單親天地

跳至

首頁
12345...15

尾頁

禁止訪問

引用:回覆+sailow+的帖子 咩人?咩學歷?咩姿色

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:回覆+tc001039+的帖子 的判头去叫鸡,他就

原帖由 kit_wck 於 13-02-22 發表
回覆 tc001039 的帖子

的判头去叫鸡,他就是嫖客了.真是一担担.怎么会不适合呢? ...
你是男人會娶一隻雞做老婆嗎???雞是叫的,玩的,明白嗎

禁止訪問

引用:回覆+sailow+的帖子 咩人?咩學歷?咩姿色

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+kit_wck+於+13-02-22+發表回

複式洋房

回覆 sailow 的帖子

如今的江山都不是你打下来的,是前人用鲜血与命换来的,现在是谁在坐享其成呢?当初打江山的时候你我有贡献了吗?

複式洋房

是女人都不会嫁个鸡公做老公.

男爵府

sailow 發表於 13-2-22 00:13
以事論事,咁你有咩好建議比樓主一係你幫樓主去遊行叫正苦比個單位樓主,生活費50000好未?包生 ...
如果佢合資格的話,你又可以阻到?

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:回覆+tc001039+的帖子 是女人都不会嫁个鸡

你老公叫雞會同你報道???請你睇清楚,我話我老公不會自己一個上去,每次都同我去,如果佢都可以叫到雞我都沒法子!還有,老公話9成嫁落黎的女人都做過雞!因為男人北上都不是在「正經」地方識女人,多是按摩同飲酒地方!去得這些地方的女人都唔方好,曾經做雞但一定唔會認!!啲男人又會信,但啲男人就一定唔會係去叫雞的地方搵老婆!可能說得有點亂!簡單啲,落得黎的9成做過雞但老公唔知!

男爵府

回覆:单亲来港不足2年,儿子4岁在港出生,可有资格申请公屋?

樓主都算係自食其力,寧願賺八千蚊都唔攞綜緩。國內都有正經而不幸嘅女人,幫到人咪幫下囉,唔想幫都唔需要落井下石。

Rabbit-horse  我諗只係未夠資格申請啫  發表於 13-2-22 10:54

大宅

lm251099 發表於 13-2-21 23:40
八千減去固定使用六千,剩下二千又好像吾夠呵。
4歲可以搵全日制有埋托管既幼稚園,咪唔洗出$3000搵人湊lor,咁樓主就有$5000

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:回覆+tc001039+的帖子 是女人都不会嫁个鸡

不知你是否在說我和老公!但我好肯定,我老公要玩女人,都會在香港,不會上大陸玩雞!因為佢個人根本不屑同大陸雞做朋友,甚至交往,反正佢不會自己上去!而我所說的都是我知道的真實的(男人上去玩9成呃啲大陸女人,玩大陸女人)!至於老公話9成大陸嫁落黎都係雞我就不知道!

男爵府

引用:单亲来港不足2年,儿子4岁在港出生,可有资格

原帖由 kit_wck 於 13-02-18 發表
单亲来港不足2年,儿子4岁在港出生,可有资格申请公屋?
樓主,現在十個九個都吾like大6人+單非及雙非BB。
係你們的同胞迫成的!
香港沒什麼好就是好恰。
大(中國)恰細(香港)你們的到來,我們家不成家。
奶粉爭,學位爭,福利爭,而家公屋又爭
或許,你有你難處!但是,你要明白搶劫是不對的。
我估將來你都會搶學位,搶福利!對嗎!
我們的憤怒你不會懂,因為你不是香港人。

shandie    發表於 13-2-22 13:13

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

kit_wck 發表於 13-2-21 21:32

你不明白的事情太多了,返回去B没有当地的户口,学费是当地人的好几倍,而且只可以读到 ...

咁送個b返大陸俾你屋企人湊,讀到小學畢業先返香港囉。到時你應該有資格申請公屋。

3000$夠養。你咪係香港做2份工囉。

同埋何解單親就唔夠使?佢老豆唔使養仔?
不知所謂的乙陸!!!

男爵府

Sicitsoi 發表於 13-2-22 01:41
樓主都算係自食其力,寧願賺八千蚊都唔攞綜緩。國內都有正經而不幸嘅女人,幫到人咪幫下囉,唔想幫都唔需要 ...

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

kit_wck 發表於 13-2-22 00:35

如今的江山都不是你打下来的,是前人用鲜血与命换来的,现在是谁在坐享其成呢?当初打江 ...

江山是前人打黎,香港無人用血同命去換生活,呢到唔係大陸。

你話我地無貢獻,但我地父母,家族三代都有。唔係單單憑一個出生,同婚姻換返黎。

你要申請,無人阻你,你夠7年就去申請。

仲有,唔夠錢用,問你前夫,唔係問香港政府。

仲有,江山絕對唔係大陸人幫我地打返黎,所以唔好黎“坐享其成”。

香港回歸唔係黎俾大陸人分身家。

ilovechokchok   agree agree!!!  發表於 13-2-22 22:56
Cutemom0808  個個B6都要共你產  發表於 13-2-22 17:24
不知所謂的乙陸!!!

別墅

咪係囉, 廢柴又年紀大起香港搵唔到食既香港男人就走上去食北菇,食完又要香港人執手尾, 不過都無用, 先落來果兩年, 乜都無, 滾返家鄉都可能仲有口飯吃

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Sicitsoi 發表於 13-2-22 01:41
樓主都算係自食其力,寧願賺八千蚊都唔攞綜緩。國內都有正經而不幸嘅女人,幫到人咪幫下囉,唔想幫都唔需要 ...

絕對同意!!

樓主係上黎問問題,唔係上來比人"狂"插,每個人都有過去,不問清楚便好假設,一定來香港拿著數,大家都係單親 M,竟然有些人更連叫雞都拉上關係?

香港人(我都係香港出生),99.9% 以上我們袒先都是新移民,大家都係同類!

最後諄請各位保持討論區和諧!

多謝合作!!

owen2008123    發表於 13-2-22 21:58
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

大力大力 發表於 13-2-22 09:05
絕對同意!!

嘩... 我第一次見到大力版主響呢到出現.. nice to meet u~~~
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

woowwooo... 趁未關門, 抽多幾分先...

有花生, 爆谷, 汽水賣呀....
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

我申報下先.... 我前夫就係娶隻大陸雞做老婆, o的裸照網上任君下載架.. 之但係我前夫都要娶隻雞我幫佢唔到, 總之就唔可以要我仔叫佢一聲 stepmother~~ 佢地生既便宜仔, 我仔都唔會見或者叫一聲細佬妹.... 但係佢話同 after father 生既細佬妹就會好錫.. =.="" 我唔知去邊到搵 after father wor...

我又講下, 我絕對明白咩人種都有好人, 壞人... 我以前參加o的婚姻輔導, 眼見好多中港婚姻夫婦都好開心, 新來港既太太真係好顧家, 無諗過拿到身份証就離婚囉, 如果佢地唔係愛家何解要參加呢o的活動呢...

另一方面, 樓主, 你又攪笑 wor, 點解我地無資格講享受上一代打出來既江山呀?? 因為我地有付出, 有貢獻, 我父母都有交稅, 老人家我地有份養架, 但係o的資源就係比哂o的新移民囉... 你知道我地中產既 n 無人士既苦況嗎?? 我唔可以申請關愛基金架...無得申請書簿車船津貼, 想申請綜援理我都傻..唔該你用下你一雙眼晴, 睇清楚先去鬧人啦.. 你個仔出來做野咩?? 未搵到錢都已經洗緊香港政府既錢, 重要養埋亞媽 wor.. 家下政府設左最低工資, 何解你得 8k 呀?? 洗碗都有一萬啦.. 講骨氣前都要作好故仔先...

我只能享受單親人士免稅額咋..

TseSherlin    發表於 13-2-22 19:12
lalababe520    發表於 13-2-22 17:28
Cutemom0808    發表於 13-2-22 17:26
shandie    發表於 13-2-22 13:16

首頁
12345...15

尾頁

跳至