時事熱話

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆 maww 的帖子

算吧啦,你打從心底就係完全支持班暴徒所有行為,你出現只不過做暴徒嘅口舌,黑衣根本從來都吾存在和理非,只有無理非

男爵府

wellmax 發表於 19-8-29 09:27
可能因為我做投資銀行,大陸人有錢到咩程度,我只能夠說望塵莫及,哈!仲心諗,就算賺一百萬一個月我呢世 ...

無錯,我真係懷疑緊我係米同Caydentong生存喺同一時空,只有自己握自己嘅人先會覺得,香港人最叻最有錢,呢d人想法真可悲,以為中國冇左香港會死,香港喺中國只係粒米炸,遲d變埋粒塵,中國由你死,等你自生自滅真係唔好喊。我女喺英國讀書,真係最窮係佢,仲要宜家越來越多大陸人,連我女都知佢地係幾咁有錢,呢位人兄仲咁井底之蛙,例子舉左俾佢睇架啦,佢係都覺得自己高人一等都冇佢辦法,佢係要自我感覺良好

伯爵府

我覺得香港人好多吾會只錢而活,好多青年中年都有佢地理想,想用佢地嘅特色而活,所以話內地點富有由其對青年吸引不大,而且只為錢而聯繫內地說出來有點俗氣同吾尊重,當然,為生活同內地合作係必言,為和諧尊重國家亦都係必須。。。

男爵府

喧嘩 發表於 19-8-29 09:39
無錯,我真係懷疑緊我係米同Caydentong生存喺同一時空,只有自己握自己嘅人先會覺得,香港人最叻最有錢, ...

係㗎,所以唔可以自視過高,我女好細個已跟我週圍去,所以佢見過哂貧和富,甚至好有錢既大陸人,仲問我點解我地間屋咁細人地咁大⋯⋯
我覺得而家搞事既年輕人,佢哋就係有自視過高既問題,所以,唯有祝佢地好運,將來佢地都無機會返大陸,香港就留返俾佢地!
我已打算離開唔想自己小朋友在咁環境下長大,香港太令人失望!

男爵府

BK Milk勳章

maww 發表於 19-8-28 23:46
你真係顛架喎,家下你同我話事咩?邊個要收手你都未攪清楚!

https://www.facebook.com/DotDotNews/videos/922980134703231/

什麼黑警,什麼假民主,你們的晃子也不小,說到底目的還是搞港獨,你們的代表在訪問也說出來了。 收手啦!

男爵府

BK Milk勳章

maww 發表於 19-8-29 09:00
我終於明白點解呢度得你地講無其他人講了,因為真係好攰!

知之為知之 不知為不知

你哋係要搞港獨,仲講仁義道德,有辱聖言。

君子喻於義,小人喻於利。

weldrick    發表於 19-8-29 20:43

大宅

doris880 發表於 19-8-29 10:36
你哋係要搞港獨,仲講仁義道德,有辱聖言。

君子喻於義,小人喻於利。

你都幾好笑?幾時變左要攪港獨?

吾通你係女人,有奶便是娘咩?哈哈

男爵府

BK Milk勳章

maww 發表於 19-8-29 10:42
你都幾好笑?幾時變左要攪港獨?

吾通你係女人,有奶便是娘咩?哈哈

https://www.facebook.com/DotDotNews/videos/922980134703231/

自己用隻耳仔聽下

大宅

doris880 發表於 19-8-29 10:46

自己用隻耳仔聽下

其實呢,你睇大公報,tvb, 星島果d(點新聞)無問題,但都要睇下其他囉,只睇一面就做人視野狹窄啦!

男爵府

BK Milk勳章

maww 發表於 19-8-29 10:53
其實呢,你睇大公報,tvb, 星島果d(點新聞)無問題,但都要睇下其他囉,只睇一面就做人視野狹窄啦!
...

好在我的IQ 和 EQ都唔係太低。

weldrick    發表於 19-8-29 20:43

大宅

maww 發表於 19-8-29 10:53
...

可否叫你的friend停一停, 唔好再用暴力破壞香港先.

咁警察就唔洗用大量人力物力去驅趕, 你估警察好鍾意去追打d暴徒咩,
個個星期係咁, 都攰架, 大佬.

講咗幾個月都係嗰句, 要爭取, 唔好用暴力, 無人會同意或鍾意.

男爵府

BK Milk勳章

ilovehuman 發表於 19-8-29 10:11
我覺得香港人好多吾會只錢而活,好多青年中年都有佢地理想,想用佢地嘅特色而活,所以話內地點富有由其對青 ...

其實內地紮根的年青人都好有理想的,他們的理想係心連國家,香港班年青人的理想又是什麽呢?

大宅

doris880 發表於 19-8-27 15:11
唉,點會呀!佢哋就係知道自己係鐵飯碗才如此目中無人
...

澳洲好多醫生唔夠野做嫁,引入來就好啦!
歡迎參觀我囡囡個blog http://hk.myblog.yahoo.com/amonlado/

大宅

doris880 發表於 19-8-29 12:09

其實內地紮根的年青人都好有理想的,他們的理想係心連國家 ...

內地年輕人真是好努力去追過別人,身為香港人的我們別再留在優越感的夢中.

改變唔到其他人,只好好好引導自己的子女,思考每事的利與弊
歡迎參觀我囡囡個blog http://hk.myblog.yahoo.com/amonlado/

男爵府

BK Milk勳章

amonlado 發表於 19-8-29 13:51
澳洲好多醫生唔夠野做嫁,引入來就好啦!

不過要醫管局通過 ,佢哋d醫生咪又係為自己

男爵府

BK Milk勳章

amonlado 發表於 19-8-29 13:57
內地年輕人真是好努力去追過別人,身為香港人的我們別再留在優越感的夢中.

改變唔到其他人,只好好好引導 ...

大宅

doris880 發表於 19-8-29 14:02

不過要醫管局通過 ,佢哋d醫生咪又係為自己

好似早前之前話引入唔同嘅醫生,佢哋個個都話要反對囉

男爵府

BK Milk勳章

amonlado 發表於 19-8-29 14:13
好似早前之前話引入唔同嘅醫生,佢哋個個都話要反對囉

其實依家都無咗獅子山精神,人人都為私利,下一代點都會耳濡目染,公道一點,政府係有錯,但我們也有責任,今次係比全香港人去反思的機會,包括我自己。

大宅

喧嘩 發表於 19-8-29 09:02
中國窮?人地d銀紙可以掉死我地,點解d sales 見到大陸人會發光?唔好再以為香港人好巴閉,已經冇呢支歌仔 ...

大家咁話啦!咁我明天開始cut咗個助養,我估個助養小孩欺騙我,話佢窮,我會張你這個對話寄給他,因你話我知⋯我被騙了,我的助養小孩只得4歲,估不到咁細個就講大話

大宅

maww 發表於 19-8-28 23:52
我覺得同你討論係最吾激氣,因為我見到好多藍絲其實係上左岸的,事不關己咁款! 如果香港經濟差我都吾係死 ...

請問你地有無助養兒童,我就養咗2個中國小孩,明天我會cut咗佢,再張你們的說話寄給他,再會鬧爆他,咁有錢扮窮欺騙我的同情心,雖然他只有4及6歲,估不到咁細個就講大話,仲話自己在山區住⋯⋯頂佢個制,多謝你地話我知,中國大把錢,我會叫佢倆個食自己架啦

首頁

尾頁

跳至