自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 親子王國15週年勳章

歌手梁漢文(Edmond)睇世界盃睇到撼穿頭爆缸!身為足球發燒友嘅佢,趁世界盃熱潮相約朋友到卡啦OK打牙骹觀賞賽事,點知佢邊睇邊唱K期間,突然個頭撞落枱角,當場見紅仲要流血不止,要立刻入院接受治療。

在凌晨大約三時半,Edmond在社交網上載受傷照,並發揮其搞笑本色,講笑話聽朝做個大手術後會變得更靚仔!唔少網友留言安慰同埋祝福佢早日康復,仲話佢本身都咁靚仔唔使去整容啦!

梁漢文詳細留言講述事發經過:「今屆世界盃都未試過出去睇場波,突然心血來潮打畀我兄弟問佢喺邊,佢咁啱喺卡拉OK,當時我的感覺直情係緣分到了,可以一齊睇波、點知意外就係意外,冇得解釋,竟然可以一邊唱住人哋想我唱嘅《一世一次戀愛》、個頭直接撞落枱角,流血不止,經過一大輪嘅討論,我決定聽朝做一個大手術,所以我之後會好靚仔,good nite,大家不用擔心。」

梁漢文在做手術前接受東網訪問時,指今次撼頭屬無妄之災:「同朋友去睇波,佢想我唱隻歌畀佢聽,唱唱下,行一行,原來有一級(樓梯),自己Click一Click,跟住頭就撼咗埋枱角度,都幾深吓嗰個額頭(傷口)。」佢又聲稱傷口7吋長:「如果冇記錯,唔使擔心,冇嘢嘅,或者做完之後,仲靚仔咗,總之好難形容,醫生要check入面嘅嘢,啲入面組織,好多嘢啦,照完所有嘢,做咗腦掃描,個腦清醒,冇事嘅,個腦冇嘢嘅。現去打麻醉針,畀醫生睇清楚個傷口再做手術,但點做手術就唔知。」問他可覺得自己好黑仔?他表示:「呢啲叫鴻運當頭呀。」

公爵府

回覆樓主

飲大左企唔穩呀嘛?

水晶宮

回覆樓主

估吓嗻

又飲大咗?

珍珠宮

王國教室勳章

[email protected] 發表於 18-7-2 12:44
飲大左企唔穩呀嘛?

咪係

男爵府

俾人打傷

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

咁誇張?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

Sure飲大咗啦,去唱K睇波唔通飲果汁咩?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

似飲大左、企唔穩

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

傷口7吋長?

珍珠宮

demii 發表於 18-7-2 12:33
歌手梁漢文(Edmond)睇世界盃睇到撼穿頭爆缸!身為足球發燒友嘅佢,趁世界盃熱潮相約朋友到卡啦OK打牙骹觀 ...

佢成日上 A1

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

早排先衰醉駕......

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

都似係飲酒出事

伯爵府

回覆樓主

唔咁做,邊有得上,見下報

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

飲酒累事

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

傷口7CM, 逢咗37針!!! !

子爵府

demii 發表於 18-7-2 12:33
歌手梁漢文(Edmond)睇世界盃睇到撼穿頭爆缸!身為足球發燒友嘅佢,趁世界盃熱潮相約朋友到卡啦OK打牙骹觀 ...

早日康復

珍珠宮

回覆樓主:

老人家夜晚留係屋企睇波啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

[email protected] 發表於 18-7-2 12:44
飲大左企唔穩呀嘛?

我都覺
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

cy101 發表於 18-7-2 15:53
傷口7CM, 逢咗37針!!! !

吓 7cm 邊逢到 37針咁多
大事化小, 小事化毛.........

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好心佢就介酒啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至