嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+ivynguk+於+11-10-10+發表佢

原帖由 songsongyeah 於 11-10-10 發表
我陪月叫我想食就生前7/8日食,佢話滑胎架,我唔係順產,唔食都冇所謂,所以你就算食,都下星期先啦

...
我尋晚臨瞓前開始飲咗一碗,半夜就要去開大,可能我太毒啦!

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+ivynguk+於+11-10-10+發表鬼

原帖由 songsongyeah 於 11-10-10 發表
咁99知你孖個時咪好開心囉?
99潮州加62客家人,開心到佢地飛起,之前未有糖尿時,我99日燙夜燙老火湯,燕窩、海參、花膠,lunch送嚟我公司,講明係比對孫食,哈哈

侯爵府

引用:Quote:原帖由+songsongyeah+於+11-10-10+發

原帖由 ivynguk 於 11-10-10 發表
我尋晚臨瞓前開始飲咗一碗,半夜就要去開大,可能我太毒啦!
咁勁?不過真係唔好飲住啦,信下陪月冇壞,孖b係你到住多幾日會健康d嘛

侯爵府

引用:Quote:原帖由+songsongyeah+於+11-10-10+發

99潮州加62客家人,開心到佢地飛起,之前未有糖尿時,我99日燙夜燙老火湯,燕窩、海參、花膠,lunch送嚟我 ...
佢都好坦白,卡卡,冇記錯你係孖仔?有仔一定更開心。其實我一直以黎冇覺得我6299好開心過,不過都有持助我地,坐月既野,佢買晒比我,遲下都會買架7人車比我地,但從來都冇表現到好開心,我媽就由知有左一刻開心到宜家

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+ivynguk+於+11-10-10+發表99

佢都好坦白,卡卡,冇記錯你係孖仔?有仔一定更開心。其實我一直以黎冇覺得我6299好開心過,不過都有持助我 ...
佢地兩老開心可能無對你地講啫,我62都無講咩,但成日都同姑拉講話發夢時,見到我地孖囝!

嘩!你99果邉請多個工人,仲每日比你帶過去幫你睇住兩個b加工人,已經係fully support你倆! 仲送架新車比你地,簡直無得頂! 我都想搵個信得過的人,產假後幫我睇下!

男爵府

songsongyeah 發表於 11-10-10 17:56
你都係做bank?我都係,不過我做backup野,唔係frontend,唔駛對客

做 bank 真係好 .. 五天工作 ... 人工高 ... 供樓平息 ...... 新年唱新銀紙唔洗排 ....

男爵府

ivynguk 發表於 11-10-10 19:21
鬼叫我係高o咩,老公又係九代單傳,我99早幾年驚我唔生,己經比咗一手和黃,叫我快d生個b,出定$叫我去私家 ...

仲有幾日就三章 .. 唔知仲算唔算後生 ...... 不過我老公大我成十年 ...

男爵府

ivynguk 發表於 11-10-10 20:08
99潮州加62客家人,開心到佢地飛起,之前未有糖尿時,我99日燙夜燙老火湯,燕窩、海參、花膠,lunch送嚟我 ...

你就好啦,我乜都冇 ...

男爵府

songsongyeah 發表於 11-10-10 20:56
佢都好坦白,卡卡,冇記錯你係孖仔?有仔一定更開心。其實我一直以黎冇覺得我6299好開心過,不過都有持助我 ...

嘩!羨慕死人啦 ... 我坐月冇講過幫手 .. 薑醋都叫我自己搞掂 ..
陪月都係迫於無奈請 .. 因我 2 邊 4 老都唔肯幫手 ...
唔好話 7 人車 .. 坐月用品, 補身野都係自己比 ..

就算係 BB 野 .... 好似 BB 車, BB 床, 衫仔, 奶樽, 玩具等等都係靠自己 ..
不過好彩有好多 BK 媽咪送出 or 平讓比我 ..
所以唔好話係煲野/買野比我 .. 根本連 BBs 都冇份 .. (我爸媽生活上就緊 d 的, 但 69, 99 有的)

更好彩係我陪月都知我困難主動收我平 d ..
仲話幫到我幾耐就幾耐 .. 因後尾我得知佢都有上 BK 睇野, 睇到我 d post ..

孖都有孖好, 我唔算太大年紀可以捱下, 繼續日日坐 MTR 再轉小巴返工都 OK ..
如果分 2 次生仲慘, 連產檢都要自己個個月比錢出去私家睇 ..
Oscar, 結構分分鐘都唔包 .. 孖 b 唔同, 乜都包, 最耐隔 4 星期都見一次 ..
亦好彩我岩岩上年轉左入醫院做, 雖然人工唔高, 但起碼次次睇醫生都唔洗收錢 ..
就算我有事, 入過 4 次急症都唔洗錢 .. 所以都算不幸之中的大幸 ..

大宅

陪月勳章

引用:Quote:ivynguk+發表於+11-10-10+19:21+鬼叫

原帖由 mingx25 於 11-10-10 發表
仲有幾日就三章 .. 唔知仲算唔算後生 ...... 不過我老公大我成十年 ...
未過35歲都未比人介定為高o,生完都快d 復原!仲可以之後再追多個女!

男爵府

ivynguk 發表於 11-10-10 22:35
未過35歲都未比人介定為高o,生完都快d 復原!仲可以之後再追多個女!

...

我夠想追個女啦 .. 如果一野龍鳯就好啦, 可惜政府三個醫生 check 完都話係孖仔 ..
再追要有錢養先得 .. 過多幾年睇下會唔會轉份工 or 加人工先再講 ....
我老公話 2 個乜都夠, 佢初頭話諗住生一個添 .. 好彩黎對孖 .. 唔係一個實悶死我 ...

大宅

陪月勳章

引用:Quote:songsongyeah+發表於+11-10-10+20:56

嘩!羨慕死人啦 ... 我坐月冇講過幫手 .. 薑醋都叫我自己搞掂 ..
陪月都係迫於無奈請 .. 因我 2 邊 4 老都 ...
我都係唔知醜好早週圍同d朋友講,因我陀孖,有咩亞b嘢都要留比我,所以save好多$$!

你煲薑醋可叫陪月幫手!

男爵府

ivynguk 發表於 11-10-10 22:44
我都係唔知醜好早週圍同d朋友講,因我陀孖,有咩亞b嘢都要留比我,所以save好多$$!

你煲薑醋可叫陪月幫手 ...

我 6w 已經講左比同事知了, 一夠 12w 係 facebook 公開, 真係勁唔知醜講到明自己失晒預算, 負擔大 .. 有野留返比我 ...
亦好好彩有上到黎, 有時係孖仔孖女 or 二手市煬呢 2 度有好多人都會送 / 平讓特登留比我地呢 d 孖 B 媽的 .. 真係幫到我唔少 .. 下下乜都買全新 .. 我諗都要好幾萬 .....

薑醋廢事麻煩陪月嘛, 而且我自己其實唔多食的 .. 只係派比同事, 朋友, 親戚 .. 同老公計過, 買八珍算 .. 煩少 d .. 都係一次唧, 唔會話孖 b 就派 2 份架嘛 ..

大宅

陪月勳章

引用:+本帖最後由+mingx25+於+11-10-10+22:51+編

我果d床仔、網床、捕奶器、衫仔和鞋仔(夠穿到2歲)、、、全部都係朋友二/三手留的!

侯爵府

佢地兩老開心可能無對你地講啫,我62都無講咩,但成日都同姑拉講話發夢時,見到我地孖囝!

嘩!你99果邉請 ...
你99咁鐘意都唔過你屋企睇住咩?佢咪當見多d對b囉

侯爵府

引用:Quote:songsongyeah+發表於+11-10-10+17:56

做 bank 真係好 .. 五天工作 ... 人工高 ... 供樓平息 ...... 新年唱新銀紙唔洗排 .... ...
供樓唔平架,宜家街息平d。人工正常,成日覺得可以再好d

侯爵府

引用:Quote:ivynguk+發表於+11-10-10+19:21+鬼叫

更係後生啦,我32喇!

侯爵府

引用:Quote:songsongyeah+發表於+11-10-10+20:56

陪月都係迫於無奈請 .. 因我 2 邊 4 老都 ...
係醫院做都好好呀,公務員,你可以轉去二等/頭等房呀,應該舒服好多。所有bb野都係自己買,6299個邊既野都係我買晒,不過坐月食既野就佢地買左比我,有一個工人都係佢地請。我媽都緊,佢就久不久執少少藥材比我囉,同個個星期都煲野我飲囉。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mingx25+於+11-10-10+發表嘩

你煲薑醋可叫陪月幫手 ...
我都有同朋友講,不過只係得衫,大件野,佢地都仲用緊。不過我有唔知醜叫人送比我,嘻嘻。
薑醋我都係叫陪月上門煲咋,我都係兩邊屋企都唔煲,媽話手痛,99叫我揾陪月搞

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+ivynguk+於+11-10-10+發表佢

你99咁鐘意都唔過你屋企睇住咩?佢咪當見多d對b囉
我99長期服用安眠葯的,因年青時做工廠management太過負責任,成日都瞓唔到,但唔識保養自己,一食精神藥(開心藥)就食咗廿幾年,所以不能再面對壓力!佢會嚟探我地和玩b,但就唔會答應湊囉!

上次我請個工人返嚟,佢堅持要佢早些到八月,咁樣佢就可以叫佢日日過佢度,幫我教下和睇下佢,點知到港後,話帶印印過去比佢教,佢話佢會無自由,叫我自己攪掂佢,比佢老點咗,今後我盡可能自己做到的,我都會自己攪算!

首頁

尾頁

跳至