單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 moon_moon 的帖子

如有需要可嘗試諮詢就近的家居支援服務!
你不能改變別人,但你可以改變自己
你不能左右環境,但你可以改變心境! ...

男爵府

Moon moon 保重身體最緊要呀, 有乜需要就即管出聲呀, 雖然我幫唔到你啲乜野, 但我哋呢度人多好辦事嗎, 大家都好支持你既, 加油呀.

vane  佢現在約左d街坊去談心啦...hehe!  發表於 11-4-7 22:41
暑假.....咁就過咗一半啦.

伯爵府

Moon Moon 話: 我而家好慘, 入咗亞伯屋企......就來要叫救命.....請你地幫我打三條九.

moon_moon  Vane...咁都比你知道..haha...阿伯比我地班TKO街坊溶左啦..hehe..  發表於 11-4-8 09:19
vane  哈哈....怕係係你叫救命就真....  發表於 11-4-8 00:06
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 維豬豬 的帖子

波波..
知道啦..我會爭取時間休息...多謝關心..

等老爸情況好點...我就會順應民意..攪番個K Party去你個場玩架啦...

伯爵府

moon_moon 發表於 11-4-8 09:51
回覆 維豬豬 的帖子

波波..

你仲未夠忙呀?

你地諗住幾時去, 就等我搞啦....
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 on男41 的帖子

41哥...
多謝關心..我諗我唔須要d服務住..anyway..thanks

睇到你去左參架BBQ活動wor..有無覺得同大家有類似背境既人傾下對自己面對前路有少幫助呢? Hey..印象中你好似話過份工有問題,而家好點無?

子爵府

回覆 wayso 的帖子

Wayso...
我都好掛住你同大家呀..我每日lunch同收工都上醫院睇老爸,好夜先回家,所以無精神奔係度見大家...
我有同班同學見面同吹水架,所以佢地知道我okay..放心...

我okay ar..唔使擔心..我有睇post 架..不過未必得閒答之麻..

你係咪去公園玩..見下大家呀? 不過你知我架啦..你想點就點..你話事啦..hehe...

wayso  我仲以為我個post排前版最尾,你會見唔到我掛住你添....^^....公園??考慮吓啦...嘻嘻..  發表於 11-4-8 11:27

子爵府

回覆 酸棗仁 的帖子

hehe..我唔貢講,你點會出手相助呢..?我係咪好醒呢?

酸棗仁  哈哈, 中計!  發表於 11-4-8 10:57

伯爵府

moon_moon 發表於 11-4-8 10:52
回覆 酸棗仁 的帖子

親愛的月月,

雖然這裡很多人都會以為我和你很熟; 但郤不知道, 也許你也不知道, 我是不敢隨便找你的. 因為怕打擾你, 怕阻礙你工作.

今晚, 因為見你有心情post歌, 但出了問題, 才找了你; 再然後, 才敢直接的問一下你爸爸的情況.

相信這裡也有很多這樣的人, 心裡面, 總會記掛著你. 這一點, 你應該不用置疑, 也不會置疑.

讓我們送上祝福!

你空閒時, 也請在此講講近況, 等我們也知道一下, ok?

祝一切安好!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 酸棗仁 的帖子

親愛的月月

酸棗仁  妖怪! 我打緊英文電郵嘛...休息一陣蒲bk, 打翻中文, 咪咁樣囉.....呀親愛的小雄妹妹....  發表於 11-4-14 02:46
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

子爵府

仁哥..我無事呀...多謝你心心呀,只係琴晚去探爸爸時,見佢發燒有點擔心遮,食晏時去佢佢都好地地架,重話情況穩定...夜晚去睇下佢就突然高燒啦,情變化得好快..成晚無收到電話...我諗佢應該穩定左架啦..等間再去望下佢...i m okay ar..no worry...thank you you again ar..

侯爵府

環保接龍勳章

moon_moon 發表於 11-4-14 06:58
仁哥..我無事呀...多謝你心心呀,只係琴晚去探爸爸時,見佢發燒有點擔心遮,食晏時去佢佢都好地地架,重話 ...

記住抽多D時間休息..同食飯呀...
零食無益
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

大宅

moonmoon
咩事都好記得先管好自己身體先
唔係點照顧爸爸呢
記得食正餐丫
only 食零食唔好架
唔係一陣好似我咁..
病到暈左係街就大件事
(昨日朝早差d要call 白車=.=)

vane  你無事牙馬.....做咩差d要call 白車  發表於 11-4-14 08:19

侯爵府

回覆 sleep 的帖子

下~做咩事吖咁嚴重吖~mouth:

大宅

babytszkin 發表於 11-4-14 08:20

下~做咩事吖咁嚴重吖~

休黑lo
急性腸胃炎, 胃炎.
燒到102..
血壓過低得 40/65

條街d c9 話幫我call車..
我話唔使啦
(去e院...冇人接仔丫)
自己行左去診所
訓左成日啦
今日仲暈暈地

帶子雄郎  保重呀,sleep  發表於 11-4-14 10:01
wayso  sleep,係咪脾勞過度呀,你要小心身體,多d休息啦....  發表於 11-4-14 09:26
babytszkin  嘩,咁嚴重!有嘢要幫手,記得出聲吖,煲d足食下喇~準時食藥~休息多d,會好快好架~~  發表於 11-4-14 08:41

子爵府

Sleep..aiya.. mug咁大件事..你小心點呀,快d休息下啦...你重緊要啦,要照顧Marco仔呀,又要同我地去玩架..

我無事架,唔使擔心..我有食野既…不過我lunch time 去探老爸之後先返公司食野…只係食少少野,所以放工前會肚餓咪走去偷同事d零食當飯食,之後再去睇爸爸囉...放心啦,我返到屋企都會食野架,我會保重自己架啦..多謝你地關心呀..

你呀快點休養下啦…血壓咁低,應該食番d補品wor...

阿Vane..放心啦,我會take good care of myself 架啦..重要出黎同你地去威架嗎....食零食我至愛arma..hehe.如果我17號去公園玩,實會帶好多零食同d小朋友一齊分享既..hehe..不過實比其他媽咪話我教壞細路添..

話時話,大家會唔會覺得醫院Canteen D野好難食呢? 以前我去東區醫院探媽媽,覺得d野真係勁難食架....照顧媽媽一個月,真係瘦身話都無咁易..因為餐餐唔使食....但而家轉左大家庭集團,d野食又唔差wor...

瑪瑙宮

環保接龍勳章

Moon
心照...心照....
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

子爵府

2024年龍年勳章

HI Sleep,

hope you are feeling better today. Take care yourself as Marco needs you!

Get well soon!

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 moon_moon 的帖子

Moon Moon,

Is your daddy get back to stable? You got to take care yourself too, don't get yourself over stressed!!

Of course we all understand that you are one of the strongest amongst all of us. Remember we need your positive energy!

首頁

尾頁

跳至