樓市動向

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

BK Milk勳章

珍珠宮

引用:Quote:Happy小米+發表於+12-9-20+14:54+果

原帖由 hv245 於 12-09-22 發表
可唔可以問下律師如果照成交, 收左自己再俾錢補契?

如果無屋住, 又或升左一截買唔番, 我寧願蝕幾百幾千去 ...
咩叫做补契?

珍珠宮

引用:Quote:Happy小米+發表於+12-9-20+10:36+大

原帖由 brendamama 於 12-09-22 發表
大家都想平靚正,這是人之常情,不過買賣樓宇涉及幾百萬以上,找一間有口碑有人用過的就穩陣點,買賣順利 ...
我巳去到最後階段,冇得轉,同埋我覺得係對方律師既問題。anyway ,thanks !

禁止訪問

BK Milk勳章

珍珠宮

引用:Quote:hv245+發表於+12-9-22+01:05+可唔可

原帖由 hv245 於 12-09-22 發表
據我所知, 屋契有咁多文件, 唔見左可以同政府申請補, 尤其你講, "果份係地政打落份契度一份文件", 應該可 ...
哦…原來係咁!
謝謝!

水晶宮

純粹路過....分享下我用王潘kei 經驗...我諗可能係同幫你跟果個有關係!

我都用開王潘...ok wor..賣>買>賣>買...四次都係搵佢...吾知幫你手係邊個呢...而幫我手果個位小姐好有交帶....大家仲好好傾..所以我一直都搵佢幫手...就算賣樓有d 數係同業主對數..佢最後都幫我追到番來...有次有條數我擔心收吾到...反而位小姐話"你信我啦,我話得就一定同你收到張票返來"...當然最後係收到...而突然加價又無e d 情況出現...我習慣一開始搵佢幫手..就會問清楚幾錢律師費...到最後都無加我價...仲有一次..交易吾成...(佢亦有開file仲同對方律師contact)...但佢都無收過我任何費用!

首頁

尾頁

跳至