自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

腰 手指住果個位落到patpat位keep住酸痛,有時痛到突然郁唔到,突然腳軟,有時直頭半邊麻痺。請問咁會唔會係生骨刺或坐骨神經問題?
請問除左政府有咩地方可睇呢啲?可以照下x光嗎?
因為睇過政府 連照x光都唔比,只係話無野可以做。

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:士多蘋果 的帖子

你睇左西醫未?

我試過咁情況,睇普通西醫,純粹肌肉發炎,醫生開藥,食二日好翻,我捱左一星期先睇醫生,痛到出街坐巴士起唔到身落車。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:腰至patpat疼痛左2年

我都有咁嘅情況
由陀第二胎開始就咁,已經7年了,不過我唔係成日痛,所以我無理

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

睇下脊醫或者跌打可以嗎?

大宅

晴B媽 發表於 16-1-27 22:16
你睇左西醫未?

我試過咁情況,睇普通西醫,純粹肌肉發炎,醫生開藥,食二日好翻,我捱左一星期先睇醫生, ...

但我2年了....直頭係試過無啦啦劇痛,痛到郁唔到

大宅

si_princess_si 發表於 16-1-27 22:17
我都有咁嘅情況
由陀第二胎開始就咁,已經7年了,不過我唔係成日痛,所以我無理

...

我keep住痛痛到係唔郁得

大宅

414928 發表於 16-1-27 22:19
睇下脊醫或者跌打可以嗎?

唔敢睇鐵打,有無邊間好既介紹下

珍珠宮

士多蘋果 發表於 16-1-27 22:09
腰 手指住果個位落到patpat位keep住酸痛,有時痛到突然郁唔到,突然腳軟,有時直頭半邊麻痺。請問咁會唔會 ...
嗄~~政府咁睇症???小心係椎間盤突出, 我妹夫返工忙碌時, 就又發作, 腳軟麻痺.. 快D見醫生啦.

la_source    發表於 16-1-28 11:10
wcpcelia    發表於 16-1-28 10:15

伯爵府

士多蘋果 發表於 16-1-27 22:09
腰 手指住果個位落到patpat位keep住酸痛,有時痛到突然郁唔到,突然腳軟,有時直頭半邊麻痺。請問咁會唔會 ...
睇西醫,叫佢寫信睇物理治療 (睇你保險有無包)。有時唔係骨有事,係入面勞損左,物治可醫到。

珍珠宮

引用:Quote:414928 發表於 16-1-27 22:19 睇下脊

原帖由 士多蘋果 於 16-01-27 發表
唔敢睇鐵打,有無邊間好既介紹下
其實講真, 真係無乜可以做
我 fd係咁, 有照又點? 有學名, 但醫生叫你做手術你敢唔敢做 ? 我 fd唔敢, 腰喎, 風險咁大

佢針灸推拿瑜伽中醫都有, 但都只能舒緩, 無斷尾

男爵府

係椎間盤突出

我都係咁,試過有一次突然間一下,成個人瞓低左郁唔到
好彩果陣仲喺床度
跟住要call白車即刻送入急症
但政府都係話咩野都做唔到,只係幫我打左支止痛針
跟住就叫我自己試下行唔行到,我連郁都唔得點行呀,跟住叫我瞓下
瞓到郁到為止
跟住我郁到之後出左院去做物理治療,但治標唔治本
要搵人啪番正啲骨先得
最近我又開始痛,咁啱去左泰國旅行做左個泰式按摩
入面有下啪腰,啪完成個人鬆哂

珍珠宮

引用:腰+手指住果個位落到patpat位keep住酸痛,

有冇婦科檢查?

子爵府

我都有,捻住你手指位附近的肌肉又痛又酸,我十八歲時俾同學踢正尾龍骨,大仔九個月大時彎腰抱佢扭親,細仔坐月時轉身拎奶樽又扭親,而家常痛,都好想醫好佢

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

睇腦外科

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我做女時16、7歲突然有呢個情況,去到21,2歲,好奇、唔記得生完大囝定細囝就無痛過了

大宅

mimorjai 發表於 16-1-27 22:24
睇西醫,叫佢寫信睇物理治療 (睇你保險有無包)。有時唔係骨有事,係入面勞損左,物治可醫到。
...

係咪普通西醬都可以?

大宅

sze811 發表於 16-1-27 22:34
我做女時16、7歲突然有呢個情況,去到21,2歲,好奇、唔記得生完大囝定細囝就無痛過了 ...

我係生完出事

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:腰 手指住果個位落到patpat位keep住酸痛,

你試下搵一种叫做Accupressure 既按穴道方法。我唔知香港邊度有,因為系外國試過。非常好,你可以自己繼續按。可以舒緩痛楚同矯正問題。

鐵打唔得既,食西藥冇用。照咩都可能知道原因,但冇用。

大宅

lam133 發表於 16-1-27 22:33
睇腦外科

關事?

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 士多蘋果 的帖子

我仲記得有次係商場突然間痛到尬唔到,行唔到要企定定一陣先唔痛

首頁
12345...6

尾頁

跳至