自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無JM有類似經驗,可否分享一下,排咗政府等到明年先有得見醫生。急切想問問大家有無醫生介紹,同費用,或者係政府排咗幾耐先有得做? ths各位

水晶宮

好媽媽勳章

引用:有無JM有類似經驗,可否分享一下,排咗政府

原帖由 卡樂CHRIS 於 14-08-21 發表
有無JM有類似經驗,可否分享一下,排咗政府等到明年先有得見醫生。急切想問問大家有無醫生介紹,同費用,或 ...
我仔果時都有排,唔記得幾耐,之後佢成日痛,所以去左私家做。一出世就買左保險,claim 足仲有多。

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

伯爵府

引用:有無JM有類似經驗,可否分享一下,排咗政府

有無JM有類似經驗,可否分享一下,排咗政府等到明年先有得見醫生。急切想問問大家有無醫生介紹,同費用,或 ...
我個仔之前都有,不過就未到小腸氣咁嚴重,只係袋袋有水long,排左幾個月就做,响政府醫院做,要開刀全身麻醉,同日個病房有6位小朋友要做類似既手術,我仔做第三個,即日可以出院,之後仲會反去覆診睇下小朋友既情況,我小朋友都係一出世就有買保險,但我最後都決定响政府醫院做!因為政府醫院既兒科其實好好!

大宅

回覆:patpat234 的帖子

我就係無買保險先頭痛,不過我問過一間佢話小腸氣無得保

大宅

回覆:carrie_1102 的帖子

今日去排期排到15年先有得見醫生,又無買保險,我等下跟住黎呢8個工作日有無信通知可提早,如果無就搵私家做。我想問下妳小朋友當時恢復得快唔快,術後有無好痛扭計同住咗幾晚

男爵府

引用:我就係無買保險先頭痛,不過我問過一間佢話

我就係無買保險先頭痛,不過我問過一間佢話小腸氣無得保
幼兒小腸氣大多數係先天,我仔都一出世就買保險,但我都係政府做。佢5-6個月大時發現,由見醫生到做手術大約7-8個月,我記得做手術時14個月大。

家加2歲幾,一路有返政府醫院覆診,大約隔8-9個月1次。

伯爵府

引用:今日去排期排到15年先有得見醫生,又無買保

今日去排期排到15年先有得見醫生,又無買保險,我等下跟住黎呢8個工作日有無信通知可提早,如果無就搵私家 ...
同房小朋友即日可以走,初期有d痛,頭幾日佢都無曬心機,之後可能唔太痛就回復原狀啦!如果你小朋友唔係太嚴重,我都建議你响政府做!

子爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

今日去排期排到15年先有得見醫生,又無買保險,我等下跟住黎呢8個工作日有無信通知可提早,如果無就搵私家 ...
做完手術住一晚院就出得院,第二日行得走得,行路會有少少痛

大宅

引用:Quote:原帖由 卡樂CHRIS 於 14-08-21 發表

原帖由 cvpigpig 於 14-08-21 發表
幼兒小腸氣大多數係先天,我仔都一出世就買保險,但我都係政府做。佢5-6個月大時發現,由見醫生到做手術大 ...
呢啲係咪有可能復發架?

大宅

引用:Quote:原帖由 卡樂CHRIS 於 14-08-21 發表

原帖由 carrie_1102 於 14-08-21 發表
同房小朋友即日可以走,初期有d痛,頭幾日佢都無曬心機,之後可能唔太痛就回復原狀啦!如果你小朋友唔係太 ...
微創or開刀?

大宅

原帖由 cici_19900606 於 14-08-21 發表
做完手術住一晚院就出得院,第二日行得走得,行路會有少少痛
係咪做微創?

水晶宮

好媽媽勳章

佢3歲時做手術,頭兩日有dd痛,但係病房有車仔玩,佢又可以照玩,係坐低起身時有d拉住痛,但好快無事。

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

引用:Quote:原帖由 cvpigpig 於 14-08-21 發表幼

呢啲係咪有可能復發架?
醫生係咁講,你小朋友邊個位?幾多歲?

子爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由 cici_19900606 於 14-08-21

係咪做微創?
晤係微創,有疤痕嘅手術,係我嘅個人經驗,不過個陣我5歲左右,係19年前嘅事

大宅

原帖由 patpat234 於 14-08-21 發表
佢3歲時做手術,頭兩日有dd痛,但係病房有車仔玩,佢又可以照玩,係坐低起身時有d拉住痛,但好快無事。

...
大概住院住咗幾日啊?好怕等唔到提早嘅信,如期的話真係有排等

大宅

醫生係咁講,你小朋友邊個位?幾多歲?
丁丁上面個三角位呢係脹d,明顯係右邊,摸上去比左邊硬,20個月

大宅

幼兒小腸氣大多數係先天,我仔都一出世就買保險,但我都係政府做。佢5-6個月大時發現,由見醫生到做手術大 ...
我仔都差唔多咁 case,3個月大發現,排到15個月大做手術,做完覆診左一次,到而家就嚟6歲都冇乜問題,都係政府醫院做

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:幼兒小腸氣一問

我仔10月時發現,即刻睇醫生
好在有保險,第二日已入浸會做手術
醫生話切出嚟果d腸有發炎
亞仔住左3日

大宅

回覆:幼兒小腸氣一問

我個仔兩歲幾發現有小腸氣,係政府做咗手術,當曰入院,中午做,下午出院,行得走得又玩得,可以講政府得傳統手術,唔會有微創的,我排咗兩個月就有位,本身發現嗰陣,醫院安排三日後做,不過我個仔半個月內有發燒同感冒做唔到手術,兩個月後就有位啦!

大宅

我個仔係政府排左一年,下個月見醫生,,想問下如要做手術,是否要再約時間,,還是當曰做手術??

首頁

尾頁

跳至