在職全職

跳至

首頁
12345...14

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我有兩個小朋友,一個今年6月14歲,一個依家九個月大,我每日都會帶埋BB返鋪頭,你哋呢?

男爵府

好羡慕你呀...30歲就有 2 個孩子,
我 78 年ge...but 未有孩子ar.......

大宅

I had a 3 years old boy and becoming a newborn bady on July!
:-D

子爵府

我大女94年6月18日出世,
細仔07年7月18日出世,
我自己77年7月11日出世,
所以我哋生日都好近!

大宅

夏天玩到顛 熱血勳章

我都係77媽呀!我仔仔 上年 10月出世!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係77年媽媽 ,囝囝05年11月出世,2歲幾lu.

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 honeybear0207 於 08-5-1 10:57 發表
我有兩個小朋友,一個今年6月14歲,一個依家九個月大,我每日都會帶埋BB返鋪頭,你哋呢?

我都係77年既媽咪, 你有個14歲既小朋友喇! 我都係剛剛生左個囡囡咋, 係呢77年既你會生幾多個小朋友呢? 我心大心細唔知好唔好生多個!

大宅

我都係77年嫁, 大女而家9歲, 細仔而家2歲5個月.

子爵府

原文章由 shishicat 於 08-5-2 14:30 發表

我都係77年既媽咪, 你有個14歲既小朋友喇! 我都係剛剛生左個囡囡咋, 係呢77年既你會生幾多個小朋友呢? 我心大心細唔知好唔好生多個!

我都好想再生BB,但係驚唔夠錢,因為我07年7月先派咗依家呢間公屋,裝修、傢俬、電器等…都用咗幾萬蚊,都仲還緊錢!

所以唔敢再生多個BB住!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

子爵府

原文章由 bobo_bo99 於 08-5-2 15:18 發表
我都係77年嫁, 大女而家9歲, 細仔而家2歲5個月.

咁我同你都係一仔一女喎!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

你有無幫囡囡KEEP起啲學校奬狀同埋課外活動記錄呀?要幫佢做個FILE,六年級時仲要請校長老師寫推薦信,最前第一頁就要幫佢做個覆歷表,要嚟幫佢搵中學用架!

仲要彩色COPY一份俾你想考嗰間中學喎!

同你講好似早咗啲,但係早啲準備好啲嘛!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

好媽媽勳章

我都係77年媽媽,囡囡係07年2月出世

大宅

我都係77年,有個4歲的馬騮仔!

原文章由 honeybear0207 於 08-5-1 10:57 發表

別墅

太好了咁多同年mama,my son is 4 years old, 大家住辺呀、得閒約会下、let's be friends la,我住青衣

複式洋房

我都係77年, 不過9月先第一次做媽咪,

大宅

我都係77年,我BB又係9月出世。係我第一個BB。我都好羡慕人地甘早生,我都想有咁好命,畢業之後一直未停過,我一路駝住BB仲要番工又番學,8月仲有最後一科考試,希望唔好早產,可以考完個試先。

複式洋房

嘩!你好叻,有個14歲小朋友。
我都係77年,囡囡06年5月出世,今年2歲。

子爵府

你做敎書架?仲要考試既?

我好羡慕啲人可以讀好多書,好有學識架!

但當初我生咗囡囡之後就要忙揍女、忙搵錢,成日都係有錢無時間,有時間無錢,所以無讀返書!

但我個女個衰老豆話我無學識囉!我好唔開心,決定唔好衰俾人睇,等我B仔大少少,我就讀返書,等人哋無得咁話我!

佢都唔係好我好多,佢都係讀到中四,之後報返CITY COLLAGE就返過一堂咁大把,去考會考,得中文一科E就懶巴閉!

我唔係讀書差囉!我以前成績好好架!不過係俾佢搞大咗個肚生咗BB無得讀啫!咁話我!

好彩當初決定唔再同呢個人生活一世啫!

原文章由 ngbetty01 於 08-5-8 19:39 發表
我都係77年,我BB又係9月出世。係我第一個BB。我都好羡慕人地甘早生,我都想有咁好命,畢業之後一直未停過,我一路駝住BB仲要番工又番學,8月仲有最後一科考試,希望唔好早產,可以考完個試先。 ...

子爵府

都唔係叻唔叻既!不過讀到中四有咗咪生囉!唔敢落呀,同學媽咪帶我去家計會,啲人講到好恐佈,我好驚,所以無落!就生咗!咪俾心機養大佢,等將來佢錫返我囉!

以前個個都笑我,睇少我!

依家個個都羡慕我,有個咁大既囡囡,我四十時個女都廿四囉!可能有得做婆婆架!

原文章由 freesiang 於 08-5-8 20:51 發表
嘩!你好叻,有個14歲小朋友。
我都係77年,囡囡06年5月出世,今年2歲。

子爵府

我住慈雲山,舖頭就喺深水埗西九龍中心,我都好鍾意識多啲新朋友既!

其實做咗媽咪就會將啲時間專注係家庭、事業、真係會少咗約朋友,就會好似好孤立咁!

我以前就係咁!

有機會可以約埋一齊TEA呀!

原文章由 nb7002 於 08-5-8 15:11 發表
太好了咁多同年mama,my son is 4 years old, 大家住辺呀、得閒約会下、let's be friends la,我住青衣

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 honeybear0207 於 08-5-9 09:35 發表
我住慈雲山,舖頭就喺深水埗西九龍中心,我都好鍾意識多啲新朋友既!

其實做咗媽咪就會將啲時間專注係家庭、事業、真係會少咗約朋友,就會好似好孤立咁!

我以前就係咁!

有機會可以約埋一齊TEA呀!

...

開咩舖頭??? 得閒我可以過去look look??
受埋我玩吖

首頁
12345...14

尾頁

跳至