時事熱話

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

侯爵府

大家並吾係特別針對印度男人,好似係香港土生土長或星洲既印度人都行為好好,冇乜人投訴。 但係印度既男人真係有好多駭人強姦負面新聞,而呢D新聞係真,但鄰國又無咁多, 好多受害人又受訪問訴苦,有D國家出埋旅遊提示比國民吾好-個女仔去印度,大家女仔害怕係正常,除非傳媒係針對印度。 我相信印度人係本性善良,但國家係發生強姦案後吾理,咁理所當然好多人都走去做,呢個係國家問題, 咁唯有提女仔要自我保護。

公爵府

dyl 發表於 17-9-16 00:15
大家並吾係特別針對印度男人,好似係香港土生土長或星洲既印度人都行為好好,冇乜人投訴。 但係印度既男人 ...

你又知鄰國冇?鄰國係巴基斯坦呀,被強姦嘅女仔有啲俾阿爸或家族男人以榮譽殺人殺死,有啲被判嫁返俾個強姦犯,當然亦有強姦犯被判死刑或宮刑。

同埋你又知人哋國家唔做嘢?你知唔知新總理上場做咗乜嘢?你查咗先話人哋有冇做嘢啦

男爵府

molasses 發表於 17-9-15 21:41
係啊,我著件中國風連身裙,啲女人又望下我。基本上我著乜啲細路都鍾意圍住我咁以呢條片嘅logic, ...

點解印度咁多輪姦案?最慘係細路女都唔放過,強姦案個個國家都會有,但點解d新聞報印度特別多?他們都只針對印度?

公爵府

lokjoan 發表於 17-9-16 00:28
點解印度咁多輪姦案?最慘係細路女都唔放過,強姦案個個國家都會有,但點解d新聞報印度特別多?他們都只針 ...

其實歐洲美國都好多性侵或性虐案,問題係呢啲報導過幾日大家會冇印像,但報導關於印度嘅大家就會記住然後累積。

另外,早前發生中印邊境衝突時,中方有好多抹黑印度嘅報導,甚至“轉述“印度軍方某啲言論,而事實上印軍冇講過嗰啲言論。甚至早前一單印度北方嘅家庭性侵案,係我媽話我知,係我住嗰個地方,我即時睇新聞同問我老公,但新聞冇報我老公亦冇聽聞。如果你有睇過印度電視台就會知,啲新聞由早播到晚,同埋呢啲案唔會missed;而印度人其實都幾八,自己嗰區發生案件而個程度係去到外國都知嘅話,理應自己嗰區晨早八通天。

當然有好多案都係真,好記得新總理一上場,最早做嘅事其中一件係要整頓呢個風氣,佢俾咗個限期啲地方政府,如強姦案數字冇回落,就成個地方政府換閣。而上個月印度審理咗一單十幾年前嘅性侵案,好轟動,主角係勢力超大,為兩個政黨背後泵水嘅大水喉,追隨者有成個香港咁多人,佢當自己係土皇帝再加上前總理政府都怕咗佢,所以一直以嚟佢可以逍遙法外。係新總理有膽色有能力要重新審理呢單,個主角亦都順利入罪。

呢啲你哋喺香港知道咩?

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

新聞實在太多有關印度男強姦案,3歲至80歲都有,超恐怖,有d外國女仔夠膽一個人去真佩服 雖話唔你4所有印度男都是咁,但,相比其他國家真是多 ,訪問印度男,佢哋覺得係女人著得性感所以強姦無問題 佢哋覺得女人拎嚟姦一d問題都無,呢個思維已經好有問題

男爵府

molasses 發表於 17-9-16 00:54
其實歐洲美國都好多性侵或性虐案,問題係呢啲報導過幾日大家會冇印像,但報導關於印度嘅大家就會記住然後 ...

就是因為我們在香港唔知但都有咁多強姦案報導,所以我哋唔知無報的可能有更多,問題只是冰山一角。

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主

一世都唔會去

大宅

lokjoan 發表於 17-9-16 00:28
點解印度咁多輪姦案?最慘係細路女都唔放過,強姦案個個國家都會有,但點解d新聞報印度特別多?他們都只針 ...

我認為傳媒的確係針對印度!
我認為香港媒體喜歡報導印度風化案的原因,係因為這類新聞有強烈回響(有sound),一報,大家紛紛留言鬧全國印度男人鬧人係鬼國要滅族之類,咩惡毒無修養的留言都出曬嚟。我想問點解唔係鬧強姦犯而係鬧曬成個國家嘅?傳媒根本就是對印度霸凌!
香港之前不斷發生父親強姦親女事件,唔通我又可以鬧曬全港爸爸都是禽獸咩?
去年有硏究排出10個最多強姦案的國家,第一位係美國,印度排第四,點解無人講去美國旅行危險呢?
http://www.wonderslist.com/10-countries-highest-rape-crime/
我住在印度,風化案的確是每天都有發生,但印度有13億人口呀,香港傳媒如想要每天報印度風化案也是可以的呀,但是美國強姦案明明比印度多,傳媒又為何不報美國的要報印度的呢?明明就是對印度有偏見!

公爵府

lokjoan 發表於 17-9-16 01:10
就是因為我們在香港唔知但都有咁多強姦案報導,所以我哋唔知無報的可能有更多,問題只是冰山一角。
...

所以你寧頭相信遠喺香港嘅媒介,亦只願相信印度只有,係只有只有只有呢類事 right? 好多因為種種原因踏足過印度嘅人,尤其女仕,所講嘅第一身感受都唔及傳媒選擇性報導俾你哋知嘅具說服力,真係要俾個[服]字你

公爵府

小ice 發表於 17-9-16 01:00
新聞實在太多有關印度男強姦案,3歲至80歲都有,超恐怖,有d外國女仔夠膽一個人去真佩服 雖話唔 ...

有冇覺得有啲斷章取議咗啲呢?如果全印度啲男人如你所講,咁就唔係中東國家先要包到冚啦!但又唔係喎,時下香港興嘅露膊跌膊衫喺印度都風行緊喎,牛仔褲係超級skinny type,傳統衫係露腰裝。呢啲都係喺印度切切實實見到嘅。

男爵府

回覆樓主

條片最尾果兩個男人嘅其中一個,一望完個女士之後即刻摸褲浪位置

公爵府

sasasasa 發表於 17-9-15 18:31
我老公係印度人,我們現居印度,我並非神經病所以才選擇在這個國家生活和終老,而是因為真實的印度根本不是 ...

撐你! 社會現象研究不是靠一條片以偏概全。 可否多分享你在印度的生與遇過的人? 讓我們多了解這個地方。

男爵府

sasasasa 發表於 17-9-15 18:31
我老公係印度人,我們現居印度,我並非神經病所以才選擇在這個國家生活和終老,而是因為真實的印度根本不是 ...

你住係印度,但你敢夜晚一個人著得性感去治安較差既區域嗎?
香港女仔嫁去印度,相信你c6唔係好窮困無廁所個種,家族幾百年前種姓比較高,生活圈子都係教育比較好,住係大城市,咁無問題唔出奇!

男爵府

健將 發表於 17-9-15 18:24
印度女人去中國的話,大把中國人都會有呢種眼神。

也對!中國人會隨便摸金髮小孩,在淺水灣看駐足盯著外藉女士,甚至不問淮就拍人照片。

珍珠宮

WChan 發表於 17-9-15 14:21
總之呢個地方我真係唔敢去

公爵府

~phyllis~ 發表於 17-9-16 07:45
你住係印度,但你敢夜晚一個人著得性感去治安較差既區域嗎?
香港女仔嫁去印度,相信你c6唔係好窮困無廁所個 ...

點解要特別著得性感夜晚出街?呢個配搭喺香港都唔知出過幾多單性侵案啦。好奇怪,隔離post個個鬧陳貝兒著露膊衫去中東係唔尊重人又點又盛,咁印度都係相對保守,但又不斷有人挑機叫人著性感衫?你去過印度未?冇廁所呢點係咪大部分印度住宅嘅現像?如你答未同唔肯定咁我勸你唔好講到咁實牙實齒。而且現今印度唔係高階婆羅門先環境好,你若硬要計,好多商人有錢人係第二階種姓嘅後人。

伯爵府

一個中國女子獨自在街頭,他們當然覚得奇怪,而且露腿對他們來說,更是少見多怪,在香港見到個女仔低胸突點,我地都望兩眼,在美國可能又不會惹來任何目光。而且只係拍印度男人既目光,女人細路點解唔拍?我係印度一處無華人會去的地方,他們見到我都好驚異,好多人都向我上下打量一番,小孩更好熱情走來摸我,覺得我好新奇有趣。

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

樣衰男做咩都令人覺得猥瑣架啦,試下換哂班靚仔拍,視覺效果又唔同哂

可能當地好少女人會咁做,所以覺得奇怪同望佢
請勿打招呼~

伯爵府

melody228 發表於 17-9-16 09:14
樣衰男做咩都令人覺得猥瑣架啦,試下換哂班靚仔拍,視覺效果又唔同哂

可能當地好少女人會咁做,所 ...
係,如果係法國街頭,影成班法國仔,就會話佢地眼神不羁浪漫,加上迷人笑容,殺死人。

首頁

尾頁

跳至