自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

5月20日係我同c6 10週年結婚紀念......但愈來愈覺得我們似同屋主多過似兩公婆

唉!!!

大宅

我都結左婚有成 10 年了, 我都係覺得同屋主多過似兩公婆呀.

侯爵府

2024年龍年勳章

我結左婚5年 都已經有咁o既感覺

王國長老

王國長老

原帖由 let_itbeeee 於 09-5-20 00:05 發表
5月20日係我同c6 10週年結婚紀念......但愈來愈覺得我們似同屋主多過似兩公婆

唉!!!

hi, 還記得我嗎? 見過幾次面呢.

這個問題我也遇過, 老生常談是多做主動, 例如給他一些驚喜, 小事至溫馨地在看電視時拖一拖手, 一個微笑, 輕輕在後頸一個吻, 由小事慢慢再培養起感情來.

加油, 很多夫婦都有這個問題, 妳並不孤獨.

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

我和金兔10月份都10周年了

下在計劃節目

前所未有...認真難攪

(其實都有小小眉目啦)
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 sonic04 於 09-5-20 00:26 發表
我和金兔10月份都10周年了

下在計劃節目

前所未有...認真難攪

(其實都有小小眉目啦)
咁有心思呀....兔兄.....

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實好多人都有呢種感覺, 特別係有埋小朋友後大家的focus都轉哂去小朋友的身上, 而忽略了父妻間的交流. 我曾聽了一个講座, 講師說小朋友好快就長大, 有自己的家庭, 而留在自己身邊的便是自己的老公/老婆.

所以focus 不可只在小朋友的身上, 並要揾多些空間給大家培養感情, 否則大家都好疏離!.....

我都努力緊! 始終講就易做就難!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 一仔媽咪520 於 09-5-20 12:27 AM 發表
咁有心思呀....兔兄.....

其實3月份已開始計劃定

成本有限...

但我覺得金兔一定好鍾意
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 sonic04 於 09-5-20 00:30 發表

其實3月份已開始計劃定

成本有限...

但我覺得金兔一定好鍾意
你既心思,心意
佢一定收到的

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 edea 於 09-5-20 00:24 發表

hi, 還記得我嗎? 見過幾次面呢.

這個問題我也遇過, 老生常談是多做主動, 例如給他一些驚喜, 小事至溫馨地在看電視時拖一拖手, 一個微笑, 輕輕在後頸一個吻, 由小事慢慢再培養起感情來.

加油, 很多夫婦都 ...
大家努力.....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

me too...

原帖由 let_itbeeee 於 09-5-20 00:05 發表

唉!!!

男爵府

兔兄,
金兔好幸福,她一定好開心
原帖由 sonic04 於 09-5-20 00:30 發表

其實3月份已開始計劃定

成本有限...

但我覺得金兔一定好鍾意

禁止訪問

禁止訪問

珊瑚宮

好媽媽勳章

我結婚 7 年都已經有呢 d feel 喇

大宅

唉!!!

今日520 ~ 都係我同老公既結婚紀念日
我地結左婚3年...唔覺唔覺...d時間過得好快
其實10週年唔易架...你同老公多d去拍下拖
好快就會搵返以前既感覺

男爵府

恭喜晒....但希望妳繼續保持拍拖心態..

今朝C6典來典去(佢訓多陣先返工), 我問佢咩事, 佢話我出出入入嘈住佢訓唔到, 我話"Sorry.....攪完個女先攪自己趕時間, 你錫我一啖唔好嬲我啦(查左唇膏) " 咁佢就乖乖繼續訓..

每晚邊個訓先就邊個(包括阿女)錫一啖&講聲早抖...

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我結左婚有 15 年了, 覺得同屋主多過似兩公婆呀.

水晶宮

咁啱既,我都係五月中上星期啱啱結婚十一周年,,,查實我咪仲嚴重,何止似同屋住多過似兩公婆,,,實情我呢幾年心態完全係'隨時ready等走'嗰隻咁感覺,但自己又無經濟能力,同埋個仔仲細又咁多野搞,所以至stay响度唔走住唔諗呢個問題住...都係嗰句,搞掂個仔先啦.

首頁

尾頁

跳至