跳至

首頁

尾頁

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 英屬婦女島註BK分站~Part 5

cricri,

Hiya Still very busy? How was the X'mas holiday?
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

大宅

twingirls,
Pandan essence就是馬來西亞綠色汁啦 我簡單d講啦,首先將蛋白和1oz糖打到企身,跟住加¼ tsp cream of tartar再打一陣,然後將蛋黃和3oz糖攪拌,再加2oz coconut milk,2oz corn oil打拌,再加2.5oz Self Raising Flour,½ tsp Baking Powder攪拌,最後將蛋白分兩次加入去粉漿中攪拌,然後焗25分鐘!再有唔明再問啦

Zenia,
我未去harrods,我打算下星期六或日才去,因harrods減到1月27號,明日我打算去watford shopping

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Zenia,

我只係係Boots買左D護膚品set諗住用黎送禮咋!有D半價

Zenia 寫道:
Yo,

咁有無買到咩抵買野呀? 我地原本都想去M & S 架, 不過講

等待驗證會員

Kitchu 寫道:
I'm going back to UK tonight la! See u all in UK.

妳返嚟啦~ 坐穩機呀~~

大宅

Zenia

我買果款car seat冇減呀!另一個色就減£10,好彩!!!我都係覺得迫至換car seat咋,買咗果款1-4yrs冇得向後架,亞女訓著時個頭向前中,濶就濶啦坐得辛苦呢!我都想買hight chair,睇中mothercare果張,又係冇減,又怕細女唔肯坐又大張 都係唸唸先啦.

我去咗m&s,好多冇晒碼,初生就大把貨呀!係woolworths買咗架車仔(fishe-price),自己坐係架車用腳行果種呢!was£39.99,now£19.99好低呀 玩具反斗城都有,不過係綠黃色冇粉紅色,妳得閒去睇吓

我聽日可能去harrods行呀

大宅

11111,
你明日去harrods看看有咩野平野啦 你記得去四樓行喎,因這裡d衫會平d架

等待驗證會員

Yokongi 寫道:
11111,
你明日去harrods看看有咩野平野啦 你記得去四樓行喎,因這裡d衫會平d架

Rita,

咁妳幾時去呀??

大宅

rita

我唔會買衫la,想買鑊&煲,有d咩係值得買架,想買d嘢寄返hk.

大宅

Hello 咁多位

我28号果曰去咗harrods買左我既救命handcream喇 今次大樽左又貴左小小, 原價£13, 依家£6.5, 我買定4枝 根住我2個由HK過黎探我既朋友去左kingston shopping, 嘩超多人, 佢地好奇怪點解咁多人唔駛番工 我就有好多斬獲 crabtree啦, monsoon啦, primark啦, 好耐冇行得咁痛快, 事関我2個friend幫我睇仔

Yat,

你又唔舒服呀? 我諗你唔夠休息時間呀, 你今時唔同枉曰架喇, 要多d休息呀 我同marc哥都打敗仗呀, 我可能前幾曰玩得太累, 有小小感親 不過marc哥仲惨d, 發左2曰燒, 好在只徘徊39c, 不過今曰勁肚瀉, 一曰呵左6,7次,全水 :-( 我hubby 帶左佢去醫院, 由2pm到530pm先番嚟, 仲要係冇藥, 話佢食錯嘢喎 好在佢今晚只再呵1次, 同埋退哂消, 希望佢呵哂d菌聽曰好番哂啦

P + M ma,

果晚傾得好開心, d嘢食又好正, 又要麻煩哂paco爸時時去攞嘢食. thank you 哂! 藍超人食到飯氣'公'心呀, 揸左冇耐要停低飲coffee, 攪到成11pm先番到屋企

薏媽,

又話約我响bk見

20,

Boey 好番未?

Louise,

BB可能响1月1曰出世呀, 好緊張呀

Rita,

嘩,你好叻呀,識整咁多嘢食 唔知我幾時有口福食你d嘢呢

Tiff,

你番黎嗱,幾時落lon等我地搞下gathering先

等待驗證會員

何媽媽 寫道:
Hello 咁多位

我28号果曰去咗harrods買左我既救命handcream喇 今次大樽左又貴左小小, 原價£13, 依家£6.5, 我買定4枝 根住我2個由HK過黎探我既朋友去左kingston shopping, 嘩超多人, 佢地好奇怪點解咁多人唔駛番工 我就有好多斬獲 crabtree啦, monsoon啦, primark啦, 好耐冇行得咁痛快, 事関我2個friend幫我睇仔

Louise,

BB可能响1月1曰出世呀, 好緊張呀

何媽媽,

好正喎有2個friend幫妳睇仔等妳可以風狂購物 係呀 :lol: 我都好緊張又興奮

大宅

何媽媽

妳買果隻handcream好用嗎?咩牌子?係幾樓架?我聽日可能會去harrods呀!我就用緊JURLIQUE hand cream,覺得好好用,不過貴d囉

大宅

何媽媽

妳買果隻handcream好用嗎?咩牌子?係幾樓架?我聽日可能會去harrods呀!我就用緊JURLIQUE hand cream,覺得好好用,不過貴d囉

大宅

唔記得問咁多位, 知唔知邊間d sofa 抵d呢? DFS / Land of leather / Mfi

仲有仲有, 請問白粥 and 蕃薯係止呵 or 滑腸呢 我今曰餵咗marc食蕃薯, 諗住係止瀉, 但食到一半時又好似記得去唔到poopoo食蕃薯喎, 所以唔敢再比佢食 有冇mami知呢?

等待驗證會員

何媽媽 寫道:
唔記得問咁多位, 知唔知邊間d sofa 抵d呢? DFS / Land of leather / Mfi

仲有仲有, 請問白粥 and 蕃薯係止呵 or 滑腸呢 我今曰餵咗marc食蕃薯, 諗住係止瀉, 但食到一半時又好似記得去唔到poopoo食蕃薯喎, 所以唔敢再比佢食 有冇mami知呢?

我只知食白麵包或白麵包TOAST係止瀉..............但妳唔係應該比 Marc 哥屙晒啲 Virus 出嚟嘅咩..............

大宅

何媽媽

肚呵係咪煮d清淡食物,清吓腸胃,清晒就ok la,千其唔好有肥膩嘢比亞仔食呀!

大宅

11111,

我之前都係用開Jurlique架, 不過响UK我唔掂呀, 我隻手又痕又爆哂,一濕水痛到飛起. 之前响boots配左隻cream for 煮婦手, 搽左都冇呢隻handcream 咁work. 我前2曰隻手都爆哂, 連我d friend見到都話好爛, 我搽左2曰handcream, 已好左7成 不過可能因人而異, 因為隻cream 搽上手唔係好潤, 冇Julique咁润, 若果你对手冇爆, 可能feel唔到.

Anyway, 差d唔記得話你知佢叫 ' Barielle ' professional protective hand cream, 係白色底有隻騎師logo, 响入門口果層, 你問下人買handcream 响邊就得, Barielle 冇特別counter, 响旁邊中間倒...或者你問下人啦 :lol: 仲有佢既hand mask 麻麻地咋, foot mask 就ok啦!

大宅

11111, louise,

唔該哂

我想佢快d止呵嘛...因為我聽曰約左朋友飲茶

Louise,

乜你唔係見咗紅咩? 點解仲可以咁他條online

大宅

何媽媽

妳買果日仲有冇貨呀?

大宅

何媽媽,
我唔記得隻handcream個名叫咩呀 你在harrods買唔到其它野啦! marc肚瀉咁慘呀,個醫生無比d沖劑佢飲咩,ginny肚瀉時去睇醫生,醫生會比d沖劑佢飲架,因可以補充番體力的!
下次搞gathering時我整比你食啦

twingirls,
我下個星期六或日才去harrods喎,唔知到時你d handcream還有沒有貨呢!

11111,
你有無去過costco呀,這間有套煲好靚好平架,好似£80左右,我大伯買左,佢老婆話好好用喎,不過costco要會員card才可以入去架!harrods你可以買pvc袋做手信啦!

等待驗證會員

何媽媽 寫道:
11111, louise,

唔該哂

我想佢快d止呵嘛...因為我聽曰約左朋友飲茶

Louise,

乜你唔係見咗紅咩? 點解仲可以咁他條online

何媽媽,

OIC~~

係呀,27、28 號呢兩日都有一次見紅( 鼻涕咁嘅嘢帶血),跟住今日又係鼻涕咁嘅嘢帶少少血,但小B 琴晚開始 move 多咗囉...............同埋好似經期痛咁又多咗,但唔係規律咁痛......................

首頁

尾頁

跳至