自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

你地有冇見過鹽蛇屎? 我呢三日每朝早係廚房既差唔多位置見到一達污積,好細達,c6話一定唔係老鼠屎同曱甴屎,因為唔係一粒粒...呢,好似雀屎,但好細達,約手指尾指甲(再細DD)
c6話鹽蛇係益蟲,叫我唔駛理,但我想確定係咪鹽蛇先呀!

大宅

係呀! 佢會每日同一地方,我之前家都試過..

伯爵府

醒目開學勳章

咁真係鹽蛇,咁駛唔駛解決佢?但係日頭我係見唔到架,點攪?
原帖由 LaamLaamma 於 09-4-27 10:57 發表
係呀! 佢會每日同一地方,我之前家都試過..

伯爵府

我屋企又係有四腳蛇,d屎都好似雀屎咁,我都係用紙巾抹走,有時仲會聽到四腳蛇d聲音,但我就無理條四腳蛇,因為佢係益蟲,同會食昆蟲既。

原帖由 ixzp 於 09-4-27 10:53 發表
你地有冇見過鹽蛇屎? 我呢三日每朝早係廚房既差唔多位置見到一達污積,好細達,c6話一定唔係老鼠屎同曱甴屎,因為唔係一粒粒...呢,好似雀屎,但好細達,約手指尾指甲(再細DD)
c6話鹽蛇係益蟲,叫我唔駛理,但我想確定係咪鹽蛇先呀! ...

世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

伯爵府

條四腳蛇仲驚過你,你唔好理佢,佢過一陣就會閃架啦。

原帖由 ixzp 於 09-4-27 11:01 發表
咁真係鹽蛇,咁駛唔駛解決佢?但係日頭我係見唔到架,點攪?
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

伯爵府

醒目開學勳章

咁即係唔好理?咁D聲音係點架?(有個心理準備啫)
原帖由 tsuitung 於 09-4-27 11:02 發表
我屋企又係有四腳蛇,d屎都好似雀屎咁,我都係用紙巾抹走,有時仲會聽到四腳蛇d聲音,但我就無理條四腳蛇,因為佢係益蟲,同會食昆蟲既。

男爵府

你哋唔驚?我好怕,壁虎好似無乜嘢可對付牠?

伯爵府

醒目開學勳章

驚呀,咁點算好呢?

原帖由 Ros 於 09-4-27 11:07 發表
你哋唔驚?我好怕,壁虎好似無乜嘢可對付牠?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都知係益蟲, 不過我真係好驚, 並不能同佢共存~~~

不過聽人講過, 屋企有四腳蛇係好預兆~~

男爵府

之前有個topic傾過,四腳蛇怕漂白水,用漂白水噴牆角及抹牆。

金x2000,d人話無用,最近新出另一牌子,我想買來試下。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

鹽蛇屎

原帖由 ixzp 於 09-4-27 10:53 發表
c6話鹽蛇係益蟲,叫我唔駛理,但我想確定係咪鹽蛇先呀! ...
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

水晶宮

原帖由 wong2323 於 09-4-27 12:52 發表
鹽蛇屎

伯爵府

嘩~~~咁多既,成家係晒到住

原帖由 wong2323 於 09-4-27 12:52 發表
鹽蛇屎

伯爵府

係呀~真係唔駛理架,仲有d聲音(我唔係好識形容),佢地好似用喉嚨發出聲音咁。

原帖由 ixzp 於 09-4-27 11:07 發表
咁即係唔好理?咁D聲音係點架?(有個心理準備啫)

男爵府

咁多, 你係唔係養咗佢地全家.

禁止訪問

別墅

一定係大家族

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

There are too many "C". Are the "C" from rats?

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

the "C" from geckos!
原帖由 ewater 於 09-4-27 16:58 發表
There are too many "C". Are the "C" from rats?
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

雖然係益虫啫~但係成日周圍痾c,又樣衰,好嚇人呀~~~

首頁

尾頁

跳至