時事熱話

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

babytwins01 發表於 19-8-16 00:48
邊到可睇到佢哥哥講

因為完全無開槍既聲
佢隨即倒地 流左好多血 口鼻都滲血

我細妹係一個好善良既人
612發夢幫左好多人
由一個後排幫人洗眼教人點走
由連出聲屌平時地鐵啲社會垃圾都唔敢
變成一個熱血企前線既勇士

佢只係一個愛香港既女仔
一個想保護自己屋企
一個內外都靚既女仔

但佢今次
係切切底底地被班所謂義士出賣咗
根本由一開始玩火 玩汽油彈
到玩丫叉 玩刀 尋晚仲有自製槍
根本變曬質 同去殺人有咩分別

今天,係我細妹自作自受
同啲所謂義士一齊,根本佢地只係為左威
一有事根本唔會理人,第一時間走
留低啲女仔或者傻仔
然後又可以造新聞,搞文宣,屈啲狗

從未適應這份工

水晶宮

有良知的人,係不會在未認清事件便盲目罵另一方。所以我的良知告訴我,未知事實前不下定論。那麼樓主你的良知呢?

大宅

用鋼珠彈丫叉、 燃燒彈、 掟磚、掟鐵通、 雷射筆瘋狂去照射, 挑釁警方, 難道呢啲都係有良知的行為? 在不同網絡新聞內看到的直播, 是暴徒不斷的去挑釁警方, 最終迫使警方作出鎮壓。
幸好現在有手機隨時拍攝到現場情況, 仲要記得唔好淨係睇 一個網上新聞直播, 因為偏差可以好大。 啲黃色立場媒體、 毒果互動, 睇完就係咁樣上腦!

大宅

媽咪大晒 發表於 19-8-12 02:36
不過應該都無架啦

BK JM唔好覆,另此貼沉底死。

侯爵府

不過應該都無架啦

快D叫黑暴徒豬隊友還眼啦!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

證實左個女仔隻眼無左?邊度睇番黎?

別墅

其實BK 有理智的媽媽,但真係比好多偏激言論蓋過

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

有良知的人,應該勸個女仔報警,還她一個公平公正的真相。
而唔係不停post post post
有醫療報告,有傳媒片段,又有証物証據,點解唔報警
我是有良知的人,我支持由法官還受害人公道,係警察做就要政府賠償,養佢一世,警察要出來負責
係示威者做,就要示威組織賠償,養佢一世,射人的示威者出來負責

這件事,我十分同情受傷的女仔,亦替她感到難過,但我不認同樓主未審先判

洋房

識得分是非黑白既唔多
而有良知既更少

https://www.facebook.com/567628880005099/posts/1954909427943697

https://www.facebook.com/1710262555863625/posts/2455411724682034

複式洋房

肥豬寶B 發表於 19-8-17 23:11
其實BK 有理智的媽媽,但真係比好多偏激言論蓋過

Hi文宣,又係你呀?!

回頭是岸,不如收手啦,回去你的連登「平行世界」吧,或喺真實世界正正經經搵份工,祝福你。

別墅

Prof3577 發表於 19-8-18 00:15
Hi文宣,又係你呀?!

回頭是岸,不如收手啦,回去你的連登「平行世界」吧,或喺真實世界正正經經搵份工 ...

其實香港有言論自由 , 也正正是香港可貴之處 , 點解 baby kingdom 只容納 撐政府聲音 ?

大宅

回覆 媽咪大晒 的帖子

已經受傷第7曰丶傷者丶傷者家人丶傷者朋友丶民主派願意出來講真話末??

大宅

不過應該都無架啦

你真大膽,在這里post這些,何苦呢!我己打算leave group 了。政見可以不同,但不斷在傷者的傷口撒鹽,真的是只有一句:人不可以無知,更不可以冇良知。如果有心人讀了,覺得憤怒(emoji),那你就是我口中的這種人。愿你他朝君體也相同!

大宅

kcngu77 發表於 19-8-18 03:11
你真大膽,在這里post這些,何苦呢!我己打算leave group 了。政見可以不同,但不斷在傷者的傷口撒鹽,真 ...

好行唔送
你所有願望會施晒義士身上包括文宣

大宅

一粒橙 發表於 19-8-12 20:17
暴徒爆門牙又喊
喊咩啫
死暴徒

同意。

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 肥豬寶B 的帖子

你都可以講架,唔夠人地講,唔夠人地有道理,就話人地唔容納,甘攪笑既你,指是為非

大宅

kcngu77 發表於 19-8-18 03:11
你真大膽,在這里post這些,何苦呢!我己打算leave group 了。政見可以不同,但不斷在傷者的傷口撒鹽,真 ...

我就當你係BK嘅jm,唔係連登嘅文宣先。
查實你應該都喺連登見過連登仔嘅文宣post啩?

連登仔嘅文宣post係做得非常之專業,我估就有一群人,在有組織咁在做。通常普通市民邊有咁嘅手段?
哩d文宣就好似戰爭時代2個陣營互相功姦嘅手段一樣,充滿謊言,教唆,煽惑,仇恨。
哩個被爆眼嘅女仔,咪就理所當然比連登仔擺上台,煽惑人“以眼還眼”,發動攻勢要“克警換眼”。
哩d如果唔係人血饅頭咁算乜?

反而我對BK哩度一眾jm充滿敬意,佢哋用自己理性嘅分析,在拆穿哩d謊言,用個人微小嘅力量在為HK哩個大家庭做出努力,佢哋先係HK嘅正義力量!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

肥豬寶B 發表於 19-8-18 01:07
其實香港有言論自由 , 也正正是香港可貴之處 , 點解 baby kingdom 只容納 撐政府聲音 ?
...

言論自由不包括歪曲事實屈人.

高永文都開左記招, 女仔係被暴徒的彈珠射中, 你地仲翻炒舊聞屈警察!

文宣, 有冇新橋?唔好只係識一日推高 n次.

大宅

肥豬寶B 發表於 19-8-18 01:07
...

支持不同聲音,反對一面倒。意見唔同,睇左就算,唔可以控制人地講咩,亦唔好阻人講。呢度堅唔係可以公平發聲地方,因為一有唔岩聽就比人圍插,大家喺網上平台咁多評論,無論支持邊一邊,不如行出街
去感受一下,得個講字對形勢有幫助?快去撐自己支持嗰邊啦

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至