夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

今晚終於比我係c6個電話搵到佢同小三既對話,原來我一直以為無whatsapp,無來電紀錄即係無聯絡啦。原來佢地用wechat...個小三仲好温韾提示c6報税記住填living apart. 其實去到呢個地步我係應該負番d責任,就係因為太信任我c6覺得佢唔會偷食。仲有2013年睇相佬同我c6講(c6同我都在場),小心有個女人痴埋黎,不過你唔理佢就得。我真係好信我老公,佢係我心目中,好緊張個囡,放工返屋企,放假陪我地。冇諗過佢會同個女同事(細佢十幾年仲要有男朋友)行埋一齊。其實2013年8月我已經發現,嗰次係心血來潮,突然醒起睇相佬d說話,再加上c6成曰話突發要開ot.....結果原來他們趁我唔係香港(工作關係,我經常要返内地開會)佢地會見面,仲要係工司内某地方休會。内容包括個小三話趁我唔係香港先見耐d, 有次我仲趁佢地休會時,我拖埋個女去扮搵佢食飯專登破壞佢地好事。仲打埋比小三話我讓我c6比佢,其實嗰次c6有tum返我,同我解釋佢地無野,我又真係信!直至今年,c6轉左工,有一曰同佢嘈左埸大交。之後佢就搬返呀99到,佢既原因係為左事業,佢想靜d, 仲叫我簽紙離婚(我唔肯),到……現在都有個半月。今晚我走左上99到趁c6訓左覺開佢電話,終於搵到我要搵既答案……個小三真係幾好,識得提示我老公報税要填living apart, 病左記住要食藥同早d訓,揸車千其唔好訓著,相反我真係好慚愧,我只會叫佢病左带口罩食藥,唔好感染呀囡,唔好曰日揸車,搭巴士平d,慳反d.
我終於明白點解c6夜晚放工後whatsapp冇再online, 夜晚唔聽電話,出街唔肯比我拖,仲fing開我。c6宜家會車小三返工放工,返我屋企見呀囡同食飯都要車左小三先,其實見佢地愛得咁辛苦,我都係時候要醒覺了!不過個心真係好痛好痛!

大宅

回覆:iml 的帖子

既然佢開到口離婚,你留亦無意思..你亦唔需要自責..沒有一個原因/籍口婚姻可以容纳第三者, 有小三就一定係佢錯 樓主係時候諗係離婚後生活安排..振作...加油

rachel_ching  X2  發表於 14-8-2 22:39

大宅

回覆:我要醒覺

其實婚姻有問題真係雙方都有責任

tsangling  agree  發表於 14-9-5 12:06

男爵府

引用:今晚終於比我係c6個電話搵到佢同小三既對話

原帖由 iml 於 14-08-01 發表
今晚終於比我係c6個電話搵到佢同小三既對話,原來我一直以為無whatsapp,無來電紀錄即係無聯絡啦。原來佢地 ...
睇嚟佢地都隱定,否則唔會玩要同你離婚

男爵府

如果經濟,湊女各方面搞得掂既話,放手啦。勉強無幸福,雖然心痛。宜家d後生女好進取,新鮮姐,你曾經都係好關心佢架,不過宜家生咗個女,分散咗注意力,突然間有個後生女對佢咁好,又年輕又體貼,埋覺得真愛咯。以後埋一樣係循環,若然好彩佢地結到婚既話,俾所謂愛情沖昏咗頭腦,要唔要,都罷啦。加油!
做人,5好難为自己

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

iml 發表於 14-8-1 03:11
今晚終於比我係c6個電話搵到佢同小三既對話,原來我一直以為無whatsapp,無來電紀錄即係無聯絡啦。原來佢地 ...
你C6在公司幽會,好嘔心呀。如果離婚記住告佢通姦!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

既然佢都覺得佢搵到佢真愛,咁你都5好放棄自己,都繼續你ge人生

公爵府

其實佢哋而家因為偷偷模模覺得“難得”,而且仲係拍緊拖,所以個男嘅特別細心照顧周到,女嘅梗係溫柔對待啦,到佢哋拍得耐又或者結左婚之後就冇咁好“戲”了!

樓主别太傷心,他們都不是好人,你覺得應該放手就由得佢哋吧!

你和囡囡應得有更輕鬆快樂的生活,祝福你!!

伯爵府

聽得出,睇得出,我也感到心痛,佢選擇出軌嗰一刻就已放棄呢個家

rachel_ching  Sigh  發表於 14-8-2 22:41

大宅

唉...

複式洋房

引用:其實佢哋而家因為偷偷模模覺得“難得”,而

原帖由 ARabbit 於 14-08-01 發表
其實佢哋而家因為偷偷模模覺得“難得”,而且仲係拍緊拖,所以個男嘅特別細心照顧周到,女嘅梗係溫柔對待啦 ...
感謝你的祝福!其實我c6話為左工作要係99到訓,坦白講,我真係有一絲希望。但係c6係呢個半月既行為係真係好難唔相信佢有另一個女人。所以我想盡千方百計都想揾到答案,結果……。我知佢瞞我都係想保護個小三,因為佢知我會搵個小三。但係宜家知道左我又唔會咁做,因為我唔想c6覺得個小三可憐。所以你講得好啱

禁止訪問

複式洋房

回覆:iml 的帖子

我c6可以講係我第一個男朋友,拍拖4年,結左婚快11年。佢一識我就要我轉電話号碼,因為唔想我同所有男性聯絡,我呢十幾年真係無聯絡過男性朋友,估唔到一個我依賴左十幾年既人卻因為一個女人卻離我而去。尋晚半夜兩點返到自己屋企,到今早都冇訓過,啱啱終於攞左張紙寫左封離婚條件協議

複式洋房

回覆:雲海 的帖子

我有放下晒所有女人既尊嚴去嘗試修補關係,但係佢唔肯比機會我。佢面前只有一條路,就係離婚。我有什麼還可以做嗎?昔日緊張女兒既佢,如今都180度轉變,我有什麼還可以做嗎?

禁止訪問

大宅

引用:我有放下晒所有女人既尊嚴去嘗試修補關係,

我有放下晒所有女人既尊嚴去嘗試修補關係,但係佢唔肯比機會我。佢面前只有一條路,就係離婚。我有什麼還可 ...
jm,唔好理果個人講野啦

好多野一隻手拍唔響,即使樓主有問題,難道佢c6同小三無問題嗎? 某人又將自己理論帶出來。

你起碼知道下一步點做啦,比心機照顧小朋友,要小心身體!. 加油。

pochario    發表於 14-8-1 13:02

翡翠宮

一段關係出左問題, 一定雙方都有責任
要清高地先結束後再開始; 90%既人都做唔到
如果係我, 既然相愛過, 亦無謂難為雙方, 好黎好去算吧啦
(當然錢銀都係要搞妥; 佢要追求愛情都要負責個女既生活)

你一定係呢個經歷度學到好多野; 下次你只會做得更好.

侯爵府

引用:我有放下晒所有女人既尊嚴去嘗試修補關係,

我有放下晒所有女人既尊嚴去嘗試修補關係,但係佢唔肯比機會我。佢面前只有一條路,就係離婚。我有什麼還可 ...
佢緊張個女,唔代表佢緊張你啊。
你一定要知你地之間個問題系邊。系咪無左呢個小三,你地既關係就會好翻?呢一刻,你想修補,但佢仲想唔想?
努力過,就算唔得,你都問心無愧啦。加油。

tssy  Agree  發表於 14-8-3 01:17
rachel_ching  X2  發表於 14-8-2 22:53

瑪瑙宮

有 d 野您比唔到佢佢就外求, 又比佢求到, 咁放佢走囉.

其實我有時覺得, 如果有個人係對佢好服侍週到比我百倍, 咁我都會覺得佢係應該走.

以後您都可以活得精彩, 唔使灰, 加油!

rachel_ching  X2  發表於 14-8-2 22:55

大宅

唔好怪責自己太多,根本角色唔同!你係太太,佢係"女友"點會幫佢慳$,做人老婆唔多唔少係會囉嗦左嘅!果d窩心對白,相信你地未結婚前都有出現過。
如果你都覺自己有錯,不如全力挽救一次,起碼叫試過。你由得佢分開住,只會越行越遠。加油呀

rachel_ching  Agree  發表於 14-8-2 22:55
西檸  agreed  發表於 14-8-2 07:27

首頁
12345...7

尾頁

跳至