單親天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

~ ~ ~ 小型免(自)費項目, 勿期望過高 ~ ~ ~

日期: 5月7號 (星期六)
時間: 12:00~21:00 (歡迎遲到早退)
地點: 將軍澳
節目: 分三部份, ABC項目, 隨意選擇參加, 細節如下....

項目A --- 12:00~14:00 寶康公園自備食物野餐
自備食物, 在寶康公園野餐, 小朋友可在公園內玩樂跑跳.

項目B --- 14:30~16:30 坑口厚德邨中央公園...某家庭活動中心舉辨之 母親節的祝福.
可參加親子攤位遊戲;參觀該家庭活動中心, 並索取家庭活動小冊子, 和瀏覽該中心的家庭信息展板, 及換領獎品
.
該中心會於場內派發(母親節)鮮花, 先到先得.

中心網頁 http://www.agcfac.org.hk/
暑期通訊 http://www.agcfac.org.hk/newsletter/2011summer.pdf

項目C --- 17:00~21:00 坑口及調景嶺
17:00~18:30 休息及吹水時間, 安排小朋友自由活動, 大人在旁聊天
19:00~21:00 調景嶺彩明苑中式餐廳, 自費晚膳
酒樓資料 http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=14416

上次4月17日, 中間道兒童遊樂場活動, 因天氣取消

今次, 請大家再湧躍支持!

等你地嘅小朋友, 攞翻支花, 送比佢心目中的 "她"

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

伯爵府

誠意遨請各將軍澳街坊參予....

包括, 但不限於.....

朗尼 / Moon / AndyM / 豬仔珊 / 神秘人W / ditochan / MoonB / Wing (準街坊) / 信媽 / CD_BB / Lily2003.......

另外, 有關寶康公園的部份照片如下.....

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!

伯爵府

參加者名單...

ABC 亞伯+仔仔
AB 鹹肉粽媽媽
ABC 帶子+仔仔
ABC 盧森堡+一個臭豬仔
AB ditochan+仔仔
C 維豬媽+維維
??? Wing + 兩個女 (待覆) (TKO街坊, 故保留在名單中)
ABC Hinata+仔仔
C CD_BB+BB
AB Lily2003
??C MoonB+女女 (待覆要否參加AB)
AB Bigpig2007
ABC 梓金若媽媽+仔仔
C 小雄維尼
AB? 方b 媽 + 方b

仲有其他將軍澳單車團友, 待覆.

男爵府

嘩! 亞仁兄, 節目豐富, 報名先, 吾該, 我同帶子仔, 已按支持制

酸棗仁  謝!  發表於 11-4-20 17:04

stanley
是非皆因多開囗   煩惱皆因強出頭

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

你個場無人報名喎

酸棗仁  攪攪陣....今晚夜啲再搵你....做正經嘢先  發表於 11-4-20 17:05
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

別墅

回覆 酸棗仁 的帖子

你都好忙噃, 連續兩天都有活動, 真犀利呀, 比個叻叻你先, 咁我要遲到又吾使早退個隻既,

酸棗仁  咁.....我預埋你喇....多謝支持!  發表於 11-4-20 17:27

別墅

回覆 盧森堡 的帖子

吾該預埋我個臭豬仔, 謝謝

酸棗仁  好的, 歡迎之至! 我地有機會見面!...HEHE...  發表於 11-4-20 17:40

伯爵府

畀面勳章

項目A --- 12:00~14:00 寶康公園自備食物野餐
自備食物, 在寶康公園野餐, 小朋友可在公園內玩樂跑跳.

項目B --- 14:30~16:30 坑口厚德邨中央公園.
親子攤位遊戲, 參觀坑口某家庭活動中心, 派發家庭小冊子, 瀏覽家庭信息展板, 換領獎品.

將軍澳咁近仲要星期6應該得既,可能a同b都參加得,如果參加唔到b既話a都會到,不過我想問寶康公園係邊度黎架?
除了你我誰都不愛,to have but not to hold

伯爵府

多謝參加!

寶康公園在寶琳地鐵站附近....

有時間就一齊再玩下 #B 啦....
最好等你個小朋友都攞支花送比你嘛....
好開心架....

男爵府

項目a同b都無我份呀,
唔制呀, 我要cccccccccccccccccc呀!
暑假.....咁就過咗一半啦.

伯爵府

維豬豬 發表於 11-4-20 17:57
項目a同b都無我份呀,
唔制呀, 我要cccccccccccccccccc呀!

謝謝!

叫你個工人帶維維出來參加 AB啦....

然後, 你至一齊出來C嘛....

伯爵府

畀面勳章

酸棗仁 發表於 11-4-20 17:55
多謝參加!

寶康公園在寶琳地鐵站附近....

係咪慧安園格離個公園呀?因為個名好熟但係我唔肯定

酸棗仁  不是...是在泳池旁的, 但請放心, 成堆人可以教路!  發表於 11-4-20 18:16
除了你我誰都不愛,to have but not to hold

男爵府

回覆 酸棗仁 的帖子

無玩啦,
逄星期六我家大少既興趣班最早都要放四點九,
乜你以為係我唔得咩?
如果為左佢有得去玩我乜都可以唔理既啦,
又點會係我喎,
所以星期六我好少活動參加到,
只可以加入飯局.

酸棗仁  我幫佢攞定支花, 等佢交比你....但, 你估佢會唔會搞到你好冧呢?  發表於 11-4-20 18:15
暑假.....咁就過咗一半啦.

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

SAT呀.......我要睇下英文班請唔請到假先呀....同埋前一日係大女生日, 我應承咗同佢去OP, 未知會唔會果日去喎

伯爵府

畀面勳章

泳池旁?係咪即係今年年宵市場個位置呀?死啦我真係個路痴,不過應該係新都城附近

伯爵府

wing 發表於 11-4-20 18:17
SAT呀.......我要睇下英文班請唔請到假先呀....同埋前一日係大女生日, 我應承咗同佢去OP, 未知會唔會果日去 ...

唔緊要啦.....

歡迎你, 同各位新舊街坊, 隨時抽空參加!

可以順便參觀多一間活動中心吖嘛!

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

酸棗仁 發表於 11-4-20 18:22
唔緊要啦.....

歡迎你, 同各位新舊街坊, 隨時抽空參加!

其實我好想去 ........

伯爵府

ditochan 發表於 11-4-20 18:19
泳池旁?係咪即係今年年宵市場個位置呀?死啦我真係個路痴,不過應該係新都城附近 ...

yes yes yes,

我都係早幾日, 夜晚踩單車同佢地玩, 先至第一次去嗰度咋....

都有幾個區, 有唔同嘅小朋友設施架!

地方就一定大過尖沙咀啦.....

伯爵府

畀面勳章

酸棗仁 發表於 11-4-20 18:25
yes yes yes,

我都係早幾日, 夜晚踩單車同佢地玩, 先至第一次去嗰度咋....

咁我知道邊度啦,不過唔識行過去,我淨係識行去新都城,不過唔緊要啦到時問下人,但係可以帶d咩去

公園玩架?

伯爵府

ditochan 發表於 11-4-20 18:29
咁我知道邊度啦,不過唔識行過去,我淨係識行去新都城,不過唔緊要啦到時問下人,但係可以帶d咩去

公園玩架? ...

嗰度有啲設施比小朋友玩嘅....

另外, 你都可以帶一兩件自己仔仔玩開嘅小型玩具....

不過, 佢到時應該唔會玩玩具架, 佢一定會跟住人地一齊跑跑跳跳架.

首頁

尾頁

跳至