自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

雖然我知道佢去咗一個唔駛打針, 唔駛食藥嘅地方, 又可以周圍去, 唔駛坐輪椅用拐杖 ... 媽媽又唔駛再辛苦照顧... 我明白的

但太快了, 我覺得我好多野都未趕得切同佢去做, 帶佢出去食飯, 睇戲, 飲茶 .... 我覺得自己做得未夠好, 我趕唔切再買咖啡俾佢飲, 我好唔開心 ...

最後前日見佢, 佢只係話好辛苦, 講唔到野, 只係食咗少少打碎咗嘅飯菜 ... 跟住半夜已經昏迷了....
當我要同醫生講唔好幫佢插喉, 唔好再進一步做傷害性嘅急救, 比更大嘅痛苦佢, 對我嚟講好折磨, 好似我叫人唔好救佢咁

由出事到住院, 唔認得人, 又再正常返, 到又唔係好行到, 變坐輛椅, 到住短短個零月嘅老人院.. 前後只係 3 個多月左右 ... 點解會咁, 之前雖然有病但都行得跑得, 係咪我有野做錯咗

我好感激老公喺公公呢幾個月裡面盡心盡力照顧佢, 推佢去睇醫生, 日日陪我去醫院探佢, 帶佢出去食飯... 做到的都做了 .. 朋友嘅關心我都知道, 好感恩有班好友隨時 standby 幫手 ...

唔知公公依家喺道做咩呢 ? 無咗收音機仔陪你, 一定好悶喇....
我好想再聽到你叫我傻瓜, 傻囡 ...

LittleRascal    發表於 16-7-27 20:27
車仔人    發表於 16-7-27 16:22

侯爵府

take care

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

節哀
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

珍珠宮

見到屋企人病左, 咁辛苦
自己都好難過

大宅

世伯一路好走..樓主,生老病死係人生必經既階段, 世伯只係去左另一個我地唔知既地方. 但佢只係住左係你心入面, 思念係會有, 釋懷亦唔係一時三刻做到, 但時間係會沖淡你既不快, 祝你可以振作起嚟.珍惜眼前人,好好照顧自己同家人就係對世伯最感恩惠既行動.. (我爸爸走左7年,我都有掛住佢,但無論去左邊我都只係祝願佢安好)..

子爵府

加油呀,保重身體!

禁止訪問

大宅

希望他一路好走, 他永遠都活在你心中. 你也不要太難過.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:雖然我知道佢去咗一個唔駛打針, 唔駛食藥嘅

原帖由 AndrewMami 於 16-07-27 發表

雖然我知道佢去咗一個唔駛打針, 唔駛食藥嘅地方, 又可以 ...
唔好太自責了。你爸爸見到你咁自責。佢唔會走得安心架。。。。。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

水晶宮

你爸爸生前對你有甚麼期望?
相信,你過得好,他就快樂.你傷心,他在天之靈也不安心.
爸爸在天看著你啊!
活出快樂的人生,也是對爸爸的回饋

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

疫情期間,JM們加油

珍珠宮

回覆:AndrewMami 的帖子

節哀。

公爵府

節哀

男爵府

畀面勳章

回覆:爸爸走了, 我釋懷唔到

大宅

回覆:爸爸走了, 我釋懷唔到

節哀!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

AndrewMami 發表於 16-7-27 12:34
雖然我知道佢去咗一個唔駛打針, 唔駛食藥嘅地方, 又可以周圍去, 唔駛坐輪椅用拐杖 ... 媽媽又唔駛再辛苦照 ...
正常,點可以咁快釋懷?多d搵人傾傾,要喊就喊,把思念化成文字寫信比佢.....慢慢就可釋懷,但唔會短時間內做到,慢慢來.....

大宅

BB防敏心得分享勳章

take care

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

節哀, you take care.

琥珀宮

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至