自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

想問有無遇過好茶煲的女性朋友.......?
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

專問人私隱,但唔係關心,係八掛同想知人個底,左問右問,唔答下次又再問,答少少,又再根據果少少再深入D問,連我屋企人D嘢都問,都唔知關佢乜事,對呢個朋友好失望,因為我曾經當佢朋友,點知佢咁樣!

男爵府

ewater 發表於 21-2-3 18:23
專問人私隱,但唔係關心,係八掛同想知人個底,對呢個朋友好失望,因為我曾經當佢朋友,點知佢咁樣! ...

大把呢d人,我身邊有個都係咁,仲要八完之後知你好過佢,佢又會酸溜溜唔抵得人地好

Manwah    發表於 21-2-4 09:08

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

millk1106 發表於 21-2-3 18:25
大把呢d人,我身邊有個都係咁,仲要八完之後知你好過佢,佢又會酸溜溜唔抵得人地好
...
我覺得呢D人心理真係不平衡,問完又要同自己比較。

Manwah    發表於 21-2-4 09:09

珍珠宮

專問人私隱,但唔係關心,係八掛同想知人個底,左問右問,唔答下次又再問,答少少,又再根據果少少再深入D ...

我有兩個朋友都係咁
一個已經無再聯絡了,果個十級煩!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

millk1106 發表於 21-2-3 18:25
...

呢啲唔叫茶煲,我會稱之為8婆。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

翡翠宮

畀面勳章

以前有個舊同事,老細叫寫50字report,佢次次都寫幾百字,幫佢執手尾執到癲,叫佢好多次唔好咁寫,佢堅持唔用咁多字唔會講得清楚。
總之事無大小,無論同佢講乜野,都只係自己中意點就點,完全溝通唔到。
有次陪佢係櫃員機交錢,佢交完一張又一張,足足半個鐘都未搞掂,後面排隊既人不停鬧,佢依然故我,幾個人等到不耐煩邊講精口邊走,但佢仍然覺得自己冇錯。
好彩當年d人冇而家咁燥,俾著而家,佢一定俾人打一身
日日是好日

侯爵府

專問人私隱,但唔係關心,係八掛同想知人個底,左問右問,唔答下次又再問,答少少,又再根據果少少再深入D ...

依D正一八婆.
我通常會話“同妳好熟咩?我連錢都無問妳借過”

男爵府

回覆 ewater 的帖子

咁佢真係好過份,我估計佢係咪想比較呀?﹗

子爵府

我有個朋友就係咁⋯⋯我開始疏遠佢。

佢人學歷一般(1x歲來港後沒有上中學)但有咩計數有關Cert. 成日就話辛苦轉工退休,叫另一半負責活費。

最討厭係睇唔起租樓的人,又背後說三道四。現在開始疏遠免煩,免查家宅!討厭。

子爵府

mother904 發表於 21-2-3 18:49
以前有個舊同事,老細叫寫50字report,佢次次都寫幾百字,幫佢執手尾執到癲,叫佢好多次唔好咁寫,佢堅持唔 ...

嘩⋯⋯唔知係咪年紀長燥底,
真係好想「揼」呢種人。

但我講下,邊敢打人吖。

珍珠宮

呢類人,真係唔止朋友係咁,樓上樓下啲女人都係咁,通常敷衍下就算,唔會講太多

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Manwah 發表於 21-2-3 15:18

不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

回覆樓主:

有,對佢好少少就得寸進尺,對佢疏離啲又話睇佢唔起,佢好少少又話你唔抵得佢。聽佢呻佢老公客氣咐和一句就話你老公都好唔到去邊啦,兜咁大個圈原來想講呢句。我覺得呢啲好難相處,好過佢又眼紅,差過又比佢踩。

子爵府

呢D人我避左佢

子爵府

Jameskey 發表於 21-2-3 21:52
有,對佢好少少就得寸進尺,對佢疏離啲又話睇佢唔起,佢好少少又話你唔抵得佢。聽佢呻佢老公客氣咐和一句就 ...

Absolutely

現在有個近十年的朋友如此。

成日以為自己上等人,又話淘寶係下價貸,唔用,成日彈大陸貨大陸野,但佢自己是made in China(國內來港)成日看不起大陸人以為自己高人一等。無知又白痴。

幾拾歲人,蠢又話自己單純。唔應該那句都講出嚟。

珍珠宮

有,國泰前空姐,次次拍拖都同人打架,由我未有拖拍到我結咗婚生咗仔,佢都籌備緊佢婚禮,最後半年貨仔離婚收場

永遠有人錯道理一定企佢嗰邊,打電話永遠放負投訴所有人,例如:我做吾到明星,因為當時啊媽唔比,宜家太老吾想做,成日以為自己貌美如花,又煙又酒又粗口,點埋到佢身?

我自己身體有病睇公立,鬧爆我做乜唔睇養和又鬧我吾帶仔女去英國不負責任,我幾千萬未開頭?

前兩日頂吾順同佢攤牌反面

大宅

Manwah 發表於 21-2-3 15:18

最怕一種表面上同妳好好朋友,但是有好野或者好事發生係妳身上根本冇真心為妳高興,只有酸葡萄妒忌心同想超越妳⋯ 搶人男朋友就最多呢種人⋯ 人有乜佢就想要乜

Manwah    發表於 21-2-4 09:11

子爵府

鴨鴨比 發表於 21-2-3 22:16
有,國泰前空姐,次次拍拖都同人打架,由我未有拖拍到我結咗婚生咗仔,佢都籌備緊佢婚禮,最後半年貨仔離婚 ...

我仲未攤牌⋯⋯

唔知條懵婆知唔知我唔鍾意佢?

已經「靜音」whatapps

又delete 佢響我we-chat朋友圈的回應。

佢完全唔知自己討厭,一時問我老公的公司情況(關佢鬼事咩!)一時問我屋企人收樓未(收左都唔講佢知)成日比較以為自己升呢,住私樓好高級。又踩自己鄉下的同學又唔諗自己是中國人,也是國內來港,白鴿眼,超級八婆一名。

珍珠宮

Manwah 發表於 21-2-3 22:22
我仲未攤牌⋯⋯

唔知條懵婆知唔知我唔鍾意佢?

佢係唔會知人哋嫌佢煩同吾like 佢
攤左牌佢都sand 千字文數臭我
我可以巳讀不回,橫掂我咁衰,啱啦吾好搵我
唔好浪費太多時間係呢啲人身上
速戰速決

首頁

尾頁