嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日去citysuper, 見到兩個講p.t.h.既c9, 幾乎掃晒架上所有既明x奶粉同mother exxx尿布. 佢地都幾識貨架喎! 咁掃法, 真係睇到我眼都突埋. 咁我地會唔會要挨貴野架?

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

可能係做水貨........睇去幾時比海關扣貨+black list !!!

原帖由 $_$ 於 09-1-14 17:37 發表
今日去citysuper, 見到兩個講p.t.h.既c9, 幾乎掃晒架上所有既明x奶粉同mother exxx尿布. 佢地都幾識貨架喎! 咁掃法, 真係睇到我眼都突埋. 咁我地會唔會要挨貴野架? ...

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

大宅

why big6 c9 got so many money??
I saw many Big6 c9/c6 shopping in Harbour LV & Gucci......

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

禁止訪問

大宅

大陸男人好有錢!!!

大宅

如果淨係掃 citysuper 啲奶粉又唔拘呀, 有幾多個媽咪會係嗰度入貨架!? 唔通真係貪佢貴過人咩!

別墅

我都覺得d大陸人幾有錢..."

好似我上1胎係QE生.
生完第2日,有個姑娘同個大陸媽媽講佢個套餐今日到期叫佢走.
點知個媽媽同姑娘講佢屋企人唔得閒接佢,所以唔走住.
係我生完第3日,姑娘又同佢講,佢都係同姑且講屋企人唔得閒.
點知佢住左6日醫院law..."
佢仲要好似冇咩所謂咁..."

原帖由 joeywongmy 於 09-1-15 10:22 AM 發表
落得黎既一定有返咁上下錢既
(我係仁安生bb遇到同房大6人
話落黎生bb洗左20萬
仲話比得起)

不過中國咁多人(成13億喎)
就算有幾百萬人係有錢既都唔出奇啦 ...
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

大宅

醒目開學勳章

佢地好似要成 $3000 一天的,真係富貴。

原帖由 babewings 於 09-1-16 03:49 發表
我都覺得d大陸人幾有錢..."

好似我上1胎係QE生.
生完第2日,有個姑娘同個大陸媽媽講佢個套餐今日到期叫佢走.
點知個媽媽同姑娘講佢屋企人唔得閒接佢,所以唔走住.
係我生完第3日,姑娘又同佢講,佢都係同姑且講屋企人唔 ...
    日本有怕死的 "自慰隊"

大宅

下...又掃貨...CITY SUPER一定唔平啦...大6 C9真係有錢....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢地真係好有錢架, 屋企附近D鋪成日都見到一班普通人, 3-4人會抽住10幾20袋野, 哧死人.
我公司國內D同事黎HK TRIP, 黎3-4日 次次都留1日周圍買野. 相機/DV/衫/袋/護膚品/化裝品/天鵝水晶, 仲要係唔貴唔買喎.

大宅

好媽媽勳章

如果佢地捐多$$過hk 人比四川振災 就冇問題

大宅

我地就慳埋慳埋.... 又格價..... 人地就買野唔使睇價錢. 真係風水輪流轉.

男爵府

而家大陸人真係好有米架.
風水真係輪流轉.
我阿媽去金舖買金比BB, 佢話大6人買D金好粗架, 一條起碼2萬港紙架, 不過佢地都捨得買(汗).

點解佢地咁有錢架??!!
皆さん、こんにちは......我係居住於日本的C9仔.
閒時鐘意炒下股, 上網shopping.
願望係提早退休唔駛做(即係C6發達)....發夢中.ハハハハ

複式洋房

原帖由 $_$ 於 09-1-16 18:11 發表
我地就慳埋慳埋.... 又格價..... 人地就買野唔使睇價錢. 真係風水輪流轉.

agree ah,我買罐奶粉格價格足成個月,佢哋買野唔使睇價錢ga

大宅

原帖由 mrsdoh 於 09-1-16 20:04 發表
而家大陸人真係好有米架.
風水真係輪流轉.
我阿媽去金舖買金比BB, 佢話大6人買D金好粗架, 一條起碼2萬港紙架, 不過佢地都捨得買(汗).

點解佢地咁有錢架??!! ...

我都想知點解佢地真係可以咁多錢? 係咪真係好似電視戲咁貪污貪番黎架呢?

別墅

不用問了...
你多唔多見他們用信用卡比錢?
你多唔多見他們用支票比錢?
他們一定多是用現金比錢...明白未?

伯爵府

我之前做sales,買親野都係d大陸人,講真佢地真係好有$,但佢地又好煩...而買野既hk人真係冇乜囉~

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

而家既國內人, 咪好似我地以前80-90年代果時咁, 好易搵到 $

佢地只要識 d 英文, 係大型公司入面做 merchandiser 就已經人工不錯, 仲有佣金分

好似我國內 d 同事咁, 今年我無咪花紅分, 佢居然分到 4-5萬 RMB

首頁

尾頁

跳至