跳至

首頁

尾頁

男爵府

zoeng, bigchicken,
個水泡係好多門口吊住水泡既文具舖都有得賣架,我就係旺角花園街/弼街既玩具舖買,18個大洋一個咋...用左呢個水泡,咁細個BB既頭仔唔會落水架,佢就係呢樣野好囉...去游吓水啦,好開心架,我大仔都係咁細個游,依家佢都仲好鍾意游水架...have fun

複式洋房

好呀~~ 等我聽日去花園街睇下先....
18蚊價錢真係好合理呀!!
好想快D同BB去游水呀!!! 諗起都開心呀~~
哈哈!!
原文章由 chapman媽 於 08-4-16 15:51 發表
個水泡係好多門口吊住水泡既文具舖都有得賣架,我就係旺角花園街/弼街既玩具舖買,18個大洋一個咋...用左呢個水泡,咁細個BB既頭仔唔會落水架,佢就係呢樣野好囉...去游吓水啦,好開心架,我大仔都係咁細個游,依家佢都仲 ...

別墅

原文章由 chapman媽 於 08-4-16 15:51 發表
個水泡係好多門口吊住水泡既文具舖都有得賣架,我就係旺角花園街/弼街既玩具舖買,18個大洋一個咋...用左呢個水泡,咁細個BB既頭仔唔會落水架,佢就係呢樣野好囉...去游吓水啦,好開心架,我大仔都係咁細個游,依家佢都仲 ...

I have no time to go to Mongkok, but I will try looking around in Yuen Long's stationery shops. Thanks for sharing.

大宅

吓! $18咋, 我舊年係YAHOO 拍買用左$42買左個比我姪女用喎! 平咁多既, 等我又出去搵下買個比我驊驊先!

大宅

Chayka ma,

How can Chayka take bath after swim... or you just go to clubhouse downstar then go back home to wash??

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

chapman媽

花園街/弼街既玩具舖 -- 是否MK火車站往花園街天橋口 next to "卓越" 既玩具舖?

子爵府

原文章由 hkdaisyhk 於 08-4-17 17:17 發表
chapman媽

花園街/弼街既玩具舖 -- 是否MK火車站往花園街天橋口 next to "卓越" 既玩具舖?

我想問下..
玩具反x城, 會唔會都有得買呢??

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

男爵府

我同BB去游水多數都係clubhouse,或酒店,所以bath就番房或屋企架 ...仲有係係酒店游水先可以同BB影相拍video,好多游池都唔比影架:;pppp:
原文章由 JMW 於 08-4-17 13:20 發表
Chayka ma,

How can Chayka take bath after swim... or you just go to clubhouse downstar then go back home to wash??

男爵府

個間都有,不過好似$23 or 25一個,係卓越對面個間呀
原文章由 hkdaisyhk 於 08-4-17 17:17 發表
chapman媽

男爵府

ivy,mani張就相好cute呀

我係toyrxx冇見過,佢個樹有一D比大個小小既BB游水手袖或大隻既吹氣boat
原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-4-17 18:06 發表

我想問下..
玩具反x城, 會唔會都有得買呢??

複式洋房

原文章由 chapman媽 於 08-4-17 18:19 發表
ivy,mani張就相好cute呀

我係toyrxx冇見過,佢個樹有一D比大個小小既BB游水手袖或大隻既吹氣boat

so..cute!! would you pls tell me where you buy those swimming suits and 水泡?

tks!

男爵府

兩樣都係花園街買架 ...水泡就係花園街既玩具舖買(門口吊哂出黎架), 游衣就係街檔, 兩樣加埋都係60蚊有找
原文章由 jennifer162 於 08-4-17 19:21 發表

so..cute!! would you pls tell me where you buy those swimming suits and 水泡?

tks!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 chapman媽 於 08-4-17 23:39 發表
兩樣都係花園街買架 ...水泡就係花園街既玩具舖買(門口吊哂出黎架), 游衣就係街檔, 兩樣加埋都係60蚊有找

套頸水泡bb會唔會唔舒服架 ? 我都想買返個比bb去swimming 呀

男爵府

我兩個B都冇問題喎, 因為有魔術貼可以adjust個圈既大細, 應該ok 架
原文章由 牛精仔 於 08-4-17 23:49 發表

套頸水泡bb會唔會唔舒服架 ? 我都想買返個比bb去swimming 呀

大宅

原文章由 chapman媽 於 08-4-17 23:39 發表

咦! 件泳衣咁平架, 我買左年70幾蚊我仲以為我買得好平添, 原來仲有d平d既添!

別墅

chapman媽媽﹐你好鬼得意兼有創意﹐我要想你好好學習﹐你POST多D得意可愛BB活動出來和我們分享啦

原文章由 chapman媽 於 08-4-17 23:54 發表
我兩個B都冇問題喎, 因為有魔術貼可以adjust個圈既大細, 應該ok 架

民房

我都係花園街卓悅對面間玩具鋪買左個'cool'頸水泡比阿女,$22,但我個水泡係'bark'鈕,唔係魔術貼or救生衣扣,諗諗下bark鈕唔知安唔安全呢......

別墅

卓悅對面有間店鋪專買水上用品的.
我買左個'cool'頸水泡有魔術貼. 都係$18.
有粉紅色, 藍色, 黃色.

在卓悅前小小的玩具店一模一樣的要買成$25

洋房

回覆 #34 chapman媽 的文章

你亞B女真系好得意呀!我今日饗元朗都找到BB箍頸水泡,20才,OK啦。但我呀B晤中意戴呀,晤知道系晤系我戴得晤對呢?個魔術貼系晤系放饗他前面(即是對著下巴)?個扣系晤系向下(對現住水)?晤該晒!

男爵府

calvary,
個魔術貼係後面架,前面應該有一個lup位係比BB放下巴架...你今日係點樣比BB試架?係咪游水呀?um...我兩個小朋友都係用同一個方法,你睇下用得着冇

1.大人先攬實BB慢慢落水,咁就算BB覺得突然,都會有安全感;
2.攬住BB係水郁下,約2-3分鐘BB習慣左水,就係水中加個圍頸水泡;
3.先捉住個BB,好快佢就會踢開你架喇

你試吓吖
原文章由 calvary 於 08-5-9 22:56 發表
你亞B女真系好得意呀!我今日饗元朗都找到BB箍頸水泡,20才,OK啦。但我呀B晤中意戴呀,晤知道系晤系我戴得晤對呢?個魔術貼系晤系放饗他前面(即是對著下巴)?個扣系晤系向下(對現住水)?晤該晒! ...

首頁

尾頁

跳至