嬰兒用品

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由+Jasmine1+於+13-12-27+發表總

原帖由 vickymok717 於 13-12-27 發表
Yes
慳得多唔多呀? 其實D隔尿墊係咪薄好多? 幾$點賣㗎呢?

大宅

回覆:Jasmine1 的帖子

首先開熱水沖沖,落皂浸一浸就得

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+vickymok717+於+13-12-27+發

原帖由 Jasmine1 於 13-12-27 發表
慳得多唔多呀? 其實D隔尿墊係咪薄好多? 幾$點賣㗎呢?
我又無正式計過慳幾多,我好少用隔尿塾,因為媽咪會定時同BB去大大,所以少用

每日望住佢哋就充滿力量啦!

子爵府

引用:Quote:原帖由+Jasmine1+於+13-12-27+發表慳

原帖由 vickymok717 於 13-12-28 發表
我又無正式計過慳幾多,我好少用隔尿塾,因為媽咪會定時同BB去大大,所以少用

...
咁勁嘅! 但係初生嬰兒好難控制個喎。

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+Jasmine1+於+13-12-27+發表咩

原帖由 Bubblegumbb 於 13-12-27 發表
google motherease diaper and motherease diaper cover
睇左motherease, 好似一塊搞掂?

大宅

引用:尿布D便便污漬點清洗先最乾淨呢?

原帖由 babyrepublic 於 13-12-28 發表
尿布D便便污漬點清洗先最乾淨呢?
我會用熱水沖沖,再用洗衣液搓搓,再放洗衣機

複式洋房

請問有無媽媽用過FuzziBunz或者Coolababy呀?我上網過F既設計有d似motherease~價錢都好似差唔多~而cool就平好多,d人用過話質素同F好接近,好抵用~

大宅

引用:請問有無媽媽用過FuzziBunz或者Coolababy呀

原帖由 mickeycheung106 於 14-01-02 發表
請問有無媽媽用過FuzziBunz或者Coolababy呀?我上網過F既設計有d似motherease~價錢都好似差唔多~而cool就平 ...
FuzziBunz香港見唔到有得買
我買過一條coolababy,但好大條,脾位好鬆。
估計重磅啲先著到。

(我b未出世,買咗CB,打算甩咗臍帶就用。
coolababy較到最細同CB中大碼咁大。)

複式洋房

回覆 Waiwaiping 的帖子

FuzziBunz係THREE SIXTY有得賣~請問CB係咩牌子?邊度買?

複式洋房

有.我係加拿大訂回來.好好用.哥哥用完以家傳比細佬用.

大宅

引用:回覆+Waiwaiping+的帖子FuzziBunz係THREE+S

原帖由 mickeycheung106 於 14-01-02 發表

FuzziBunz係THREE SIXTY有得賣~請問CB係咩牌子?邊度買?
Charlie Banana. Three Sixty好似都有
我喺官網買的。

好似fuzzibunz比nb會fit啲

大宅

我係淘寶買........
啪鈕褲仔+尿布+隔尿紙
訓覺+出街先用尿片
平好多呀
一個月都用唔到一包片

複式洋房

咁我知邊隻,我係MOTHERCARE都睇過~不過我唔LIKE佢裡面果層唔可以成塊拆出黎洗~我宜家最後買左GROVIA~我見D質地都幾好~買左8條~之前又買左12條MIDES~我諗應該夠用啦~

大宅

mickeycheung106 發表於 14-1-8 13:38

咁我知邊隻,我係MOTHERCARE都睇過~不過我唔LIKE佢裡面果層唔可以成塊拆出黎洗~我 ...
我之前都諗過買grovia,,不過佢既one-size好大條
我打算甩左臍帶 / 滿月就開始用
怕個b髀仔細唔岩著

如果之前搵到,,我會揀fuzzibunz,,因為最細條

大宅

引用:我有用開,裡面包棉層同棉既隔尿墊,前幾日

原帖由 hazetcc 於 13-12-16 發表
我有用開,裡面包棉層同棉既隔尿墊
,前幾日aeon見到做特價介紹左比朋友
我都買左依款.. 想問係咪要加隔尿墊?

大宅

回覆:Arsaarsa 的帖子

係呀,如你想同布既隔尿墊,我自己用果隻難買d,可用舊式既尿布剪開都得,好方便,隔尿墊可用紙

大宅

引用:Quote:原帖由+hazetcc+於+13-12-16+發表我

原帖由 Arsaarsa 於 14-01-08 發表
我都買左依款.. 想問係咪要加隔尿墊?
係呀,如你想同布既隔尿墊,我自己用果隻難買d,可用舊式既尿布剪開都得,好方便,隔尿墊可用紙

禁止訪問

引用:請問有無媽媽用過FuzziBunz或者Coolababy呀

大宅

回覆:請問有無媽媽幫BB用緊尿布

其實尿布褲同尿布有咩分別,會唔會尿布褲方便d?唔使成日包香包去?

首頁
12345...8

尾頁

跳至