自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你無睇錯,的確係 5萬円 (HKD 3400) 一粒既士多啤梨。
佢係黎自日本岐阜縣奧田農場既特大號草莓—「美人姬」。由木曾川和長良川環繞的羽島市,肥沃的土壤孕育出著名的「夢幻草莓」,其中甚至還有超過100g的超特大草莓,是最大規格3L大小(1顆約30g)草莓的3倍以上。

有無人買?? 究竟係咩味?

有日本出名既BLOGGER 買左 3 粒,佢話好好味,不過用左 10 分鐘就食晒啦.......比我,我唔會捨得囉....

https://www.youtube.com/watch?v=qAtF9_J4fhg

仲有得賣架,大家可以去官網訂一粒。

cutiemapa    發表於 17-3-8 16:50
ada0707    發表於 17-3-8 14:33
車仔人    發表於 17-3-8 11:51
mercurycc    發表於 17-3-8 10:44

水晶宮

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

男爵府

畀面勳章

我唔捨得食呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

成萬蚊, 我寧願攞黎去旅行

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Kiko仔 發表於 17-3-8 10:43
你無睇錯,的確係 5萬円 (HKD 3400) 一粒既士多啤梨。
佢係黎自日本岐阜縣奧田農場既特大號草莓— ...

3400一粒,一啖冇左~我應該會選擇去fine dining吧,起碼多舊魚食下~~

愛德華一世    發表於 17-3-8 16:47

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

我好鍾意食士多啤梨都唔會買,太太貴喇

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

平野都可以好好好好味,
夠熟就得啦~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

farmer 志在賣廣告……

侯爵府

中國都唔(書舌)有掛綠
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 17-3-8 11:24
farmer 志在賣廣告……

我唔係FARMER 黎架,日本野我無錢收架,而且 日本同翻譯既YOUTUBER 我都唔識架。
我只係見到粒士多啤梨咁貴都有人買,所以分享下架咋.......
又怕比人話我無圖無真相先放 LINK 架咋.....

侯爵府

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

廣東增城「西園掛綠」 一顆55.5萬元人民幣

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔捨得食

子爵府

fuhk 發表於 17-3-8 11:46
廣東增城「西園掛綠」 一顆55.5萬元人民幣
咁好似依粒士多啤梨扺食D。

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章 Poo得好勳章

大宅

Xmas吸收勳章

我本身好鐘意食士多啤梨 但呢個真係太貴 上網有冇人有試食報告好好奇

首頁

尾頁

跳至