自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請教下大家,
第一次帶bb旅行,去大阪
家人話帶bb車麻煩,咁帶唔帶好呀?
如果帶,係咪要寄倉???
定還是去到頂唔順先買?
Thanks

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

要帶

男爵府

回覆:第一次帶歲半小朋友去旅行,好唔好帶bb車呢?

一定帶,佢訓教可以用,唔訓放下野都好!

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 SamBi 的帖子

如果係兩個大人同bb 一齊去, 我會帶, 如果只係一個大人, 我就唔帶~

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

用戶要求終止服務

虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 貓狗褓姆

一定帶...

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一定要帶,一D都唔麻煩,小朋友訓左唔洗抱,抱你仲麻煩加辛苦

別墅

Must bring

侯爵府

引用:想請教下大家,第一次帶bb旅行,去大阪家人

原帖由 SamBi 於 15-01-22 發表
想請教下大家,
我唔會帶,歲半輪住孭帶孭吓唔會好重,要拎BB車仲多樣嘢攞,我女基本上無用過BB車

大宅

回覆:SamBi 的帖子

一定帶,我個仔歳半去東京,成日喺車仔要瞓覺,買左野又可以放喺車,唔帶腰骨都斷

水晶宮

如果佢肯坐就帶啦

大宅

帶! 我女20個月 我地兩個大人同佢去東京, 買左野又可以放車底,成日咩住仲有買左既物品好重架!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

引用:想請教下大家,第一次帶bb旅行,去大阪家人

原帖由 SamBi 於 15-01-22 發表
想請教下大家,
一定耍帶車仔。仲要一隻平日跟開瞓既公仔。係酒店易瞓D。

仲要帶多幾件內衣替換,夏天出汗多,冬天有時有怪風。保暖好緊要。

帶多少少可愛零食,飲品,引下佢。特別坐車坐飛機,唔好悶親。

男爵府

睇下你去邊啦,例如你去行山,帶架車去咪玩死自己

如果係行圓方,咁就冇理由唔帶啦
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

我囝囝一向唔坐BB車,如果佢肯坐,我一定帶。
歲半,佢地好易又要訓下,無BB車,都幾亂盡

珍珠宮

一定要帶

大宅

仲有平安藥絕不可少。最好download 定卡通片係部手機,必耍時可以坐定定。

大宅

歲半係咪都仲有好多野要拎? 要去煲粥仔? 定可跟大人食野未?

子爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

一定帶,瞓左唔洗抱

唔坐唔瞓唔緊要,方便我掃貨放戰利品

首頁

尾頁

跳至