嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 【玩物喪志】之 -- 「玉」

小米米 寫道:
我尋日睇o個隻丁屎知足---一隻係羊脂白玉,真係手指尾頭大小小,盛惠$300大洋,重無折,個樣無網上o個d咁靚
$25??????差得好遠 我想size一樣

母親大人答覆: 長6分 闊5分 左右啦. 鑲埋30元正.

十倍$$$

大宅

Hi mau,

I am fine. What about you. I found this topic very interested and had visited Taobao fall in love with 2 items but not sure if the seller would send me the goods after I have paid them.

I am very interested in "Gee Juk" too. Where did your mom get hers.
已代刪除

大宅

CarChu,
幾好喇, 仲有工番!
第一次見阿'知足'真係印象難忘. 係灣仔搵過話'無'我都放棄. 今日媽媽往找玉鐲仔, 見到CALL我就即買. 媽佢在長沙灣發祥街 OR 長發街一小店買.
你又試下係附近一些老店舖/街邊檔口煲下無米粥, 或者又帶來意外之足!

大宅

各位 ,呵呵呵呵,我好「知足」,係網上睇下就夠喇,唔買 ......

大宅

upup sin

大宅

Dau 寫道:
upup sin

真係要搵D野 up 下先 .....

大宅

haohao,
因為就夠30日,唔想冇左呢個topic,所以up一up :mrgreen:

等我又再貼先

my豬足 :mrgreen:

巧靚

大宅

請問玉器市場在那裡及怎樣去? 請指教

大宅

永謙媽咪 寫道:

好似0係廟街油麻地圖書館對面,唔知係唔係呢!?

男爵府

haohao 寫道:
[quote]
永謙媽咪 寫道:

好似0係廟街油麻地圖書館對面,唔知係唔係呢!? [/quote]
bingo :mrgreen:

大宅

請問各位有冇識得玉器市場內邊D檔口比較可靠,因為我喜歡玉器但又唔識辨別真偽。

大宅

我都想知,因我想買個吊嘴給我個仔
讀書只係人生一部份,
孩子有良好心理質數, 才可勇往直前。

大宅

大家仲有冇買玉呀?

洋房

好想買,心大心細,平就執番一兩件。

但自從有個檔主話︰無良商家為左提高價錢,用了山埃浸玉令玉色靚D。

有無人聽聞過,如何處置呢?一掉了之?
I love my family 我的小天使,為妳,媽媽會努力工作

複式洋房

我都好鍾意玉器
有一次想買嬰兒玉鐲做滿月禮物,有朋友介紹我去銅鑼灣地帶旁邊的店舖買玉,我覺得價錢mark 得好貴,不過, 玉的質素不俗,保證正貨,很多自由行來買玉
不過,太貴我無買
另外,跑馬地都有一間,玉鐲非常好,不妨去望望 ( 在獸醫 旁的小店 )

複式洋房

我好喜歡玉, 因為喜歡佢係獨一無二, 就好似我個仔.

無論你塊玉, 顏色比我的綠, 價錢比較貴, 但我只喜歡我塊玉, 是無價寶, 不能轉讓.

(up 完)
我戴了玉鐲很多年, 我較欣賞玉鐲 or 玉粒, 即冇彫克&鑲嵌. 我隻玉鐲唔係好綠, 不過真係好鍾意.
我上次隻玉鐲broken後, 約了我同學的哥哥陪我到玉器市場買, 他以前是做開玉的, 即在塊石上開刀.
佢話想玉月戴月靚, 就要choose D有根的, 但係不會戴到成隻綠晒.

我以經有很多朋友受我影響, 戴玉鐲.

首頁

尾頁

跳至