自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

點解會去消防局落口供?唔係應該去差館咩?

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 shannnb 於 10-9-15 06:41 發表

我諗…我沖緊涼,起碼會著左衫先去門口
唔會話未著衫又走去…一陣又要番轉頭著衫…
起碼粒番件衫先…唔係咪唔好應佢囉…點會唔著衫應門架…………? ...

佢叫你開門, 你可以唔開晒姐, D衫收晒入假天花要琴高攞咩? 再唔係一路應住話"來緊, 來緊"都著好衫啦.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

民房

我果日急住出門口,無帶眼鏡,果個消防局長要我簽名,我話我視吾清楚份口供,去話讀比我聽都一樣。係都要我簽,我明明無自已視一次,点解要我簽,不合理!不合理!

原帖由 lalababe520 於 10-9-14 09:16 發表
份口供同你講既唔同, 你有冇簽?
好大件事架wor

民房

局長要求,當然無得間呢!

消防員要求開門攞身份証,我E果師奶点知呀!箱什物在屋外,又点解要我開門入屋呢?不合理!!

原帖由 細BB 於 10-9-15 07:09 發表

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 yessir 於 10-9-15 07:42 發表
我果日急住出門口,無帶眼鏡,果個消防局長要我簽名,我話我視吾清楚份口供,去話讀比我聽都一樣。係都要我簽,我明明無自已視一次,点解要我簽,不合理!不合理!

...

樓主, 你近視很深架???

民房

吾係近視,係遠視 + 散光。

原帖由 sumlam 於 10-9-15 07:55 發表

樓主, 你近視很深架???

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

似潮文 多 d

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 細BB 於 10-9-15 07:09 發表

好認同 點解要去消防局落口供 奇怪?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

如果樓主真有其事, 應該去信各大報章 同埋搵區議員幫手

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

我今早問過做消防員朋友, 消防是不會幫人落口供, 這是警察的工作, 他們不可以越權, 而且都不可以請人返消防局, 只可以由警察請你返警局, 你是否將警局攪錯消防局, 仲有消防不會check 你身分証, 如有需要會call 警察來call 你身分證, 你是否又將警察以為是消防呀.

仲有局長好多行政上的野做, 絕對不會親自招呼你, 有物野事都會叫下屬做. 又點會親自幫你落口供.

如果樓主所講是真, 我都讚成找議員和記者幫手, 攪大佢等大衆市民睇下邊間局的消防和局長甘得閒無野做專登來招呼你.

原帖由 yessir 於 10-9-15 01:57 發表
係囉,係囉我都吾明,佢地明明話左如果而家吾比身份証就多告我一条罪,但係佢講完E句說話後,我即時己已經比左佢,佢都係要告多我一釆条罪。
佢地會反口架!
果7個鍾頭就金囉,不停聽果個局長係到同我beathing,佢又來不停寫好嘢,佢話 ...

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

玩左咁耐....仲玩緊呀?

bk係一個臥虎藏龍地方, 唔好諗住入黎玩c9啦

香港係法治地方, 咩都講程序, 除非有好多野skip左冇講啦, 如果唔係為一個箱攪咁多野 ? 仲要開埋名係旺角區局長, 仲要響消防處落口供, 冇野下化

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

水晶宮

環保接龍勳章

冇水...
原帖由 sumlam 於 10-9-15 02:08 發表

死火, 笑左!!!

係咪膠POST來架?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

又吾,又視,又点,又....
講野咁得意既?你係國內人移民黎香港架?
原帖由 yessir 於 10-9-15 07:52 發表
局長要求,當然無得間呢!

消防員要求開門攞身份証,我E果師奶点知呀!箱什物在屋外,又点解要我開門入屋呢?不合理!!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 牛精仔 於 10-9-15 11:58 發表
玩左咁耐....仲玩緊呀?

bk係一個臥虎藏龍地方, 唔好諗住入黎玩c9啦

香港係法治地方, 咩都講程序, 除非有好多野skip左冇講啦, 如果唔係為一個箱攪咁多野 ? 仲要開埋名係旺角區局長, 仲要響消防處 ...

樓主潛左水, 度緊續集.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唉! 咩人都有。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇下又潛幾耐,尋日都潛過水黎丫,
可能作篇故太大段,要拎去翻譯完繁體,
先post上黎都唔定呢~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

冇証冇據, 呢位阿太唔該唔好亂講嘢~!! 我阿爸係消防員, 從來都未聽過佢會帶人返去消防局"落口供"!!

你咁唔gur咪請律師告個黃消防員囉!! 唔係就唔好再講廢話!!

子爵府

樓主
唔好玩啦,
我朋友check 過,
8 月15 日是B隊當值
9月3 日是C隊當值
你個姓黃消防員反兩隊架, 好勤力的消防員.即48 小時不休息.

民房

http://www.legislation.gov.hk/blis_pdf.nsf/6799165D2FEE3FA94825755E0033E532/87F12F0A378E75AC482575EE00388385?OpenDocument&bt=0

請看95F21, 原來消防員是有權查你身份証的,

記住啦, 個局長話: 無知並唔係籍口呀.
你個消防員朋友都唔知佢可以Check 人生份証咩?

原帖由 小虎豬媽媽 於 10-9-15 10:56 發表
我今早問過做消防員朋友, 消防是不會幫人落口供, 這是警察的工作, 他們不可以越權, 而且都不可以請人返消防局, 只可以由警察請你返警局, 你是否將警局攪錯消防局, 仲有消防不會check 你身分証, 如有需要會call 警察 ...

首頁
12345...12

尾頁

跳至