影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

關仁隱事:「手錶」港韓兩邊撈唔掂

呢排韓風hit到爆,韓仔又真係幾高大有型,凡係掛住韓星個名都受歡迎,而有啲韓星組合會加中國人做成員,關仁聽聞奀星「手錶」覺得自己青靚白淨有韓國男人feel,喺樂壇撈極都唔掂嘅佢,約滿舊公司後諗住去韓國博一博,趁住呢排韓風hit可以搵一筆,雖然成功畀佢搭路加入韓國一間經理人公司接受訓練,可惜佢資質平平,又冇心上堂學唱歌跳舞,最終俾經理人公司嫌棄,結果敗返香港,簽咗另一個新經理人,但早排又同經理人反面,搞到𠵱家喺屋企踎躉,認真慘慘!

「手錶」= 鐘一獻

juicy媽  返黎喇  發表於 14-7-31 21:41
simple430  welcome back   發表於 14-7-31 09:16
很想知道,追夢的人是如何踏出第一步?

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

關仁隱事:「搵餐晏」冧仔有一手

鬥靚仔比賽出身嘅大隻仔「搵餐晏」最鍾意媾女,最近佢同鬥靚女比賽出身嘅「好冧」拍飲食節目時,睇中好冧又靚又有錢,於是明目張膽追求,就算做緊節目都照媾,淨係夾餸比好冧食,完全當身邊其他主持透明,後來高層水魚睇片時發現搵餐晏借工作為名媾女為實,於是即刻下令將佢抽起,仲諗住踢佢出局。誰不知搵餐晏冧仔原來一樣好掂,佢冧掂個男監製向水魚求情,又承諾以後會專心工作唔會掛住媾女,水魚先至比佢復工。

「搵餐晏」= 瘟+偉
「好冧」= 塵海林

子爵府

關仁隱事:嗒完導演媾主角
「小丸子」姣招撞板

有位導演曾經講過內地女星係用一張又一張床瞓上去,先至可以紅。畢竟13億人口,要紅真係要爭崩頭。內地女星「小丸子」就有鋪癮,對啲已婚男特別感興趣,話說佢同大導演「小馬」合作嗰時,好容易就搞掂咗大導,但小馬當然只係逢場作興啦,唔會為佢同老婆離婚。

擺明同小馬有路
後來小丸子知道冇可能取代小馬老婆做正印,部戲拍到尾段,佢竟然開始發功搞個男主角「小虎」,小虎一樣有位星太老婆,但小丸子一於好少理,日日收工都係咁發情慾短訊姣人哋,點知小虎今次唔受媾,仲將嗰啲短訊畀老婆睇,咁當然令到佢老婆嬲到死啦!仲下令小虎以後唔可以同小丸子合作。
咁點解小虎會唔受媾呢!原來佢睇到小丸子點搭上小馬,明知佢同小馬有路,佢犯不着得失大導演。

「小丸子」= 張紙2
「小馬」= 馮小肛

HaHa肥肥  邊個係「小虎」 ???  發表於 14-8-4 11:46

子爵府

關仁隱事:「美人」唔妥「醋埕」靠關係

宅男勁冧嘅「美人」同星二代出身嘅「醋埕」係同公司藝人,不時拍住檔做嘢,佢兩個喺其他人面前扮到好老友咁款,但原來佢哋勁唔妥對方,私下冇偈傾。關仁聽老友講,美人不時同身邊朋友講,自己好多網民支持,佢嘅知名度全憑自己實力得番嚟,話醋埕之所以成日有機會曝光同出騷,完全因為佢父母喺娛樂圈嘅關係,根本係掹父母衫尾,所以好不屑醋埕所做嘅嘢。美人四圍唱衰醋埕,醋埕當然收到風,所以醋埕見到美人都會當佢透明。

「美人」= 黃尾其
「醋埕」= 黃紙埕

simple430  黃紙埕又真係好平庸  發表於 14-8-4 12:37

子爵府

關仁隱事:「玉立」人企佢坐唔專業

呢排好多星二代加入娛樂圈,係咪個個撈得掂就唔知,但肯定好多都俾父母寵慣咗,好有自己風格,唔係好肯聽人講嘢,講衰啲就係唔專業,好似當年步阿哥後塵,入行做模特兒嗰位「玉立」就係其中一位,事關專業嘅模特兒換咗衫後就一定會企喺度等出場,以免服裝出現摺紋影響視覺效果,但玉立就一於少理,人人企佢都會照坐,試過有工作人員提醒佢,佢就黑晒面好唔鍾意咁,認真唔掂!

「玉立」= 謝停停

子爵府

關仁隱事:「帶金」「帶銀」是非送飯

嗰個兒孫滿堂嘅「帶金」,雖然唔知仲當唔當佢係藝人,但因為佢同佢個妹「帶銀」一樣,為咗見報乜都肯制,而佢哋兩姐妹其實真係好鍾意講人是非,有次關仁去日本旅行,估唔到喺六本木撞正呢對姐妹同阿媽一齊食飯,唔知係咪以為周圍都係日本人,冇人知佢講乜,兩個幾鐘頭嘅晚餐,全程就喺度講人是非,猛鬧一個圈中女藝人,話人哋成日扮有錢晒珠寶首飾咁,真係好討厭。

「帶金」= 帶搵胃
「帶銀」= 帶新胃

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆:"Apple關仁隱事"一齊諗

子爵府

關仁隱事:「光管」獅子開大口

成日亂估嘢出位嘅「光管」,估乜都唔中,勝在網友鍾意笑佢吸到人氣,佢又唔怕醜笑笑口。不過光管都恃住自己知名度多咗,更加搶住賺錢,佢眼裏就乜都要錢。關仁八到佢以前黐星拍MV扮花瓶,唱片公司畀佢雞碎咁多車馬費,佢為博曝光都爭住做,但上咗少少位,佢就即刻以為升呢變巨星,好識開價錢,仲要獅子開大口,價錢嚇死人,佢咁樣做落去,好快會貪字得個貧。

「光管」= 大埔 LuLu 懂+2

子爵府

關仁隱事:「索媽」屈助手做醜人

「索媽」又潮又正,性格亦認真一流,無論人前人後都好有禮貌,傳媒粉絲都like爆佢,唔知係唔係因為佢太順得人,所以有時佢為怕得罪人就唔敢出聲。話說佢之前幫雜誌影相,點知髮型師同佢整個頭整到過晒火,當時人人都覺得唔多襯索媽一身造型,但因為髮型師都係星級,所以亦都有佢嘅堅持,索媽明明都唔多鍾意個髮型,但係又唔敢出聲,怕得罪合作多年嘅髮型師,不過天生愛靚嘅索媽唔做醜人,最後暗地叫助手搵話事人開聲同髮型師講,等佢出聲做醜人避免尷尬,一來唔使得罪髮型師,二來又可以繼續做索媽啦。

「索媽」= 陳胃琳

子爵府

關仁隱事:「小甜心」午夜凶鈴個個怕

美女煮神「小甜心」個樣睇得又煮得,知道做呢行都要有引退同後路嘅時候,就轉型做飲食,個個人都讚佢識諗有計劃之餘,仲嫁個靚仔金融才俊老公。小甜心之前突然爆離婚,大家都覺得好突然,其實識佢哋兩公婆都知道佢哋出咗問題好耐,小甜心太着緊舖頭生意,成個人變得好有壓力,加上佢同老公一心想生BB又唔成功,之後又覺得對方有外遇,搞到成個人崩潰,晚晚夜蒲散心,要周圍搵朋友劈酒,當中包括不時打電話畀番啲前度男友,輕則玩到三、四點,重則個個都要玩天光先肯放人走,搞到佢身邊啲朋友都怕收到佢午夜凶鈴。

「小甜心」= Amanda S

子爵府

關仁隱事:「花旦」反口覆舌人人憎

藝人接job好多時都會透過中間人幫手,正所謂冇免費午餐,人哋幫你搵到嘢做,畀番佣金人都係天經地義,但原來有個前大台「花旦」個名已經臭晒,唔係個客指定,都唔會搵佢做嘢,因為佢除咗唔肯開工前簽約,搵佢做嘢仲要膽博膽,佢甩底你都冇佢符,最離譜係傾好咗佣金,做完個job佢就會反口,自己鍾意畀幾多就畀幾多人,仲要補多句:「其實畀咁多夠啦!」嘩,街市買餸咩!咁都有得講價,唔怪得你冇嘢做啦!

「花旦」= 塵髮奶?

蕃茄薯仔湯  就咁花旦都估到,勁  發表於 14-8-16 16:08

子爵府

關仁隱事:「孱仔強」度屎橋𢱑人仔

近年唱片市道死氣沉沉,連陳奕迅都呻有隻碟喺台灣賣得900隻,難怪好多歌手都要北上搵食,好似「孱仔強」咁,因為呢排出碟好勤力做宣傳,接咗鬼咁多工作,點知檔期搞到亂晒龍,關仁聽聞佢有次答應咗電台做訪問,上節目宣傳新碟,之後有個內地商演搵佢演出,好衰唔衰日期撞到正,孱仔強左度右度梗係做商演頴銀啦,但唔知點同電台交代,佢就度咗條屎橋,話屋企有事,唔可以去電台做訪問,咁就唔怕順得哥情失嫂意啦。

「孱仔強」= 紅桌立?

子爵府

關仁隱事:「游泳」「堅姐」日日鬥餐懵

大台近年啲劇集收視每況愈下,講真幕後高層你爭我奪啲情景,真係隨時好睇過啲劇。好似𠵱家得勢不饒人嘅「游泳」,同另一話事人「堅姐」,鬥到火紅火綠就係人都知,唔少員工每日返工就係睇吓佢哋惡鬥嘅進展。聽聞近日兩位阿姐鬥到越嚟越白熱化,堅姐已經暗自表明,凡係佢話事嘅劇集絕對唔會用游泳啲愛將,好似「靚魚腩」同「旅行達人」等,但係大台𠵱家孭得飛嘅小生花旦賣少見少,兩位阿姐咁鬥,最終咪就係搞着啲幕後左右做人難。

「游泳」= 魚游山
「堅姐」= 620
「靚魚腩」= 黃脆魚
「旅行達人」= 紅永x

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

(綜合報道)(星島日報報道)「拉仔」的現任已經是第六個名媛女友,平均一至兩年換畫一次,富貴老竇看在眼內不表態,但阿媽就不時反映意見,希望「拉仔」早日成家立室。

其實「拉仔」自細就喜歡和同性玩,奈何是家中獨子,要繼承近10位數字的家業,阿媽講到明要傳宗接代,令家族一代代傳承下去。

「拉仔」惟有不斷與城中富三代又嫁唔出的小姐們拍拖,曾經被他追求過的坐埋就用粗口問候「拉仔」祖宗十八代,為因每次都是人前親密人後疏離,偏偏每個女人都當自己是神奇女俠,以為有能力將攣變直,最慘到頭來被利用又不敢出聲講出真相。

「拉仔」食硬這班女人的弱點,假拍拖來等老竇送身家給自己,最近已密謀借肚生仔,上演一齣完美的戲。

https://hk.celebrity.yahoo.com/n ... E%B6-220128077.html

「拉仔」= 胡仔 ?????

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:\"Apple關仁隱事\"一齊諗

YAHxx 有篇報導, 大家估下主角係邊個?

「鬥雞」飛「前度」失敗 決定偷食終老

綜合報道)(星島日報報道)「鬥雞」曾經有兩段難忘戀情,最愛自然是現在「健將」的未婚妻「排骨」。「排骨」向來風騷,所以跟一直拍拖拍到悶的「鬥雞」一拍即合,二人認真程度連「健將」也以為今次甩硬拖。
  誰不知「前度」來一招尋死,嚇到「鬥雞」以為搞出人命,即時與「排骨」斬纜,乖乖回到「前度」身邊,可惜兩人性格不合遲早出事。
  「鬥雞」未幾又撻着一位專業人士,對方不單有內有外,而且品性溫純,「鬥雞」下定決心要跟她一起,「前度」即時將「鬥雞」的瘀事一一攤出來要他知利害。怕死的「鬥雞」再一次屈服,亦知道只可以定期偷食,打消離棄舊愛做一隻無腳雀仔的念頭。「前度」今次慘勝,贏人輸心,認真無謂

完全估唔到…

22May  嘩!睇到頭暈都估唔到!  發表於 14-8-18 09:28

子爵府

關仁隱事:「太陽」靠「小兒科」上位

「太陽」喺呢行撈咁多年都紅唔起,自從同女朋友「小兒科」公開戀情後,幾乎全香港有留意八卦新聞嘅人都識佢,終於嘗到飄飄然嘅滋味,佢都好醒目,把握機會討好傳媒,逢電必覆兼有問必答,表現得禮貌周周咁,關仁聽聞太陽一早已經恨上位,以前未同小兒科拍拖仲係零人氣嘅時候,就成日主動問記者有冇嘢夾嚟做,仲話自己乜都肯做㖭,𠵱家終於畀佢靠戀情上位,仲唔趁機碼實傳媒建立關係咩,如果佢哋有日分咗手,都唔使驚記者唔再寫佢啦。

「太陽」= 周紙
「小兒科」= 何O兒

子爵府

關仁隱事:「外婆橋」半夜敲門找慰藉

其實娛樂圈之所以咁多人想入,其實同佢真係好多「福利」有關。乜嘢福利咪就係免費餐囉,好似年前大台出埠開工,當時未咁出名嘅新人「外婆橋」有分演出,到半夜三更佢就出去不停敲男演員房門。
最先俾外婆橋睇中嘅係新紮嘅「唱歌仔」,原本係天作之合姣婆同脂粉客,可惜唱歌仔當時位正印「大公仔」都喺度,所以唔成事。但係外婆橋冇放棄,轉攻另一位男演員「通山跑」,自然水到渠成。其實外婆橋唔止鍾意後生仔,佢亦都同合作過嘅中生「英軍」有一手,用「悅」人無數嚟形容佢,相信都唔錯得去邊。

「外婆橋」= 搖紙0
「唱歌仔」= 唔唱K
「大公仔」= 官音啦
「通山跑」= 塵山沖
「英軍」= 落英軍

蕃茄薯仔湯  咁都估到,勁!!   發表於 14-8-21 09:58

男爵府

回覆 22May 的帖子

「太陽」= 流毒膿
「小兒科」= 溶早2

子爵府

關仁隱事:「牛女」30萬做一晚朋友

「牛女」結兩次婚,越搞越大鑊,打大交又爭撫養權,真係冇日安寧,兩公婆各自有羅生門版本。當中有指牛女識咗唔少富豪搞婚外情,原來都唔係新鮮事,密密同內地或者本地富豪聚會,都不時傳出佢出外見識「朋友」,佢喺婚前已主動聯絡不少內地同本地富豪,提出可以短敍一晚、一星期、一個月及幾個月等做「朋友」,婚後要湊小朋友都不時公幹與「朋友」會面。牛女十分進取,為咗保密同避免俾中間人食差價,佢會親自出擊,鎖緊目標就會向有潛力嘅「客戶朋友」暗示,聽聞做一晚朋友價要30萬,真係唔係隨隨便便同人做朋友。

「牛女」= 黃奕

子爵府

2018復活節勳章

chingcging 發表於 14-8-17 01:19
YAHxx 有篇報導, 大家估下主角係邊個?

「鬥雞」飛「前度」失敗 決定偷食終老
唔知岩唔岩

健將= 万刀甲
排骨=鄧走音
鬥雞=葉導演
前度=拿督個女?

首頁

尾頁

跳至