表於 11-6-23 16:46
下甘真係好心痛wor! 佢一定好辛苦 ...

我阿B之前都有幾嚴重既濕疹,用過好多市面濕疹膏都唔work .. ...

happymamabb,

請問点可以買?可否PM給我.謝!

禁止訪問

大宅

我B e家好番7成,係在田灣白若明e生度睇既,
再加埋自己買日本馬油比他搽,磨沙玻離樽白色
蓋,D色好似花士令架,—日搽3次,超保濕滋潤,極力
推介!

大宅

回覆:haiyan 的帖子

Hi haiyan, 可否給我藥方?我個女依家七個月,晚晚佢都抓到損晒,好心痛!謝謝!

大宅

回覆:happymamabb 的帖子

Hi happymamabb, 可否告知藥膏係邊度買?謝謝!

別墅

你個bb嘅情況同我個仔極相似.佢未滿月已經開始有濕疹.我初頭以為係奶.所以冇帶個仔睇醫生.直到我個仔開始越嚟越嚴重我先帶佢去睇醫生.我個仔依家已經7個月大.暫時都叫做好返哂.佢近依兩個月都冇發.我依家總算暫時可以鬆一口氣.總之就說來話長,如果你有興趣知我個仔用咩方法好返.你俾你e-mail我.我留個電話號碼俾你同你詳談.

JJYau  Could u pls pm me ur method?thx  發表於 12-1-7 21:41

複式洋房

回覆 szekai602 的帖子

請pm給我,謝!!

大宅

畀面勳章

引用:你個bb嘅情況同我個仔極相似.佢未滿月已經

原帖由 szekai602 於 11-09-28 發表
你個bb嘅情況同我個仔極相似.佢未滿月已經開始有濕疹.我初頭以為係奶.所以冇帶個仔睇醫生.直到我個仔開始越 ...
我路過的答句的。樓主個仔而家已經好返,佢做咗生物共振。

大宅

yes ar..我個仔巳好了95%...係做生物共振...我唔想hard sell..但係事實...仲開始食豬,魚...最開心係start drinking milk and no problem at all...咁奶冇problem..later will try cake..bread...

波子  好開心聽到你囝囝好左好多  發表於 11-9-29 18:15

大宅

我個仔細個塊面都係爛到龜裂,後來去看一個好有醫德醫生陳鳴偉醫生,兒科,地址元朗建業街84號聯發樓地下2號舖,電話24736123,200幾元而已,我由青衣飛的都去看他,現時小病都去看他,他話要飲低敏奶,而且,後來幾乎全部好哂,但個仔又食手指流口水又有的濕疹就不用西葯用橫紋草 (或叫扁柏,又叫還魂草)煲水抹患處再揸physiogel AI cream加寶貝濕疹膏止癢抵敏,兩歲不到已全好啦。橫紋草好好,當然嚴重到孩子睡不了還要看醫生揸葯吃葯。濕疹洗澡要快可用沐浴油於十分鐘內完成再全身塗cream,如保濕好的QV cream,BB油等。

JJYau  我買咗扁柏...跟著點做..可以詳細解釋嗎??謝謝!  發表於 12-1-10 00:33

複式洋房

其實致敏源主要都係兩大類,接觸同食落肚嘅.食物都容易D控制,但係接觸的話有時就真係無可避免.....特別係床,好多塵蟎同細菌,黴菌,病毒果D.....

複式洋房

其實我有時都係度諗宜家D濕疹咁普遍,係咪因為大部分小朋友都係食奶粉????諗返起我地個年代,窮到奶粉都無得飲,但係就唔會見到好多人有濕疹.

你地覺得呢??

大宅

回覆 Robo 的帖子

未必關事, 我個仔全人奶B一樣有濕疹...

首頁

尾頁

跳至