婆媳關係

跳至

首頁
23456...19

尾頁

複式洋房

回覆:終於絶交的十個原因

對不起也要說一句,您老公正廢柴中的廢柴。早日分家,佢一定後悔

男爵府

樓主c6一家都好有問題,俾我實忍唔到,亦唔會忍,樓主辛苦了!

大宅

引用:Quote:原帖由+littledot+於+15-10-10+發表

原帖由 TNCP 於 15-10-10 發表
我見好多post, 都是怪6299一些芝麻綠豆事,所以我才開post, 講自己的遭遇,應該在香港今時今日,唔會有人似 ...
的而且確,你6299真係極品⋯

http://hk.myblog.yahoo.com/chrisze_sze

禁止訪問

大宅

育兒性格勳章

仲生3個?

別墅

引用:Quote:原帖由 TNCP 於 15-10-10 發表我見好

原帖由 cici527 於 15-10-11 發表
的而且確,你6299真係極品⋯
絕交後,
99傳訊息,鬧我含血噴人……
62則傳几次訊息,駡我無中生有,胡說八道,無一句是事實,人在做,天在看……

我好驚訝,佢地貪心,野蠻,但可以當住個仔面前否認一切發生过的事實,實在恐怖!

我問老公,我哪句不是事實,
老公話,“你太似律師法官,不應对親人講事實及証據,老人家只在乎感受,你一直無尊重他們,所以佢地認為不是事實,而且,十几年啦,邊記得咁多!”

我陀第三个,才清楚睇到佢全家幾咁……

生Bb, 我計过自己養到才生,亦以為可以加強家庭凝聚力,我很愛BB, 与誰生也不会後悔的。嫁个廢柴,是不幸,但他都錫細路, 只是不太愛我.....

我已經迫佢結紮,暫時佢未行動。

別墅

引用:對不起也要說一句,您老公正廢柴中的廢柴。

原帖由 Jjyip 於 15-10-11 發表
對不起也要說一句,您老公正廢柴中的廢柴。早日分家,佢一定後悔
佢是6299的搖錢樹,隨傳隨到陪玩陪食,及解決家中所有大小問題,如果我有個咁既仔,真係無得頂. 佢要求老婆一样孝順佢父母,而佢父母當應份,做唔到,是太不孝,太不尊重!

我最唔明白為6299極為寵愛 姑仔 的同性戀人,十年來当佢公主般愛護,大家都係“媳婦”…我真係…同人不同命……

別墅

既然要变gay, 是他們選擇,6299可以叫我过繼 ,老公話“契之嘛”…已好变態,
錢又要共產,小孩都要共產?
嬲左好耐。

伯爵府

你老公好醒,搵著你咁林善既,搓圓又得㩒扁又得,有佢一家講無你講,個老婆又曉搵錢又曉生細路,點計都賺
優悠在澳洲

禁止訪問

別墅

引用:Quote:TNCP 發表於 15-10-11 08:34 絕交後

原帖由 ky0416 於 15-10-11 發表
你老公打死都唔會結紮
信唔信?
中! 你真觀人於微!
我找了些医學文章比佢睇,說明男結紮風險比女性低,佢都唔肯,暫時我未再提。要佢紮,除了我已高齡亦生夠外,亦防止6299顛起黎叫佢去揾鄉下妹追仔。

男爵府

回覆:TNCP 的帖子

聽到您故事
覺得您老公一家真係好顛
希望您往後生活美好

公爵府

TNCP 發表於 15-10-10 13:08
我不跟從但我有付他們家用。
樓主...我想問你有否付出相同的家用俾你的親生父母啊 ?

別墅

回覆:美之選468 的帖子

自從幾年前發現佢地話家用不等能抵償首期,我無再比,我無理老公比几多,但6299佢全屋家电一向都係我買,全部新的,不过佢地可能以為仔比錢,多謝無句,62經常彈我買的cheap, 99則彈裝修唔得,我以前也每兩星期帶6299出外食飯,佢的親友聚會,我一定出席且搶埋單,但佢地乜都忘了咁……只記著我的不好,做几多都無功勞。

而姑仔及其情人只比个二手電視,二手電話,及無數佢地唔再穿的名牌,6299當寶貝

我花在父母的錢遠少於6299,因父母有租收。

公爵府

TNCP 發表於 15-10-11 12:59
自從幾年前發現佢地話家用不等能抵償首期,我無再比,我無理老公比几多,但6299佢全屋家电一向都係我買,全 ...
以後別再為6299付出了.別太傻了.反正你付出再多也不能抵銷佢地GE首期....以後一毫子也不再為男家花費.任何家電OR禮物也不送.出外食飯也不要帶銀包.(免99當眾迫你買單)

侯爵府

你老公唔係廢,而且冇責任去保護妻子嘅自私精囉!想保住自己孝順仔名譽大於顧及妻子感受,一邊手背喺老婆一邊手掌喺自己,佢選擇劏妳呢邊囉!好好考慮自己將來喇!
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

距地係咪有問題,,又恨錢恨上腦,,

別墅

回覆:美之選468 的帖子

多谢提點,已絕交,連姑仔我也不會見,
最近在街撞見過62,我也抱著孩子急步走當見唔到。原本过去他們天天上我家弄孫為樂,以後也不可上來。

凡事太盡,緣份亦盡。

禁止訪問

大宅

引用:Quote:TNCP 發表於 15-10-11 10:15 中! 你

原帖由 ky0416 於 15-10-11 發表
你不如好好諗下有朝一日你老公同你離婚後嘅生活會點, 好好打算下好過啦~
絕交得咁易?你老公嗰邊冇可能囉
...
樓上分晰得好清晰,擺到明老公幫6299多過老婆,好好為自己同仔女打算,以免最後咩都無,包括仔女

首頁
23456...19

尾頁

跳至