自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

平日辦公室內都需要密密搽手霜防止paper cut, 妳們有沒有心水推介?

最近買了馬莎的番石榴hand cream, 番石榴味非常香, $60250ml, 個人非常喜歡! 泵裝放在檯面用很方便!

侯爵府

我用 crabtree 既 gardener... or Loccitane 既 Shea Butter...都幾好用

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我一直都用開Crabtree - Gardeners Hand Therapy 同 Recovery ...幾正啊 ~

子爵府

原文章由 可樂魚 於 08-5-7 10:27 發表
平日辦公室內都需要密密搽手霜防止paper cut, 妳們有沒有心水推介?

最近買了馬莎的番石榴hand cream, 番石榴味非常香, $60有250ml, 個人非 ...

我只係用Vaseline Hand & Nail. 太香我會打噴嚏.

Crabtree 太貴, 效果同 Vasaline 相差不大, 用過一趟, 係朋友送的。

「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

別墅

原文章由 jk67jk 於 08-5-7 11:23 發表

我只係用Vaseline Hand & Nail.

我都係用佢, 摔兩下吸收晒, 做野對手就唔會"痴立立".

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我通常訓覺先搽Jurlique Rose Hand Cream

日頭怕立,所以乜都冇搽

伯爵府

Jurlique Rose Hand Cream

大宅

用過 Crabtree & Evelyn Gardener、 Jurlique Rose、 L'Occitane Shea Butter, 都係唔夠潤, e+ 覺得 Barielle 好好用

王國長老

王國長老

我唔知crabtree有gardener添...平日聽得多既係lavender同玫瑰味...gardener係咪草本味?

shea butter都係好出名 但我諗呢幾隻cream都要過百?

之前我都有用凡士林, 不過好似好快對手又乾過...

johnson隻黃色extra care都ok, 不過陣香味我唔鍾意, 但勝在好大樽, 我用左好耐都仲未用得完

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我用開Crabtree & Evelyn Gardener、 Jurlique Rose哩2隻, 都ok, 番石榴味幾得意喎, 得閒去m&s睇下. Tks for Sharing!

王國長老

王國長老

原文章由 DoReMi媽媽 於 08-5-7 12:42 發表
我用開Crabtree & Evelyn Gardener、 Jurlique Rose哩2隻, 都ok, 番石榴味幾得意喎, 得閒去m&s睇下. Tks for Sharing!

可以吱d TESTER試下先

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 可樂魚 於 08-5-7 12:44 發表

可以吱d TESTER試下先

就係咁先好, 聞過好聞先買吖o麻!

侯爵府

crabtree-gardener 同 shea butter 都似... 爽身粉味... (我覺得...)

原文章由 可樂魚 於 08-5-7 12:40 發表
我唔知crabtree有gardener添...平日聽得多既係lavender同玫瑰味...gardener係咪草本味?

shea butter都係好出名 但我諗呢幾隻cream都要過百?

之前我都有用凡士林, 不過好似好快對手又乾過...

johnson隻黃色e ...

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原文章由 tulipsodas 於 08-5-7 12:36 發表
用過 Crabtree & Evelyn Gardener、 Jurlique Rose、 L'Occitane Shea Butter, 都係唔夠潤, e+ 覺得 Barielle 好好用

where did u buy Barielle?

公爵府

HERBACIN-WUTA KAMILLE HAND CREAM 最正~

複式洋房

Jurlique Rose Hand Cream
我們在天上的父。願人都尊你的名為聖,願你的國降臨,願你的旨意行在地上,如同行在天上。我們日用的飲食,今日賜給我們。免我們的債,如同我們免了人的債。不叫我們遇見試探,救我們脫離兇惡。因為國度、權柄、榮耀,全是你的,直到永遠。阿們。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

番石榴味?好吸引喎, 等我去試吓潤唔潤先。
係呀, Johnson 隻 extra care hand cream 幾好用架, 又平喎, 不過都係唔鍾意佢隻味囉, 如果清d就好喇。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

爽身粉味,,,,,,,,,,正喎, 我鍾意
原文章由 RonicaKwok 於 08-5-7 12:46 發表
crabtree-gardener 同 shea butter 都似... 爽身粉味... (我覺得...)
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

蕃石榴味好中意, 去睇下先, thx

男爵府

Paui smith---Rose very good!!!

首頁

尾頁

跳至