婆媳關係

跳至

首頁
12345...19

尾頁

禁止訪問

男爵府

回覆:唔識分99對我好唔好

你生個b係送比奶奶的?你嫁你老公係入去同佢屋企人家工人?否則,佢唔整你自己整啦。做人媽媽啦,堅強d啦。

男爵府

咪有煲花膠囉

男爵府

2018復活節勳章

唔好諗希望99會煮野比你食, 佢真係整比你又唔合你胃口, 你都唔知食唔食好, 你行得走得兩公婆出去二人世界仲好, 大肚婆最開心係同老公一齊, 食咩都安胎......

水晶宮

「幫你個仔生仔」?個仔你都有份架。
99已經有煲花膠比你食啦,你又嫌次數少,99唔係工人喎。
咁大個人,想食咪自己整囉,唔識可以學到識。

禁止訪問

引用:你生個b係送比奶奶的?你嫁你老公係入去同

禁止訪問

引用:咪有煲花膠囉

禁止訪問

引用:「幫你個仔生仔」?個仔你都有份架。99已經

伯爵府

姐妹,小心比人話你大小姐,有左點解要人服侍,唔自己照顧自己????
只能安慰自己~無受6299恩惠,他日可以係6299面前大聲講句說話!
而且6299有咩事咪叫返佢地既子女做囉,與你無關。

禁止訪問

引用:姐妹,小心比人話你大小姐,有左點解要人服

子爵府

引用:Quote:原帖由 方方媽媽 於 15-04-08 發表「

原帖由 陳太太雅雅 於 15-04-08 發表
我都唔識用佢廚房d野
唔識可以睇書上網學,第日揍B又話唔識,又話99唔幫,點得架!快做人阿媽,堅強自立D吧!

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

水晶宮

M.A.C 發表於 15-4-8 00:14
姐妹,小心比人話你大小姐,有左點解要人服侍,唔自己照顧自己????
只能安慰自己~無受6299恩惠,他日可 ...
樓主99已經每月煲2次花膠,只係樓主嫌次數少。樓主99已經好過好多JM的99啦。

secrethk    發表於 15-4-8 14:00

子爵府

我99係不斷煲花膠呀炒米茶呀薑醋呀,你覺得佢好好嗎?佢呢頭不斷質比你,倒轉頭可能就當住老公面離間夫妻感情,令我地嗌交冷戰,一啖沙糖一啖咩咁,講真我寧願咩都唔要劃清界線

Huuu    發表於 15-4-8 13:30

男爵府

2018復活節勳章

方方媽媽 發表於 15-4-8 00:20
樓主99已經每月煲2次花膠,只係樓主嫌次數少。樓主99已經好過好多JM的99啦。

...

係呀...... 我煮埋比我99食仲話青瓜唔夠淋, 啲湯唔夠喊, 啲魚唔夠佢食等等....
佢連水都未煲過比我飲.... 不過我唔恨, 我好多都唔識, 咪試下自己整, 第一次唔
好食, 做多幾次咪好食咯, 呢度每一位無一個一出世咩都識, 但你肯試總有一日
會識, 新媽媽......你將會有好多第一次!

spikenard    發表於 15-4-8 09:00

禁止訪問

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:有咗bb 差唔多7個月,冇整過任何安胎野比我

原帖由 陳太太雅雅 於 15-04-07 發表
有咗bb 差唔多7個月,冇整過任何安胎野比我食or 飲,桑寄生水都系煲過一次,花膠我買定系到都一星期煲唔到一 ...
你啲 concept 都幾奇怪架喎,佢要你嫁佢個仔 佢要你幫佢個仔生仔

佢無義務照顧你,更無義務幫你照顧你個仔,一句唔識就大晒呀 你同你老公 happy 前有無人教過你呢 唔識煮米學囉,有書,有網,有朋友,有長輩俾你問,有無試下做先 第日唔識湊仔咁點呀 你唔係旨意 99 幫你湊下嘛

就嚟做人阿媽啦,成熟啲啦

nobbma    發表於 15-4-8 16:45
DoDoSo    發表於 15-4-8 16:44
cffw    發表於 15-4-8 15:21
V塞娜    發表於 15-4-8 14:35

男爵府

開呢d post通常俾人話多

大宅

咁你想你99點?全天候侍奉你?幫佢個仔生仔?講到自己咁偉大...... 咁你平時又對你99點?你覺得99要照顧你,咁你有冇做好自己新抱既責任? 你話自己乜都唔識整,咁唔去學?人人一生出黎就乜都識架咩?sorry 我個人比較直接,有果句講果句,因為就咁睇你講既野我覺得你好公主病同埋我希望你唔好教到你個b同你一樣公主病。

男爵府

睇你另一帖又怨緊你c6.
而家就99, 你都幾自尋煩惱

禁止訪問

引用:咁你想你99點?全天候侍奉你?幫佢個仔生仔

首頁
12345...19

尾頁

跳至