夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我老公成日小小事就黑晒臉,甚至發脾氣鬧人,幾乎每日都有啲嘢激嬲佢,跟住搞到兩個嗌交,有時嘈完佢都會say sorry話下次唔會,但結咗婚五年幾都係咁
好似今日咁,我同個女出街睇戲,睇完戲都七點,咁啱商場有遊戲玩,買滿一百蚊就可以玩,咁我諗住反正都消費咗咪俾個女玩埋先,我都有WhatsApp話佢知玩埋先返,咁玩完搞到晏咗,八點半先返到屋企,本身係講咗返屋企煮飯,但搞到咁晏,我地一入門口佢就開口大罵,話我無分寸,搞到咁晏,知唔知我等咗你好耐.......我都明佢係等得耐咗啲,我都明佢係肚餓,但唔駛發咁大脾氣呀嘛,其實好多時放假我都係一個人帶個女出街,佢唔想參與我都唔駛佢去,我湊咗個女成日,佢就係屋企hea咗成日,佢其實可以自己煮等我地都得啫,而家我湊咗成日女,已經趕返嚟煮飯,仲要俾人鬧,我而家一路打呢篇嘢我都一路喊,我唔想再受佢氣喇

伯爵府

回覆:我唔想再忍受我老公啲脾氣

佢每次發完皮氣後你有冇講返你感受佢知?佢同你道歉後你有冇同佢約法3章,例如佢下次係咁你就唔會理佢,煮飯就求其煮(因為你都唔開心所以冇心機煮),唔洗佢d衫等等

子爵府

回覆 kiubaby 的帖子

唔好喊啦,如果晏左一係買埋返去食一係一齊落街食,鬧少樣交咁

大部份男人係懶煮野,你平時買定D餅乾呀薯片呀零食呀比佢肚餓個時頂住先,咁佢又冇咁火又冇咁急住等你開飯

生活上少事,唔好唔開心喇,大家就下,成日鬧交好傷身

大宅

仲有尋日,我地一家三口去飲茶,我老公平時都要沖埋涼先出門口,咁我同個女就去攞位同食住野先,因為我地都肚餓,就叫咗個盅頭飯,食到一半左右我老公就嚟,咁我地食到飽飽地,就叫佢嗌兩三碟點心算,點知佢又無理我嗌咗五碟,佢食唔曬就鬧我,話我唔應該嗌盅飯食到飽咗,我就忍唔住話番佢,我地攞埋位等咗佢半個鐘都無埋怨過一句,你自己食唔哂啲嘢就話我地,跟住佢就話下次係咁唔好叫佢飲茶
唉,其實本身係好小既事,但佢啲脾氣真係好難頂,有時嘈完佢都有認錯,但第二日又係咁,根本無改善,我唔想我下半生每日都係吵鬧中度過,呢五年嚟,我都係嬲完就算,第二日當無事發生,有時都想返娘家,但又唔想媽咪擔心,真係覺得好委屈

伯爵府

回覆:kiubaby 的帖子

唔好喊,你越係咁,佢就越會變本加厲

大宅

好彩仲有個女撐我,我喊時佢都會氹番我開心,雖然佢得五歲,但佢知道邊個最錫佢,邊個平時成日同佢玩

大宅

仲煮反佢食,叫佢食屎,頂佢個月市,大人大姐,肚餓吾識揾野食,食面。叫外賣??如果有一日老婆仔女吾反,係咪餓死???睇見都火,

hayley_leung    發表於 15-9-1 13:28
TiffChan    發表於 15-8-31 00:37

禁止訪問

男爵府

你會唔會有日頂唔順鬧返佢或完全唔啋佢?我之前都會忍,唔同佢嘈,之後佢越來越過份,我都忍唔住鬧返佢,跟住冇啋佢幾日。佢好左一排,又會脾氣差。我又會唔啋佢

Kim2014    發表於 15-9-2 09:40

大宅

下次佢再話你,你就當佢唱歌。對付呢種人,就係當佢無到就啱。睇佢仲有無癮咁多嗲

子爵府

呢種男人真係好q煩
我阿爸又係成日鬧我阿媽
呢樣果樣自己又唔動手做
勁黑人憎
完全覺得你係嫁錯人
受呢種氣
勁無理,睇到都嬲

未經本人同意,請勿轉載內容!

瑪瑙宮

佢係咪有病? 食唔晒咪打包走囉.

侯爵府

下次試下佢再發脾氣,你反台呀,好有用,對付呢d男人,最好用就係呢招,千其唔好忍,愈忍愈過份,今次餵你食泥咁難食你都食,佢唔會覺得你體諒,下次會直接餵你食屎咁惡頂。。。。

你只要係佢發脾氣果下,同佢玩十倍奉還,但唔好係子女面前,揾次兩人獨處,你一鑊爆佢,數足佢十八代,你好快有好日子過。

Kim2014    發表於 15-9-2 09:42

大宅

多謝咁多JM撐我,有時覺得家醜不出外傳,都唔知可以同邊個講,唯有係度呻下
咁多年嚟,嬲嗰時都係落街食杯雪糕冷靜咗就算,因為第二日我又要返工,阿女又要返學,返娘家又太遠
趁個女聽日仲未返學,今晚返娘家訓一晚先

男爵府

引用:多謝咁多JM撐我,有時覺得家醜不出外傳,都

原帖由 kiubaby 於 15-08-30 發表
多謝咁多JM撐我,有時覺得家醜不出外傳,都唔知可以同邊個講,唯有係度呻下
咁多年嚟,嬲嗰時都係落街食杯 ...
我老公又係脾氣好大,對住呢d 人好辛苦

大宅

引用:Quote:原帖由 kiubaby 於 15-08-30 發表多

原帖由 Emanuelb 於 15-08-30 發表
我老公又係脾氣好大,對住呢d 人好辛苦
同病相憐,咁你同佢點相處?

男爵府

引用:Quote:原帖由+Emanuelb+於+15-08-30+發表我

原帖由 kiubaby 於 15-08-30 發表
同病相憐,咁你同佢點相處?
我又係似你,忍,自己眼淚心裡流 不過我再忍得多dddd, 因為我知佢發緊癲咩都聽唔到我唔會講道理解釋。我只會唔出聲,到佢無野先同佢講番一兩句。 好似今日同bb 去街,開開心心,但呀b 扭計,佢就又發脾氣黑哂面鬧呀b, 呀b 俾佢鬧仲扭得極,我咪抱佢出去行下叫佢執野番屋企。番到去過左陣佢無野我就講番,呀b 都係太累先扭計。 所以我地從來唔鬧交,但問心,我都忍得好辛苦。。有邊個女人唔想做野蠻女友有人就下 不過我份人好怕同人嘈,唉。。 困局

大宅

引用:佢拍拖時係咪咁燥咖, 妳有冇一直都就晒佢而

原帖由 samson2948 於 15-08-30 發表
佢拍拖時係咪咁燥咖, 妳有冇一直都就晒佢而強迫自己萛數
我個人又心軟,次次佢say完sorry就算數,但呢個情況係咁不停loop,我都覺得好攰,平日大家返工見得少都還好,一放假要全日對住就梗有野俾佢嘈,有時真係好想同佢分開生活,我唔想下半世都咁過

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由 kiubaby 於 15-08-30 發表同

原帖由 Emanuelb 於 15-08-30 發表
我又係似你,忍,自己眼淚心裡流 不過我再忍得多dddd, 因為我知佢發緊癲咩都聽唔到我唔會講道理解 ...
你好忍得,我就忍唔到,佢無理取鬧我就一定會話番佢

首頁

尾頁

跳至