親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

原帖由 rclamlam 於 09-10-8 23:22 發表

唔係喎, 睇下你買邊條line喎, 我去買個陣真係有部份貨半價至60%架.
咁岩我買果d係, 我買千幾蚊, 計翻係 hk 三份一.

珍珠宮

我去果時間It's skin 鋪都有d 減價o既items 賣wor!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

最緊要係睇下你好唔好彩law!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

仲有一間叫nature republic o既shop, 門口灰灰黑黑o甘,而d廣告係搵阿Rain 做代言人架!!!佢d paper mask & nail color 都扺買,又好quality wor!!!

珍珠宮

間shop好易在明洞shopping街度搵,唔細間架!!!

原帖由 wai001 於 09-10-9 20:57 發表
仲有一間叫nature republic o既shop, 門口灰灰黑黑o甘,而d廣告係搵阿Rain 做代言人架!!!佢d paper mask & nail color 都扺買,又好quality wor!!!

珍珠宮

不妨click 入一d人地o既blog 睇下一d介紹:

http://www.discuss.com.hk/viewth ... &extra=page%3D1

http://blog.yam.com/hikorea/article/20391452

有埋張相,容易認到間鋪wor!!!

原帖由 wai001 於 09-10-9 20:57 發表

珍珠宮

Please click and check out some information:
http://hk.travel.nextmedia.com/i ... p;articleID=5884951

http://happydaoyou.mysinablog.co ... p;articleId=1819461

珍珠宮

有d人寫有關innisfree o既blog link:
http://blog.yam.com/hikorea/article/10597412

有埋張相,容易認到間鋪wor!!!

珍珠宮

韓國首爾明洞真係女人shopping o既天堂!!!

珍珠宮

雪花秀在果邊都真係好扺買,在hk我一定唔捨得買啦!!!o甘貴!!!

珍珠宮

另在明洞shopping街o既其中一條街有個市商場叫 m plaza 4/f 係 $1000won 店,即好似hk o既jusco $10 店,在韓國買d家品仲扺買過hk!!!

侯爵府

畀面勳章

Yes...好多野made in Korea架,梨大地鐵出口也有一間,隻hazelnut coffee超香,won2000/box(15sticks)

原帖由 wai001 於 09-10-13 22:05 發表
另在明洞shopping街o既其中一條街有個市商場叫 m plaza 4/f 係 $1000won 店,即好似hk o既jusco $10 店,在韓國買d家品仲扺買過hk!!!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原帖由 apsm 於 09-10-13 23:11 發表
勁 !!
我覆左你了, u check check.

大宅

原帖由 apsm 於 09-10-13 22:58 發表
雪花秀...咩來 ?
好用 ?
佢 d 產品在香港買好貴, 但在韓國係平約40%左右.

禁止訪問

子爵府

請問童裝邊機買平靚正??

係唔係有洗衣球賣??

水晶宮

我係混合性皮膚, 在韓國買skyfood的產品ok好用, 用緊芝麻面膜都唔錯, 另外買俾親人的香蕉味佢都話幾好用

另外laneige 的補濕系列真係唔錯, 我在秋天時d皮膚超乾, 用laneige 的補濕精華都可以, 但夏天用就太笠了! 仲有用緊laneige的eye cream都好用!

我覺得要睇埋匯率, 我去時係170左右, 宜家好似14x, 爭咁遠, 我去時真係香港的1/3價錢, 宜家就唔可以肯定得唔得啦!

另外我貪得意買左d 泡菜返黎都ok喎, 送俾人做手信都唔錯, 送左包俾亞媽開飯時食個個都爭住食, 同香港果d真係唔同!

不過去韓國真係買護膚品, 留番d彈藥起明洞洗! 明洞真係好正, 女人行一日都未必行得哂

珍珠宮

雪花秀正O既skincare product 有:
1)潤燥精華 First Care Serum
2) 乳潤面膜 Overnight Vitalizing Treatment

原帖由 apsm 於 09-10-14 22:52 發表
有o的咩 products 好用 ?

首頁
12345...6

尾頁

跳至